Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Palotaforradalom az edző győzelmével

Az ötödik helyen zárta az élvonalbeli bajnokságot a Győri ETO FC női csapata. Korábban néhány játékos aláírásgyűjtést kezdeményezett az edző, Siska Attila eltávolítása érdekében. A szakember szerint erősödött a keret.
Az ötödik helyen fejezte be a hét csapatot felvonultató élvonalbeli bajnokságot a Győri ETO FC női együttese. Siska Attila vezetőedző tanítványai 7 győzelem és 5 döntetlen mellett 12 alkalommal szenvedtek vereséget, a megszerzett pontok száma 26. A további mérlegben 36 rúgott és 48 kapott gól szerepel.

A szakvezető így értékelte a szezont: „Előzetesen abban reménykedtünk, hogy a tavalyi negyedik helyezésünket meg tudjuk ismételni. A játékosok teljesítménye, a keret erőssége azonban elmaradt a tavalyitól, ezért végeztünk egy hellyel hátrébb. Ebből a csapatból nem is lehetett többet kihozni. A lányok fele vette csak komolyan a játékot, a többiek csupán szabadidős foglalkozásnak tekintették a szereplést."

Nehezítette Siska Attila munkáját, hogy néhány játékos – miután az edző a konfliktusok miatt két futballistát elküldött a csapattól – összefogott és aláírásgyűjtést kezdeményezett a szakember eltávolítása érdekében.

„Az ETO-nál a lányok ugyanolyan feltételek között készülnek, mint az egyesület bármelyik fiúcsapata. Ezt a lehetőséget meg kell becsülni és minimum viszonozni azzal, hogy mindenki a legjobb teljesítményre törekszik. A klikkesedés tönkretesz minden együttest. Többen nem tudták alárendelni saját érdekeiket a csapatnak, ezért nem a mi közösségünkbe valók. Akinek nem felel meg az, amit az ETO kínál, kívánom, hogy találjon magának jobbat" – folytatta a tréner.

A keretben alapos változások történtek, az A válogatott Jakab Réka és Szórádi Nikolett kölcsönben az 1. FC Femina csapatában, illetve Szombathelyen folytatja a pályafutását. A Győri Dózsába igazolt Jakab Petra, Pintér Éva, Szakács Mónika, Szalkai Rita, Kovács Aliz, Burányi Lilla, Szücs Adrienn és Tóközi Tímea.

A távozó labdarúgók helyére az ETO felnőtt-és utánpótlás-válogatott játékosokat igazolt a Feminából, az MTK-ból és a Ferencvárosból. Siska Attila szerint mindenképpen erősödtek.

„Úgy gondolom, hogy a dobogós helyekért harcolhatunk. Megállapodást kötöttünk a győrszemerei iskola sportkörével, ennek értelmében részben ők adják az ETO U15-ös csapatát Tokovicz Árpád vezetésével. A szakemberrel jó kezekbe került ez a korosztály. Ezzel párhuzamosan a magyar női utánpótlás-válogatottak szövetségi edzője, Juhász Anita vezetésével újabb korosztályokban kezdjük el a képzést. Remélem, ezekkel erkölcsileg és szakmailag erősödik a női labdarúgás Győrött, s két éven belül reményeink szerint felgyorsul a sportág fejlődése is" – fejezte be Siska Attila.

Az ügyben Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

„Néhány héttel ezelőtt egy kisebb csoport képviseletében felkeresett Jakab Réka, aki a maga és a többiek nevében azt kérte tőlem, hogy távolítsam el Siska Attila edzőt az NB I-es női csapat éléről. Mivel tudomásom van róla, hogy az elmúlt években ugyanez a csoport már több edzőt rúgatott ki a klubvezetéssel az ETO-nál, valamint – és ez a lényeg – a szakmai vezetés elégedett Siska Attila tevékenységével, valamint módszereivel, a labdarúgásban szokatlan módon úgy döntöttem, hogy az edző marad, az elégedetlenkedő játékosok pedig hagyják el a klubot. Bízom benne, hogy az új helyzetben mindenki megtalálja a számítását: a távozók más klubokban bizonyíthatnak, az érkezők pedig nálunk kamatoztathatják tehetségüket és tudásukat."

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II: bizakodó csapatok

A Gyirmót és az Integrál-DAC ma, az MTE 1904 holnap lép pályára az NB II Nyugati csoport… Tovább olvasom