Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Ovifoci Fesztivál Győrött

A Győri Ovifoci Klub, amelynek alapító tagjai a város óvodái, szombaton 9 órakor az ETO Parkban tartja hagyományos tanévzáró Ovifoci Fesztiválját.

A 2012/2013-as tanévben 23 győri óvoda – köztük elsőként az Audi-óvoda – vett részt az ovifociprogramban. Ezúttal 523 kisgyermek, köztük 84 kislány heti rendszerességgel látogatta a foglalkozásokat.

A kis focistapalánták a hét végi tanévzáró fesztiválon mutatják be az év során tanultakat. A labdás közös bemelegítést követően hat pályán 19 óvoda verseng majd a Győri Ovifoci Kupáért. Az ünnepélyes eredményhirdetésre várhatóan fél 12-kor kerül sor.

Minden résztvevő emléklapot kap, a legjobb hat csapat játékosai valamennyien érem-, a helyezett óvodák serlegdíjazásban részesülnek. A győztes pedig átveheti a hatalmas örökös vándortrófeát, melyet egy éve a tavalyi első helyezett, a Sün Balázs Óvoda gárdája őriz. Továbbá ezúttal is átadják az év ovifocicsoportját megillető kupát, melynek jelenlegi védője a Bisinger Óvoda, ahol az előző évben a legtöbb kisgyermek hódolt a focinak.
Pálfalvi Gábor, a klub társadalmi elnöke elmondta: a várható hőség miatt a mérkőzések rövidített időtartamúak lesznek, és a szervezők ásványvizet biztosítanak az apróságoknak. Ennek ellenére kérik a szülőket, hogy mindenki hozzon magával vászonsapkát, elegendő folyadékot és fényvédő krémet.

A szombati fesztivál fővédnöke Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konkoly Csaba: vonzotta az új kihívás

Konkoly Csaba már várja a munkát Vácon, s nem érzi visszalépésnek, hogy esetleg „csak" a… Tovább olvasom