Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Óvatos optimizmus az ETO FC háza táján

Kellő önbizalom, némi óvatossággal fűszerezve. Ez jellemzi a Győri ETO FC-t a szombati rajt előtt. A cél a felsőházba jutás.

Sajtótájékoztatót tartott a Győri ETO FC, melynek apropója a szombati bajnoki nyitány volt. A csapat Szombathelyen, az újonc Haladás otthonában kezdi az idényt. A tegnapi sajtótájékoztatón Tarsoly Csaba tulajdonos és Varga Zoltán szakmai igazgató mellett megjelent a zöld-fehérek négy új igazolása, Miriuta Vasile, Nyilas Elek, Kalina Tibor és Varga Zoltán, továbbá a hétfőn megválasztott új csapatkapitány, Böjte Attila is.

Elsőként Tarsoly Csaba adott összegzést a nyáron elvégzett munkáról. A tulajdonos elmondta, úgy érzi, sikerült megerősíteni a keretet, így jogos elvárás lehet az, hogy az alapszakasz során a gárda ott legyen az első hatban. A felsőházi küzdelmek megkezdése előtt pedig az állás ismeretében megfogalmazhatóak a további célkitűzések.

A keretben egyébként máris változás történt, ugyanis a télen igazolt Salamon Miklós szerződését a klub felbontotta, így ő már távozott is. A szabadlistán lévő horvátok ügyét is rövid időn belül szeretné lezárni a klubvezetés. Ennek mikéntjéről azonban nem nyilatkoztak.

Tarsoly Csaba hozzátette: a szakmai stáb kialakult, a vezetőedzői posztot Varga Zoltán mint szakmai igazgató tölti be, segítői Szabó Ottó, Szapor Gábor és Ulbert Tibor lesznek. Az utánpótlásszakágat Fazakas József irányítja a jövőben, míg a klubnál egy képességfejlesztő stábot is létrehoztak Simon Balla István és Zakariás Géza részvételével. Dr. Milanovich Gábor csapatorvos munkáját egy gyógytornász és két asszisztens segíti.

Varga Zoltán, okulva a tavasszal történtekből, óvatosan nyilatkozott. A szakmai igazgató a téli felkészülés során is bizakodva várta a rajtot, aztán a nyitány egy arculcsapás volt mindenkinek, mely a későbbiekre is rányomta bélyegét.

A nyári munka során hasonlót tapasztalt a szakember, lévén többek között a Santander és a Trabzonspor ellen kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a gárda. Ennek ellenére most óvatosabb Varga, de az első hat hely megszerzését ő is elérhetőnek tartja.

A jelenlegi huszonhatos keretben egyelőre nincs benne Darko Peric, Goran Jovanovic és Regedei Csaba, akik edzéseken és a juniorgárdában bizonyíthatják, hogy ott a helyük a legjobbak között. Ugyancsak nem számíthat egyelőre a tréner Daniel Krivic játékára, akinek szerződtetése nem zárult le. A bő keretben van viszont négy ifikorú labdarúgó: Imrik László, Laki Balázs, Priskin Tamás és Varga Gábor.

Relikviák a stadionban

A Győri ETO FC vezetése elmondta, hogy a jövőben komoly előrelépésre lehet számítani a klub marketingmunkájában. Ennek első lépéseként hamarosan a stadionban felállítanak egy boltot, amelyben ETO-mezt és -relikviákat árusítanak.

Az új mezeket egyébként hamarosan korlátozott számban már meg lehet vásárolni. Később pedig egyéb ETO-s tárgyakhoz juthatnak hozzá a csapat hívei.

A bérletek árusítása is a hét második felében várhatóan megindul. Az idegenbeli mérkőzéseken pedig az új bajnokságban a vendégszektorba csak a szurkolói kártya birtokában lehet bejutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Ági vegyes napja

Kovács Ágnes hétfőnhatodik lett a 200 vegyes döntőjében, simán kiesett viszont a 100 mell… Tovább olvasom