Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Osztályozón a második vonalba

Horváth László edző már a pontvadászat elején tisztában volt azzal, hogy nehezebb dolguk lesz, mint tavaly.

Újoncként jól szerepelt ősszel a bajnokságban a Gyirmót SE. Több meghatározó játékos távozása után a középmezőny élén, a hetedik helyen végzett az együttes. A folytatásban célként az első hat közé kerülést tűzték ki.

Horváth László edző szerint már a pontvadászat elején tisztában voltak azzal, hogy nehezebb dolga lesz az együttesnek, mint az előző évben volt: „Több poszton erősíteni kellett, mert a magasabb osztály ezt megkövetelte. Bíztunk az érkező fiatalokban, az ETO-ból igazoltunk tehetséges labdarúgókat, így került az együtteshez Gángó András, Németh I László, Horváth Rudolf, Füsi Zsolt és Szpevár Ákos. Komoly erősítésnek számított az NB III-ban gólérzékenységét bizonyító László Tihamér visszatérése is."

A tavaszi szezon előtt több változás történt a játékosállományban. A vezetők igyekeztek pótolni a távozókat, s alaposan sikerült megerősíteni a gárdát. A volt válogatott Mracskó Mihály ugyan Koroncóra igazolt, s rajta kívül Szekeres Krisztián és a kapus Vörös István is feliratkozott a távozók listájára, de Hegyi Miklós mellett még egy volt mosonmagyaróvári játékos, Sipőcz Róbert érkezett. Ráadásul csatlakozott a többiekhez a volt veszprémi Radics Zsolt is.
Horváth Ernő elnök elmondta: Gyirmóton a főszponzornak és a támogatóknak köszönhetően továbbra is nyugodt légkörben készülhetnek a labdarúgók: „Továbbra is változatlan a célunk, szeretnénk a pontvadászat végén az első hat csapat között szerepelni, mert ezáltal biztosan a magyar labdarúgás második vonalában folytathatnánk."
Nos, ha ez nem is ment annyira simán, de végül siker koronázta az erőfeszítéseket. Igaz, csakúgy, mint a városi vetélytárs Integrál-DAC-
nál, bár kicsivel később, itt is edzőcserével „frissítettek".

A Soroksár elleni döntetlen után Horváth László edző és a Gyirmót vezetősége elköszönt egymástól. A csapatot a Rába ETO és a magyar válogatott egykori kiválósága, Hannich Péter vette át. Az elnök szerint a csapat érdekei azt kívánták, új arc kerüljön a csapat élére: „Mindent megbeszéltünk korábbi edzőnkkel, Horváth Lászlóval és ő is belátta, hogy egy másik szakembernek sikerülhet felrázni a társaságot."
Az új szakvezető elmondta: a cél adott volt és ha nem jön közbe egy apró hiba – egy megnyert mérkőzést óvott meg az ellenfél és vettek el pontokat a Gyirmóttól –, akkor a csapatnak nem kellett volna osztályozót játszania.

„A két ráadástalálkozó kicsit előny volt, de természetesen hátrányt is jelentett. A meccseken jobban összekovácsolódott a társaság, igaz, így most kevesebb lett a pihenő. Összességében jól teljesített a társaság, megérdemelt a feljutás."

Az új tréner érkezésével a csapat szerkezete is megváltozott, egyvonalas védekezésre tért át az alakulat.

„Ennek előnyei már meg is látszottak a bajnokság végére. A védelem mellett kapusaink is jól teljesítettek, a középpályán viszont valamivel több agresszivitást vártam játékosainktól. Sokat számított, hogy az utolsó mérkőzésekre felépült Korsós Attila, a többiek érdemeit nem kicsinyítve őt, valamint Radics Zsoltot és Nagy Lacit azért mindenképp kiemelném."
Gyirmóton biztosított a háttér, kész az új pálya, az új bajnokságban már ott játszik az NB II-es csapat.

„Értékeinket, a rutinos futballistákat szeretnénk megtartani, de ugyanígy számítunk fiatalabb labdarúgóinkra is. Természetesen feltérképeztem a leendő ellenfeleket, úgy érzem, a Gyirmót megállja majd a helyét a magasabb osztályban is."
A Gyirmót nem hagyta magát elnyomni.
Fotó: Kisalföld-archívum

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon-ügy: Tagadják az emberölést

Tagadják az emberölést a Simon Tibor halála ügyében megvádoltak a Fővárosi Bíróságon. Tovább olvasom