Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Óvatos magabiztosság

Biztos előny tudatában lép pályára a női EHF-kupa visszavágóján a Graboplast-ETO a norvég Vag otthonában. Róth Kálmán edző dolgát sérülések nehezítették. Egy autóbusznyi szurkoló is elkíséri a csapatot.

Megnyugtató előny birtokában utazott el tegnap Norvégiába a Graboplast-ETO női csapata. A zöld-fehérek ugyanis az első mérkőzésen 29–20-ra verték a Vagot, így a ma 16.15 órakor kezdődő visszavágónak egyértelmű esélyese a győri csapat. Róth Kálmán edző azért egy kissé óvatos volt elutazás előtt.

„ Kilenc gól az kilenc gól, s mivel a csapat idén ennél csak kisebb arányú vereséget szenvedett, így én is úgy gondolom, hogy kezünkben van a döntőbe jutás. Ugyanakkor úgy készítettem fel a csapatot a héten, hogy senki egy pillanatig ne higgye el, hogy már biztos a továbbjutásunk. Úgy kell játszanunk, mintha most kezdődne csak a párharc. Szerencsére a lányokon egy pillanatig nem éreztem túlzott magabiztosságot. Pk is tisztában vannak azzal, hogy teljes koncentrálásra lesz szükség a visszavágón is."

Róth Kálmán egyébként több gonddal is küszködött a héten, hiszen sérülések hátráltatták a munkát.

„ Dokic lövőkezének mutatóujja eltörött a vasárnapi meccsen, ő biztosan nem tud pályára lépni. Kiújult Vérten combsérülése is, az ő játéka bizonytalanná vált. Micskó a hétfői ifimeccsen szenvedett bokaszalag-szakadást, s ugyanitt szenvedett bokasérülést Bognár is, Petróczi könyöksérülése pedig csak lassan gyógyul. Vannak tehát problémáink, de remélem, úrrá lesz ezen a társaság, s a várt eredményt éri el a Vag otthonában."

A norvég csapattal kapcsolatban a győri szakvezető elmondta, meglepetést nem okozott számukra, csupán testközelből tapasztalták azt, ami a videofelvétel alapján már ismert volt előttük.

„ Úgy gondolom, a visszavágó azért más lesz. Előnyünk birtokában mi is módosítunk a taktikánkon, nem vállaljuk fel azt a rizikós védekezési formációt, amit az első meccsen alkalmaztunk. A norvégok számára viszont rendkívül fontos az idő. Kilenc gólt kellene hatvan perc alatt ledolgozniuk, ezért várhatóan a védekezésük a labdaszerzésre irányul majd, s nyilván a támadásokat is jobban siettetik.

Nekünk ezt kell kijátszanunk, s úgy érzem, meg is tudjuk tenni. Szeretnénk a meccs után a szurkolóinkkal, akik Norvégiába is elkísérnek bennünket, együtt ünnepelni a döntőbe jutást."

A Tento-ETO is ma játszik. Tóth László csapata 18 órakor Szigetváron vendégeskedik. A győriek a rájátszás első három mérkőzését megnyerték – a hazaiakat a vártnál jóval nehezebben –, s most a negyedik sikerre készülnek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fortuna is segített

25. p: Grujic tízméteres, erős fejesét Sebők bravúrral tolta a léc fölé.… Tovább olvasom