Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Öt új országos csúcs futócéllövésben

Minden szempontból sikeres légfegyveres országos bajnokságot rendeztek Győrött a futócéllövőknek. A meglehetősen nagy tét, a felnőttek számára a finnországi vb-re, a fiataloknak pedig a most kezdődő Olimpiai Reménységek Versenyére való kiküldetés sem bizonytalanította el a versenyzőket, remek eredményekkel rukkoltak ki.
(illusztráció)
Győrben, a Patent Security légfegyveres futócéllövő országos bajnokság negyedik, zárónapján sem maradt el a meglepetés. Ez pedig ismét a sokszoros magyar-, Európa- és világbajnok Sike József nevéhez fűződik. Szombaton a felnőttek 30+30 lövéses versenyszámában Szabó Tibor lepte meg, s nem csupán a bajnoki címmel járó első helyet, de az 1994 óta tartott országos csúcsot is elvette tőle. Vasárnap a 40 vegyesben Tasi Tamás volt az, aki a második helyre szorította a nagy bajnokot. Egyébként a verseny magas színvonalát bizonyítja, hogy a négy nap alatt összesen öt országos csúcs dőlt meg.
Szombaton a felnőttek és az ifjúságiak léptek lőállásokba, s a győriek tovább folytatták sikeres szereplésüket.
A 30+30 lövéses versenyszámban a felnőtteknél a legjobb győri eredmény csupán a negyedik hely volt ugyan, amit ifj. Laczik Zsolt révén értek el, viszont a Szabó Attilával és Szabó Tamással kiegészült csapat ezüstérmet szerzett Győrnek. Az ifjúságiaknál Szigeti Dávid második lett, s az általa Mics Ádámmal és Kiss Balázzsal alkotott győri csapat ugyancsak második. Mögöttük a bronzérmet a Tóth Máté, Smuk Balázs, Andorka Tamás összetételű Lajta – Hanság VLK szerezte meg.
A nőknél ugyancsak ezüstérmet szerzett a győri csapat: Böröcz Ágnes, Bujtor Gabriella, Böröcz Katalin. Az ifjúsági lányoknál pedig Hídvégi Katalin végzett a második helyen.
Vasárnap, amikor a 40 lövéses vegyes versenyszámot rendezték, a győriek számára a legkellemesebb meglepetést az jelentette, hogy első ízben országos felnőtt férfibajnoki cím jutott a folyók városába. A fiatalokból álló, Laczik Zsolt, Szabó Attila, Égi Dániel összetételű győri csapat végzett az első helyen 1115 köregységgel a Honvéd-Kossuth és a keszthelyiek csapata előtt. Kellemes meglepetést okozott még a fiatal Szigeti Dávid győzelme az ifjúságiak kategóriájában, a nőknél elért újabb második hely, valamint az ifjúsági lányok versenyében a Hídvégi Katalin és Laczik Anita révén megszerzett ezüst- és bronzérem.
A vasárnap délutáni ünnepélyes díjkiosztás alkalmával Kocsis Róbert, a Patent Security ügyvezető igazgatója különdíjat adott át ifj. Laczik Zsoltnak, az idei bajnokság legeredményesebb győri versenyzőjének.
Az elért eredmények alapján a Plzenben sorra kerülő Olimpiai Reménységek Versenyére szerdán induló magyar csapattal négy győri utazik: Bujtor Gabriella, Hídvégi Katalin, valamint ifj. Laczik Zsolt és Szigeti Dávid.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatért az expedíció

az eredetileg tervezettnél négy nappal korábban, csütörtök délben hazaérkezett a május 25-én… Tovább olvasom