Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Ötször kapcsoltak a Káposztás utcában

Bárányos Zsolt a 10. és a 13. percben szerzett góljával jelentős előnyhöz juttatta csapatát.

A Matávot szombaton ötször nem lehetett megállítani.
9. p: Tardi fejéről lassan, nagy ívben a soproni kapu fölé szálló labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.

10. p: Bárányos végezhetett el szabadrúgást 18 méterről a balösszekötő helyéről, és pazar mozdulattal a rövid, azaz a jobb felső sarokba nyeste a labdát. 1–0.

13. p: Sira tört előre a balösszekötő helyén, majd a 16-os sarkától élesen keresztbelőtte a labdát, amely elsuhant a középen érkező játékosok előtt. A túloldalról viszont remek ütemben érkezett Bárányos, aki a jobbösszekötő helyéről 7 méterről a léc alá vágta a labdát. 2–0.
25. p: Lazic lábáról a soproni kapu előterében helyezkedő Lengyel elé került a labda, aki 7 méterről jobbal, kapásból a bal felső sarokba bombázott. 2–1.

33. p: Balaskó 25 méterről lövésre szánta el magát. A labda a nyíregyházi kapu előtt lepattant, Németh kapus szeretett volna újfent lábbal menteni, ám lyukat rúgott, így a labda a bal alsó sarokban kötött ki. 3–1.

43. p: Sira az akciót középen kísérő Balaskóhoz játszott, aki egy visszahúzós csellel becsapta a kétségbeesetten visszafutó Ambrust, és 11 méterről ballal az üres kapuba gurított. 4–1.
80. p: Sipos élesen adott be középről, amelyet az őrizetlenül hagyott győri 6 méterről a soproni kapu közepébe perdített. 4–2.
82. p: Tóth M. 7 méterről Németh kapujának jobb alsó sarkába csúsztatta a labdát. 5–2.

Pintér Attila: – Egy jól felkészített nyíregyházi csapattal játszottunk, s most az ő játékukba csúsztak be azok a hibák, mint nálunk Kaposvárott. A mérkőzés elején nagyon jól futballoztunk, de a Nyíregyháza is jól játszott. Úgy gondolom, nagyon sok ilyen mérkőzésre lenne szükség, amelyen mind a két csapat bátran, nyílt sisakkal futballozik.

Détári Lajos: – Győzni jöttünk Sopronba, és ebben a hadrendben is állítottuk fel a csapatot, ám hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél az első félidőben könnyen kihasznált, jelentős előnyhöz jutott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ellenfelünk az öt rúgott gól mellett még több helyzetet kihagyott.

Bárányos Zsolt a 10. és a 13. percben szerzett góljával jelentős előnyhöz juttatta csapatát, a továbbiakban is parádézott, szünet után az összes gólveszélyes hazai akció tőle indult.

„ Nagyon együtt voltunk, élveztük a futballt. Ahhoz, hogy ez a mérkőzés ennyire élvezetes lehetett, abban nagyon nagy szerepe volt a nyíregyházi csapatnak, amely nem állt be védekezni, idegenben is felvállalta a bátor támadó szellemű futballt."

Két meccs, kétszer két gól! Ez Balaskó Ivánnak, a Matáv Sopron futballistájának több mint figyelemre méltó tavaszi mérlege. „A második gólnál a kilépő Sira Pista nagyon jó ütemben tette elém a labdát, én pedig éreztem, hogy kétségbeesetten fut, lohol vissza az egyik vendégvédő. Tartottam tőle, hogy ha azonnal ellövöm a labdát, akkor még beleérhet s ment, viszont, ha visszahúzom, mivel óriási lendülettel jött, sejtettem: nem tud megállni s visszafordulni. Így visszahúztam és azután lőttem el a labdát.

Hatalmas mezőnymunka s egy óriási kihagyott helyzet, így debütált soproni színekben Somorjai Tamás, a Ferencvárosból érkezett labdarúgó: „A nehéz talaj ellenére nagyon jól éreztem magam a pályán. Együtt volt a csapat, küzdöttünk egymásért. A közönség remek volt, kiváló hangulatot varázsolt a pályára, mi pedig élveztük a futballt. Egy dolog bánt egy picit, a kihagyott helyzetem, láttam, hogy kiindul a kapus, szerettem volna átemelni fölötte a labdát, de a rossz talajon sajnos a földbe rúgtam."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentették az olimpián doppingolással vádolt görögöket

Felmentették a doppingvétséggel gyanúsított görög atlétákat. A Görög Atlétikai Szövetség ártatlannak… Tovább olvasom