Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Öt lépés a dobogó felé

A Győri ETO FC tavalyhoz képest öt helyet javított az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös idényében.

A Győri ETO FC csapata az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös évadjában ötödik lett. A tavalyihoz képest öt helyet javított a zöld-fehér legénység.
A szezon előtt egy csapatra való játékos vált meg a zöld-fehér klubtól, többek közt Sebők Zsolt, Böjte Attila, Nagy Tamás, Geri Tamás, Nyilas Elek, Németh Norbert és Oross Márton, később Marko Kartelo és Djordje Vlajic is távozott.

Nyolc új labdarúgó, Szasa Sztevanovic, Vincze Ottó, Vincze Gábor, Tóth Péter, Pomper Tibor, Pusztai Olivér, Sándor György és Ciprian Binder érkezett.

Biztató őszi szezon

– A csapat a hatodik helyen zárta az őszt, pár lépéssel maradtunk le a dobogóról – mondta még a szezon után Reszeli Soós István szakmai igazgató. – Ősszel elkezdtük a csapat gerincének kialakítását, a fiatalok beillesztését, s az októberi hullámvölgytől, valamint a bosszantó kupaszerepléstől eltekintve tényleg egy jónak nevezhető szezont zártunk. Ez az úgynevezett lépcsőfok is kellett, hogy tudjuk, télen milyen posztra kell igazolnunk – kezdte a bajnokság utáni értékelését Reszeli Soós István.

A szünetben az ETO-tól ketten, Igor Nicsenko és Vincze Gábor távoztak, Kenesei Krisztián és Lendvai Miklós érkezett.

– Lendvai nagyszerűen kezdte a tavaszt, s annak ellenére, hogy Kenesei magától többet várt, játéka nagyot lendített az együttesen. Kijelenthető: a két játékos nagy nyeresége volt a csapatnak.

Kitűnő tavaszi rajt

A tavaszi nyitány remekül sikerült, az együttes ugyanis győzött az Üllői úton, majd a későbbi bajnok Debrecen elleni diadal után már többen is felkapták a fejüket.

– Egészséges helyzetet jelentett, hogy a csapatnak önmagával szemben voltak elvárásai, nem volt a játékosokon úgymond eredménykényszer, mert nem szabtuk meg, hogy feltétlen a dobogón kell végeznie. Magunk sem gondoltuk azonban, hogy ennyire gyorsan a tabella elejére kerülünk. Sok szép lehetőség felcsillant, de az igazság az, hogy a csapat a nemzetközi kupára még nem volt érett. A dobogóra persze szerettünk volna felállni, kicsin és néha a szerencse hiányán múlt, hogy ez nem sikerült. A rosszban az a jó, hogy látszik, mi is az élvonalhoz tartozunk és a következő bajnokságban van előrelépésre lehetőségünk.

Jó úton indult el  a csapat

Az eredményességgel elégedettek az egyesület vezetői.
– Tarsoly Csaba klubtulajdonos az évzárón elismerően emelte ki azt, úgy látja, most már van csapatunk, amelyre egyre többen kíváncsiak. Egyre több fiatal jut szerephez és a klub elindult egy olyan úton, amely visz valahova. Magam is elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, teljesítményével, kialakítottunk egy olyan rendszert, amely a jelek szerint jól működik. Ritkán esik szó azokról, akik a háttérben dolgoznak. Az eredményességben fontos szerepet játszott az egész szakmai stáb, gondolok itt Preszeller Tamás, Somogyi József, Tőkés László, Váczi László, Lencse Gyula és a többiek munkájára.

Hiába volt harcban a dobogóért a csapat, a lelátókon néha nagyon kevés néző kísérte figyelemmel a csapat küzdelmeit.

– Ennek több oka is lehet, a több éven keresztül elvesztett bizalmat nagyon nehéz rövid időn belül visszaszerezni. Sok mindent megpróbálunk tenni, hogy visszacsalogassuk a szurkolókat, de ehhez úgy érzem, még sok jó meccset kell játszanunk. Nagyon remélem, hogy amikor az új stadion elkészül, akkor majd többen járnak ki az ETO mérkőzéseire.
Jó néhány remek egyéni teljesítmény jellemezte az ETO játékát. A szakmai igazgató főleg a csapat rutinos labdarúgóinak játékával elégedett.

Húzóemberek és fiatalok

– Mindenki megoldott valamely részfeladatot, ezt az eredményt az egész keret érte el. Nagyon elégedett vagyok a gerincben játszó játékosokkal, Sztevanoviccsal, Starkkal, Lendvaival, Jäkllel, Vincze Ottóval, Keneseivel. Ők nemcsak a pályán, hanem a játéktéren kívül is jelentősen segítették a munkámat. A fiatalok fejlődésével is elégedett vagyok, hiszen Priskin meghatározó játékossá nőtte ki magát. Zsók beépült a csapatba, Makra, Sándor és Varga is szépen bontogatja szárnyait. Válogatottjaink száma nőtt és van már több olyan fiatal játékos, akivel hamarosan számolni kell. Vannak olyan labdarúgók, ilyen Pomper, akik nem tudtak képességeiknek megfelelő játékot mutatni. Nekik minden bizonnyal egy környezetváltozás segíteni fog. Egy-két poszton nyilván erősítümk, de igazán nagy változásokat nem tervezünk.

Bajzát az ETO-ban folytatja

A következő bajnokságnak valószínű, már konkrét célokkal vág neki a Rába-parti együttes.

– Egyelőre nem tudjuk, mekkora lesz a változás nálunk és a többi csapatnál. Annyi már most biztos, szóban megállapodtunk Bajzát Péterrel, a Debrecen egykori csatárával, hogy nálunk folytatja pályafutását. Előfordulhat még, hogy sikerül külföldre szerződnie Sztevanovicnak, Starknak vagy Priskinnek, és akkor őket pótolni kell . Ha ez sikerül vagy nem mennek el, akkor bevállalható az előrelépés. Akkor nem elképzelhetetlen, hogy az együttes kijusson a nemzetközi kupaporondra.
Kenesei Krisztián sokat lendített a győri csapat játékán.
Fotó: Kisalföld-archívum

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jégember harmadszor

A McLaren-Mercedes vezetői lelkesedéssel ünneplik, hogy Kimi Räikkönen nyílttá tette az idei… Tovább olvasom