Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Ovifocigála Grosicsékkal

Ismét óriási sikert aratott a győri ovifocigála. A Magvassy-
sportcsarnokban rendezett seregszemlén 18 győri óvoda 21 csoportja csaknem 400 gyermekkel képviseltette magát.

A mókamester, Laci focibohóc (Cs. Kovács László testnevelő tanár) irányításával a gyermekek – kisfiúk és kislányok – ezúttal is bizonyították, hogy ügyesen bánnak az ovifocival. A labdás gyakorlatok után négy pályán négy csoportban labdarúgótornán szerepeltek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen dr. Ottófi Rudolf és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek adták át a gyermekeknek a díszes emléklapokat, Borkai Zsolt polgármester, a gála fővédnöke pedig „Az év ovifocicsoportja" örökös vándordíjat ezúttal az újvárosi óvodának és Gyepszél utcai tagóvodájának.

Az aranycsapat tagjai, Buzánszky Jenő és Grosics Gyula a kézjegyükkel ellátott ovifocilabdával kedveskedtek valamennyi óvodának. A gyermekklub pedig egy-egy ovifocipólóval ajándékozta meg a vendégeket.

A szervezők elmondták: álmukban sem gondolták, hogy a díszvendégek ekkora sikert aratnak. Túl azon, hogy hosszan zúgott a vastaps, amikor Buzánszky Jenő és Grosics Gyula megjelent a sportcsarnok játékterén, szinte közelharcot vívtak aláírásaikért az apróságok, az apukák, az anyukák és a nagyszülők. Nagy keletjük volt a rendezvényre kiadott meghívóknak, melyre a gála díszvendégeinek fényképe is felkerült. Aki csak a legendák közelébe jutott, autogramot kért a díszes dokumentumra. Mosonmagyaróvárról és más településekről is sokan érkeztek, hogy találkozhassanak Buzánszkyval és Grosiccsal, no és labdáikra, pólóikra autogramot kérjenek.

Grosics Gyula elmondta, hogy legszívesebben beállt volna a gyermekek közé játszani, annyira lázba hozta az apróságok lelkesedése és a sportcsarnokban uralkodó hangulat. Buzánszky Jenő pedig gratulált a klub megálmodóinak és a gála szervezőinek, mert szerinte amit Győrött láttak, az a jövő útja. Kovács Szilveszter, az MLSZ utánpótlás-vezetője ugyancsak az elismerés hangján szólt a gyermekszervezet működéséről, és mielőbb tárgyalni szeretne az ovifociklub vezetőivel, mert országosan követendőnek tartja, amit Győrött látott. Pálfalvi Gábor, az ovifociklub társadalmi elnöke örömmel nyugtázta a vendégek elismerő szavait, majd hangsúlyozta: nagy áttörés akkor következhetne, ha az MLSZ is felismerné, hogy az 5–6 éves korosztály foglalkoztatására a győrihez hasonló klubokat kell alapítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angol klubok fekete fordulója

A Bajnokok Ligája tegnapi játéknapja az angol csapatok fekete napját hozta. Tovább olvasom