Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Palotai Károlyt gyászolja jóbarátja, Keglovich László

Keglovich László, az ETO olimpiai bajnok labdarúgója vasárnap ünnepelte 78. születésnapját. A napokban elhunyt egykori csapattársat, jóbarátot Palotai Károlyt gyászolja.
Keglovich László Sopronban kezdte labdarúgó-pályafutását, majd 18 évesen került Győrbe, ahol másfél évtizeden át meghatározó játékosa lett a Győri Vasas ETO csapatának. Tagja volt az 1963-ban magyar bajnokságot nyert gárdának, háromszoros MNK-győztes, BEK-elődöntős és ezenkívül nemzetközi kupatalálkozókon olyan csapatok ellen szerepelt, mint a Barcelona, a Milan vagy a Fiorentina. 1968-ban szerepelt az olimpiai válogatottban és tagja volt a mexikóvárosi olimpián aranyérmet szerzett csapatnak. Múlt hét vasárnap ünnepelte 78. születésnapját.
Az 1964-es ETO-ban: fent balról a harmadik Palotai Károly, lent balról az első Keglovich László. Fotó: eto.hu

– Hogy van? – kérdeztük a korábbi olimpiai bajnok labdarúgót.
– Köszönöm, viszonylag jól, bár épp most a kórházban vagyok. Egy urológiai beavatkozás miatt kellett befeküdnöm, de már túl vagyok rajta – árulta el Keglovich László.
– Sokan felköszöntötték?
– Szerencsére rengetegen. Nagyon jólesett, hogy sokan gondoltak rám.
– Egyvalaki biztosan hiányzott. A napokban elhunyt Palotai Károlyra gondolunk.
– Valóban. Karcsival már nem tudtam beszélni... Itt hagyott bennünket. Tudtam, hogy nagyon beteg, mégis váratlanul, fájdalmasan ért a halála. Fantasztikus ember, kiváló sportoló, nagyszerű csapattárs volt. Igazi jóbarát, akivel persze sokszor zrikáltuk is egymást.
– Úgy tudni, kertszomszédok is voltak.
– Nyúlon volt hétvégi házunk. Kipróbáltuk, milyen szőlősgazdának lenni. Mindegyikünk a saját borát dicsérte, de az igazság az, Karcsinak nem is volt fehérbora, kénytelen volt az enyémet elfogadni.
– Szinte nem volt hétvége, hogy ne látták volna önöket együtt egy-egy bajnokin.
– Gyakori vendégek voltunk az ETO és a Gyirmót stadionjában is. Ezentúl sajnos már egyedül kell meccsre járnom. De menni fogok, legalábbis, amíg tudok.
– Mit gondol, lesz egyszer legalább annyira sikeres és meghatározó a magyar futball, mint az önök idejében volt?
– Ha lesz is, én azt már nem érem meg. Valamit nagyon elszúrtunk az utánpótlás-nevelés terén. Akadnak persze ügyes gyerekek, de a tehetség önmagában nem elég. Hiányzik a szorgalom, az elkötelezettség. Az olyan futballisták, mint például Fehér Miki volt. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra olajozott testtel, fűszoknyában vonult a megnyitón a tongai sportoló - videó, galéria

Újra olajozott testtel, fűszoknyában vonult a megnyitón a tongai sportoló - videó, galéria
Pita Taufatofuát nem lehet nem szeretni, hatalmas karakter. Tovább olvasom