Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Ötszáz GYAC-érem

Megtartotta évadzáróját a Győri AC. Az idei esztendőben sok szép sikert értek el a hét szakosztály versenyzői, az érmek száma meghaladja az ötszázat.
Jövőre az EYOF kerül a fókuszba, a klub tizenhét sportolója esélyes az ifjúsági olimpián való részvételre.

„Mozgalmas, sikerekben gazdag évet zártunk" – dióhéjban így foglalta össze a GYAC 2016-os évét Klement Tibor elnök, majd Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő köszöntője után részletezte is a hét (és fél) szakosztály eredményeit.

Elöljáróban elmondta, hogy a 2014-ben kitűzött célok közül a tömegesítés jól haladt, hiszen az akkori 240-ről több mint három és félszeresére duzzadt a taglétszám, jelenleg 857 sportolója van a GYAC-nak.

„A következő határ az ezer sportoló elérése, amihez az épülő sportlétesítmények adhatnak újabb lökést. A mostani infrastruktúra nagyjából ennyi versenyzőt enged, van olyan szakosztály, ahol ebben a pillanatban ki lehetne rakni a »Megtelt« táblát, de szerencsére ez hamarosan változik" – utalt a 2017-es EYOF-
beruházásokra.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyébként központi szerepet kap jövőre, nagyjából ez határozza meg az egész klub 2017-es esztendejét. Jelenleg a GYAC 17 sportolója esélyes arra, hogy ott legyen a 15–17 éves korosztály legnagyobb seregszemléjén. Az atlétikai szakosztályból Lendvai Luca, Mátés István, Simon Virág, Tóth Virág, Répássy Hanna és Markó Péter, a cselgáncsszakosztályból Szilli Nóra, Kardos Tímea, Sipőcz Richárd és Vida András, a kerékpárosok közül Bajorfi Ádám, Bajorfi Eszter és Németh Csanád, a teniszezőktől Jánosi Luca és Fajta Péter, míg a tornászoktól Fehér Nóra, valamint Mészáros Krisztofer versenyezhet hazai környezetben.

Klement Tibor röviden a szakosztályok munkáját is értékelte. Elhangzott, hogy összesen 506 érmet szereztek a GYAC-sportolók, s ez csak a legrangosabb – többségében az országos versenyekre – vonatkozik.

Az atléták több mint ötven versenyen szerepeltek idén, ezeken 22 arany-, 18 ezüst- és 24 bronzérem volt a mérleg. Több atlétát is ad a válogatottnak a klub, s a jövő is biztosítottnak tűnik: 150 gyerek ismerkedik a sportág alapjaival a GYAC-cal szerződésben álló hat általános iskolában.

A birkózók mérlege az érmek számát tekintve 10–7–8. Fontos, hogy a versenyzői létszám emelkedést mutat, emellett két rangos viadalt is rendez a szakosztály, a Sillai László- és a Klauz László-emlékversenyt.

A cselgáncsosok 30–16–12-es mutatóval zártak, Cegléden a legtöbb aranyat szerző egyesület volt a GYAC, Sipőcz Richárd pedig megszerezte a klub első Európa-bajnoki címét.

A teniszezők összesen 117 érmet gyűjtöttek (62–24–31), s fontos hír, hogy a férfi és a női felnőttcsapat egyaránt a Szuperligában szerepelhet a következő szezontól.

A tornászok létszáma most 270, s ők azok, akik gyakorlatilag telítettek, ugyanakkor az érdeklődés folyamatos, így a Bercsényi ligeti csarnokkal ugrásszerűen nőhet a szakosztály létszáma. A torna idén 25–18–12-es mutatóval fejezte be az idei versenysorozatot.

Az evezősök éremszáma is száz fölötti (34–47–34). Tíz válogatottja van a szakosztálynak, ergométeren Szokolics Szabolcs révén világbajnoki címnek is örülhettek a győriek. Véneken és Kunszigeten Nagy Gábor edző irányítása mellett mintegy harmincan eveznek. Jó hír, hogy jövőre ismét Győr rendezheti az ergométeres ob-t. Idén a szakág Európa-bajnoksága is Győrben volt.

A kerékpárosok négy országos bajnoki címmel büszkélkedhetnek 2016-ban, a második legeredményesebb csapat lett a győri az országban, Bajorfi Tímea révén Európa-bajnoki indulója is volt a szakosztálynak, ráadásul ő lett a legjobb magyar a kontinenstornán. Összesen 98 érem került a győri kerékpárosok nyakába, a legnívósabb versenyeken 25–25–7 volt a mérleg.

A torna berkein belül – nem önálló szakosztályként – működnek a kötélugrók, akik idén 6 arannyal, 4 ezüsttel és 5 bronzzal büszkélkedhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma-1 - Nem lesz német futam 2017-ben, július végén lesz a Magyar Nagydíj

A 2017-es idény március 26-án, Melbourne-ben kezdődik és november 26-án, Abu-Dzabiban ér véget. Tovább olvasom