Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Otthonról hozta a sport szeretetét

Sopronban négy évtized után új a sportfelügyelő, Csiszár Szabolcs.


A 41 éves sportvezető a nyugdíjba vonult Rákóczi József örökébe lépett. A munkahelyi környezet nem szokatlan számára, mivel másfél évet már a felügyelőségen töltött.


„A sporttal mindig kapcsolatban voltam, mert tíz évet a Vas- és Villamosipari Szakközépiskolában tanítottam matematika, informatika és testnevelés szakos tanárként. Kiváló közösségben, jó kollégákkal dolgoztam és a munkám egyben a hobbim is volt" – mondja magáról Csiszár Szabolcs.

Az édesapja remek röplabdázó volt, a mai napig is ízig-vérig sportszerető ember, ez nagy hatással volt rá. Az új felügyelő testvére pedig nem más, mint Csiszár Ákos, a volt élvonalbeli labdarúgó, az SC Sopron jelenlegi elnöke, önkormányzati képviselő.

Csiszár Szabolcs: a megkezdett közös munkát szeretném magasabb szintre emelni. Fotó: Magasi
Csiszár Szabolcs: a megkezdett közös munkát szeretném magasabb szintre emelni. Fotó: Magasi„Már gyermekkoromban is meghatározta az életemet a sport – folytatja Csiszár Szabolcs. – Fiatalon atletizáltam, majd hosszú évekig kosárlabdáztam, ezután pedig az edzői pálya következett. Kezdetben az SKC utánpótláscsapatainál edzősködtem, majd előbb a felnőttcsapat másod-, rövid ideig pedig vezetőedzője voltam. Ausztriában három évig női együttest irányítottam a Bundesligában. Napjainkban is játszom a megyei kosárlabda- és a városi kispályás labdarúgó-bajnokságban."

Csiszár Szabolcs a saját családjában is továbbviszi a szülői örökséget.
„Pedagógus feleségem is imádja a sportot, ugyanígy Abigél lányom és nyolcéves Szabolcs fiam, így mindenben támogatnak is. Az egész család az egészséges életmód elkötelezett híve, a rendszeres testmozgás nálunk nélkülözhetetlen" – említi nem kis büszkeséggel.
Szerencsés helyzetben van, mert a munkája révén már jól ismeri az iskolák igazgatóit és testnevelő tanárait.

„A megkezdett közös munkát szeretném magasabb szintre emelni – mondja terveiről.

– Az összefogás elengedhetetlen a sikerhez, ehhez kérem a kollégák támogatását. Az önkormányzat minden segítséget megad az előbbre lépéshez. Szeretnék jó kapcsolatot kialakítani az egyesületekkel, hogy minél több gyermek és felnőtt sportoljon, mivel szerintem ez az egészséges élet alapja. Nagyon örülnék annak, ha az iskolák vezetői, a testnevelő tanárok nemsokára azon panaszkodnának, hogy ugrásszerűen megduplázódott náluk a sportolni vágyó fiatalok száma" – említi végül mosolyogva Csiszár Szabolcs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyártól folytatódik a sportközpont építése Győrben

Áttervezték a Bercsényi ligeti sportközpontot, még keresik a kajak-kenu pálya helyét. Tovább olvasom