Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Öt évig nem játszhat a bírót verő várbalogi futballista

Labdarúgás - Súlyos büntetést szabott ki a megyei szövetség fegyelmi bizottsága arra a várbalogi futballistára, aki a hétvégén megütötte a játékvezetőt, majd leköpte a partjelzőt egy alacsonyabb osztályú tartalékmérkőzésen. A játékos öt évig nem léphet pályára.
„Az elmúlt időszakban ismét megszaporodott a játékvezetőket ért atrocitások száma, hat súlyosabb eset fordult elő, ezért nem is lehetett más választásunk, a lehető legsúlyosabb ítéletet hoztuk meg a várbalogi esetben – kezdte Kószás Béla, a fegyelmi bizottság elnöke, aki hozzátette: Kővári László egy büntető megítélése után szidalmazni kezdte az asszisztenst, majd ököllel halántékon ütötte az őt kiállító játékvezetőt. Ezután meg akarta ütni a partjelzőt is, de mivel nem találta el, szembeköpte.

„A klubok, csapatok vezetőinek a pedagógiai nevelésre is jobban oda kellene figyelniük. Elrettentésképp hoztunk ilyen súlyos ítéletet és ezek után sem leszünk elnézőek, a legkisebb tettlegesség esetén is a lehető legnagyobb büntetést alkalmazzuk, mert az ilyen viselkedésnek nincs helye a futballpályán."

Németh Tivadar, a Várbalog elnöke elítélte a játékos tettét és egyetértett a büntetéssel.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. azaz 2009. október 15. 00:05
  „te magassagos ...”
 • 26. fanclub 2009. október 10. 20:38
  „jazmine33!
  Valószínű nem értetted meg amit szeretnék mondani.
  Mind a két esetet messze elítélem, én a két eset különböző megítélése ellen emeltem fel a szavam. Senki nem tudja megindokolni a jelentős eltérést. Nem, mert erre nincs elfogadható magyarázat!!!!!
  Így a T.játékvezetők még nagyobb lovat kapnak és még inkább mgengedik maguknak amit eddig is részben megengedtek. Miért nem statuáltak példát itt is az illetékesek?????
  Egyébként gratulálok a sportszerű játékodhoz.”
 • 25. Sagittarius 2009. október 10. 19:00
  „Akkor hát valóban éljen a világbéke! Mindenki elfogadja a másikat úgy ahogy van. Ettől viszont a véleményem nem változik, ahogy a tiétek sem. ....előre a lenini úton...:-)))
  Anno boldogult ifjú koromban próbáltam magamra erőszakot gyakorolni, hogy megszeressem a focit, ha már annyian imádják. Gondoltam bennem lehet valami aberráció amiért kimondhatatlan ellenszenvel vagyok minden focival kapcsolatos dolog iránt. Ki is mentem egy NB1-es mérkőzésre, hátha a TV-n keresztűl nem jön át a szellemisége, és ez a bajom! ...elmondhatom, hogy 2 x voltam meccsen, először meg utoljára! :-)) Annyi hasznom volt azért belőle, hogy inkább még megerősített az alant kifejtett felfogásomban. Azt hiszem én már így maradok halálomig. Jah,...az atomfizikát bírom, bár én sem értek hozzá!”
 • 24. IV.Béla 2009. október 10. 17:57
  „Sagittarius! Mivel a futballt szóltad le, a sportok legnépszerűbbikét, ezáltal magát a sportot is. És mivel bőszen hirdeted magadról, hogy "beduin" vagy ("Nem is művelem, és nem is nézem ") és így okoskodsz, akkor ne lepődj meg, hogy olyan reakciók érkeznek rá, amilyenek. És nem azért, mert más nem fogadja el a véleményedet :) Pl. én sem szarozom le az atomfizikát, csak mert nem értek hozzá.”
 • 23. tódi 2009. október 10. 15:17
  „Ja és a világbéke .)”
 • 22. gáborgábor 2009. október 10. 14:28
  „mostantol "neu" téma van:Sagittarius élet felfogása.”
 • 21. LiamDevlin 2009. október 10. 13:59
  „Sagittarius,
  Bill Shankly (a Liverpool legendás edzője) mondta egyszer, hogy
  "...vannak akik azt hiszik a futball élet-halál kérdése, ez ostobaság, ugyanis sokkal több annál..."
  Sokan vannak akik ezt így gondolják..
  Én megértem, hogy ez felfoghatatlan mások számára, de meg kell értened, hogy nem beszélhetsz így a futballról..
  Én elfogadom, hogy te OLYAN vagy, de akkor neked is illik elfogadni azt amit mások éreznek, gondolnak, még ha az nem is egyezik a véleményeddel!
  Üdv”
 • 20. jazmine33 2009. október 10. 13:15
  „fanclub!!!
  előre tisztázom baráti alpon irok hozzád...
  nézd én játékos vagyok de sárgám mág a 26 év alatt 1 db volt..kolegám a játékvezetö,ő is ember tehát magyarul a sportpályán focizni kell nem az amik történek,meg aszt is tudom hogy van hiba játékvezetöknél de ez a megoldás???”
 • 19. Sagittarius 2009. október 10. 13:10
  „No, azért nem kell személyes sértésnek vennetek az írásaimat! Én már belenyugodtam, és elfogadtam, hogy vannak olyanok mint Ti, és vagyok Én. Tegyetek Ti is így, és törődjetek bele, hogy nem mindenki olyan mint Ti.
  "Béla", azért amit írtál nagy fokú csúsztatás! Szerintem vannak még az általad felsoroltakon, és a focin kívűl is más olyan elfoglaltságok, amik ezeknél sokkal szórakoztatóbbak, nemkevésbé jobban pallérozzák a fiatalság szellemét, és fizikumát.
  ...mondjuk személy szerint például szabadidős elfoglaltságként szívesen művelem a lepedőakrobatikát!
  A fizikálisan erősít, nem kevésbé fejleszti az emberi testel kapcsolatos anatómiai ismereteinket. Ajánlom nektek is a lelátóról való ordibálás helyett! :-)))”
 • 18. LiamDevlin 2009. október 10. 13:02
  „Seggitarius:), inkább az a röhejes, hogy nem tudod azt a szót helyesen leírni, hogy "röhejes":):)
  Emberek 100 millióit (a 2006-os vb döntőt 2.2 milliárdan nézték a világon), próbálod minősíteni...
  Szánalmas..
  Azért, hogy a gyermeked, férjed, édesapád túlsúlyos, tehetségtelen, eltunyult, az nem mások hibája.. De biztos krva okosak:):):)
  Bár diplomám nekem is van, csak, hogy értsd mire gondolok.
  Meg gondolom azon 1.5 milliárd ember közül is "néhánynak" aki idén megnézte a BL-döntőt a tv-n keresztül..
  De azért te csak hajtogasd az ökörségeidet, és gondold, hogy igazad van.
  Mondtam már, hogy szánalmas vagy..:)?”
 • 17. IV.Béla 2009. október 10. 09:27
  „Sagittarius! Igazad van! Menjen a gyerek (játékos és néző) inkább diszkóba és igya, meg lőjje szarrá magát! <moderálva>”
 • 16. tódi 2009. október 10. 09:22
  „Sagittarius

