Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Öt érmet várnak a magyaroktól

Holnap este 7-kor lesz az ünnepélyes megnyitó, s ezzel elkezdődik a vasárnapig tartó légfegyveres Európa-bajnokság, amelyet Győrben az egyetemi csarnokban rendeznek. Ezen az EB-n óriási mezőny, összesen 43 ország 586 versenyzője vesz részt.

Laczik Zsolt: egyike a magyar csapat esélyeseinek. Fotó: Szük Ödön Tatai Katalin: a jövőt jelképező juniorcsapat tagja.
A magyar csapat – kihasználva a hazai rendezői jogokat – minden számban a maximálisan indítható három fővel képviselteti magát, a cél pedig nem kevesebb mint legalább 5, de akár 7 dobogós helyezés.
Ezzel kapcsolatban az MTI-nek nyilatkozó szövetségi kapitány, dr. Hammerl László a következőket mondta:

„A válogatottól 5–7 érem és 35–40 pont megszerzését várom. Természetesen elsősorban az olimpiai kvótát szerzett lövőinktől remélek jó, lehetőleg döntős szereplést. Persze azt fontos hangsúlyozni, hogy számukra az athéni játékok jelentik az év fő versenyét, ezért most nem készültek külön az EB-re, közvetlenül munkából állnak majd lőállásba."


A kapitány ugyan nem nevezte meg név szerint azokat, akiktől a dobogós helyezéseket reméli, de a felnőttek között erre a legnagyobb esélye az olimpiára is éremért, esetleg érmekért utazó Sidi Péternek (puska), valamint a futócéllövőknek, Sike Józsefnek, a győri La-

czik Zsoltnak, valamint Tasi Tamásnak van. Természetesen Sidi mellett a többi kvótástól – Simon Attila (pisztoly), Krzyzewsky Beáta, Joó Éva (mindkettő puska), Csonka Zsófia, Erdős Dorottya (mindkettő pisztoly) – sem lenne meglepő a kiemelkedő teljesítmény.

A kontinensbajnoksággal kapcsolatban a szövetségi kapitány elmondta, hogy a legnépesebb mezőny a női légpuskásoknál (77 lövő), illetve a férfi légpisztolyosoknál (72) gyűlt össze.

A versenyek csak szerdán kezdődnek, de a győri szervezők már „csúcson" vannak, hiszen ilyen nagy létszámú vendégsereg (versenyzők, hivatalos személyek, kísérők, valamint érdeklődők) elszállásolása sem könnyű feladat. A városban szinte már lehetetlen szállodai helyet találni erre a hétre, ugyanis az EB-re 900 csapattag érkezik, őket 32 hotelben helyezik el.

A magyar EB-csapat

Férfiak: Sidi Péter, Kőhalmi István, Papp Máté (puska), Papanitz Zoltán, Simon Attila, Győrik Csaba (mindhárom pisztoly), Sike József, Laczik Zsolt (Patent-Győri LK), Tasi Tamás (mindhárom futócél).
Nők: Joó Éva, Krzyzewsky Beáta, Vincze Kinga (mindhárom puska), Sike Renáta, Erdős Dorottya, Csonka Zsófia (mindhárom pisztoly), Máthé Edit, Kuti Orsolya, Szi-

lágyi Nikoletta (mindhárom futócél).
Junior fiúk: Török Zoltán, Kováts Ádám, Kecső Zsolt (mindhárom puska), Fáczán Tibor, Balogh László, Bencze Lajos (mindhárom pisztoly), Kaszás Zoltán, Belák András, Kocsis Norbert (mindhárom futócél).
Junior lányok: Nagy Zsófia, Nagy Dóra, Kisvárdai Mariann (mindhárom puska), Végh Barbara, Stuller Zsuzsanna, Herr Adrienn (mindhárom pisztoly), Keczeli Bianka, Tatai Katalin (Győri LK), Világos Diána (mindhárom futócél).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schumacher nyerte a Malajziai Nagydíjat

Ha nem is az Ausztrál Nagydíjon tapasztalt fölénnyel, de Michael Schumacher nyerte a Malajziai… Tovább olvasom