  Kicsit magamra is vettem az írásod .
  Én is focizgattam : tanár - mérnök- rendőr- mindenféle szaki - és hallgató társaságában.
  A saját örömünkre. De igazolt keretek között.
  Hogy dupla nullák lettünk volna , ezt visszautasítom .”
 • 15. Sagittarius 2009. október 10. 08:57
  „tódi!

  Bizomány! :-)) Remélem is hogy engem minősít, azért írtam!
  Gondolj bele, már elég csak magát a szót "labdarúgó" kicsit forgatni a nyelvünkön. Hát nem nevetséges, "labda és rúgó". Emberek akik rúgnak, rúgdalnak egy bőrdarabot. Ehhez a "komoly szakmához" már 3 éves korában is megfelelő értelemmel, és fizikális képességgel rendelkezik mindenki. Röhelyes, hogy felnőtt korban egyesek, még mindig ezen a szinten vannak megragadva, és persze azok sem különbek, akik őket sztárolják, és istenítik . Arról nem is beszélve, hogy sokan ezért még pénzt is fizetnek, hogy nézhessék. Elmebaj.... A focisták fizetését nem sajnálom, hiszen üzleti szempontból elismerésre méltó, hogy a fent ecsetelt képességeikkel találnak olyan marhákat, akiknek eladhatják, és ők azt "megveszik", "megeszik".”
 • 14. tódi 2009. október 10. 08:17
  „Sagittarius !

  Ez a fajta hozzászólás leginkább téged minősít.
  Ha ennyire "vak " vagy, akkor a többi hozzászólásod sem túl hiteles.”
 • 13. fanclub 2009. október 10. 00:01
  „jazmine33
  Sajnálom, ha félrertettél! Én nem azt akartam mondani, amire gondolsz.
  De amit te ítál, ahhoz szeretnék hozzászólni: szegény játékvezetőnek elgurult a gyógyszere? A játékossal ez nem fordulhat elő? Főleg úgy, hogy az a szegény játékvezető még tesz is hozzá az ítéleteivel?
  Egyébként az ilyen esetek előfordulási arányáról: nyilván kevesebbszer fordul elő közöttük, mivel egy meccsen játékvezetőből 1 vagy 2 vagy 3 van (osztálytól függően), de játékosból minimum 22, a cserékel még több!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. jazmine33 2009. október 09. 21:06
  „fanclub!!!gondolkodj most el hogy amit irtál!!!
  kis gyerek ki megy apjával mecset nézni ezt látja...tudod akit meg eltiltotak jv.elgurult a gyogyszere max de ez a ritka eset mikor játékvezetö üt meg egy embert de abból sajna tőbb van mikor játékos tevékenykedik ilyen tetet!!!játékvezetönek szinte oda kell tartani a másik arc felét is szinte...kiváncsi lettem volna te mit tetél volna ebbe esetbe...”
 • 11. Sagittarius 2009. október 09. 20:07
  „10.
  Te meg az őserdőből??? Pár ezerért már egészen jó ékezetes betűkkel ellátott billentyűzetet lehet kapni!

  Részemről a focistákat csak egy kicsivel tartom többre a dupla nullánál. Nem is művelem, és nem is nézem ezt az elmeszociális játékot. Az ítéletet enyhének tartom, súlyosbításért fellebbeznék!”
 • 10. azaz 2009. október 09. 15:55
  „moderálva”
 • 9. LiamDevlin 2009. október 09. 15:53
  „Mondjuk én fociztam már agysebésszel,.. ahogy pappal, fogorvossal, segédmunkással és pincérrel is, szerintem nem ezen múlik!! A világon sok száz millió ember szereti és űzi ezt a foci nevű játékot, de spitfire te csak okoskodj úgysem veszed észre, hogy milyen szánalmas a mondanivalód...
  Egy biztos a Várbalogon egyszer jártam focizni: tőlük- 3 kiállítás, anyázás, provokálás, tőlünk -2gól:)”
 • 8. Spitfire 2009. október 09. 14:40
  „a foci sosem az agysebészek sportja volt, jogos az ítélet!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: Jekatyerinburg-MKB-Sopron 83-55

Kosárlabda - Az MKB-Sopron a szünetben még csupán 5 pont hátrányban volt, a második félidőben… Tovább olvasom