Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Összefogás az erőszak ellen

Labdarúgás - Felhívást tett közzé a pályákon elszaporodó erőszak ellen a megyei labdarúgó-szövetség, amelyhez a megyei önkormányzat, a rendőrség és lapunk, a Kisalföld is csatlakozott.
– Szerencsére egyre több támogatója akad a magyar labdarúgásnak, s látható már bizonyos előrelépés, fejlődés. Ezek kerülnek veszélybe egy-két felelőtlen ember miatt. A futballpályákon sportvezetők, edzők, játékosok, szurkolók részéről előforduló fenyegető megjegyzések, tettlegességek nem voltak jellemzőek a megyénkre. Közös ügyünk, hogy megfékezzük az indulatokat, épp ezért megfogalmaztunk egy felhívást, amely szeretnénk, ha eljutna minden érintetthez.

A megyei önkormányzat, a megyei rendőrség és a megyei napilap, a Kisalföld is az első szóra csatlakozott a kezdeményezésünkhöz – jelentette be a testület tegnapi sajtótájékoztatóján Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség első embere.

A megállapodás alkalmával labdákat írtak alá a résztvevők. Itt Palotai Károly volt FIFA-játékvezető dedikál. Fotó: Bertleff András
A megállapodás alkalmával labdákat írtak alá a résztvevők. Itt Palotai Károly volt FIFA-játékvezető dedikál. Fotó: Bertleff András

Szakács Imre, a megyei közgyűlés, valamint a szövetség fair play bizottságának elnöke hozzátette: a felhívást az összes megyei település polgármestereinek eljuttatják. Kiemelte, hogy a labdarúgás nem harc, a sportszerűség keretein belül kell a pályákra lépni. Az önkormányzatok, amelyek biztosítják a pályákat, engedélyeket vonhatnak, szüntethetnek meg, távol tarthatják a notórius botrányokozókat.

Németh Lajos, a megyei rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója közölte, a közeljövőben még több figyelmet szentelnek a sportágnak, s 26 kiemelt megyei mérkőzésen lesz nagyobb létszámban jelen a rendőrség.

Lapunk főszerkesztője, Nyerges Csaba elmondta: a Kisalföld továbbra is a pozitív példákat kihangsúlyozva szeretné a fair play szellemét közvetíteni.

Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, korábbi kiváló FIFA-játékvezető végül így fogalmazott: sokat tehetnek maguk a játékosok is, hogy javuljon a helyzet. Fontos lenne, hogy valóban a játékról szóljon ez a szép sportág.

Győr-Moson-Sopron megye: Összefogás az amatőr futballért!

   Bár eddig abszolút nem volt jellemző, az elmúlt időszakban sajnos megyénkben is egyre sűrűbben előfordulnak különböző kirívó sportszerűtlenségek az amatőr labdarúgó mérkőzéseken.

   A sportvezetők, edzők, játékosok, szurkolók részéről egyaránt előforduló fenyegető megjegyzések, tettlegességek elsősorban a mérkőzés ellenőrei és a játékvezetők irányába történnek. Ezek a megnyilvánulások egyértelműen veszélyeztetik az amatőr futball jelenét és jövőjét, amelynek a FIFA szemlélete szerint is, az eredményességet megelőzve, éppen a játék öröméről, a közösségformáló erőről, a mozgást előtérbe helyező egészséges életmódról kellene szólnia. Nem beszélve arról, hogy ezek a negatív jelenségek a támogatókat, a szponzorokat is elriasztják a labdarúgás közeléből!

   Mindezeket figyelembe véve a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség elnöksége, Horváth Cs. Attila elnök javaslatára úgy döntött, hogy a jóérzésű futballbarátok, a labdarúgás jövője érdekében, minden kirívó sportszerűtlenséget a zéró tolerancia jegyében a legszigorúbb eltiltásokkal bünteti. A bajnokság hajrájában szövetségi ellenőrök lepik el a pályákat, s az ott történt eseményekről hivatalos jelentések készülnek! (Kiemelten figyelnek majd a rendezői létszámra, a sportvezetők és az edzők magatartására, valamint az italkimérés módjára.)

   A labdarúgó szövetség határozatához azonnal csatlakozott a megyei önkormányzat, a megyei rendőrfőkapitányság és a megyei napilap. Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, a megyei labdarúgó szövetség Fair Play bizottságának elnöke, az összes polgármestert hivatalosan értesíti ezen  felhívásról, segítségüket kérve, hogy a saját, általuk támogatott csapataiknál kövessenek el mindent azért, hogy a mérkőzéseken a sportszerűségé legyen a főszerep.

   Dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány  a helyzetet rögtön átlátva intézkedett, s vállalta, a megyei bajnokság mérkőzésein sűrűn megjelennek majd a rendőrség munkatársai, hogy jelenlétükkel biztosítsák a találkozók zavartalan megrendezését.

   Nyerges Csaba, a Kisalföld főszerkesztője garantálta, hogy a Család napilapja saját eszközeivel mindent elkövet azért, hogy a megyében sportszerű mérkőzésekre látogathassanak ki a családok, a szurkolók.
  
Az összefogással maximálisan egyetértve Palotai Károly volt FIFA - játékvezető, olimpiai bajnok labdarúgó a következőket nyilatkozta: - „ Nyilván lehetne hivatkozni az országban kialakult feszült helyzetre, vagy a megfelelő törvényi háttér hiányára, ám azt gondolom, a labdarúgótársadalomnak önmagának kell olyan erősnek lennie, hogy kitaszítsa magából a nem odavaló egyéneket. A felesleges indulatok, a tettlegességig fajuló attrocitások az amatőr futball elsorvadását jelenthetik, ezért nagyon remélem, hogy sikerrel jár a megyei szövetség, az önkormányzat, a rendőrség és a napilap összefogása, amelyhez minden jóérzésű sportvezetőnek, sportolónak, szurkolónak csatlakoznia kell!"

Győr, 2008. 05. 22.Olvasóink írták

 • 5. kisteleki fan 2008. május 26. 11:30
  „Két meccs kivételével hol a többi megyei I.beszámoló ? /Persze amiről nem tudunk, nem is ébreszthet bennünk indulatokat...:)/”
 • 4. Hajrá.... 2008. május 24. 21:58
  „lehet a bírókat okolni, de az csak egy szükséges része a futball-játéknak. Ők is tévedhetnek, de velük együtt nem kellene többet nyújtani az edzőknek, játékosoknak, sőt még a szurkolóknak is. Fogjunk össze és akkor lassan elindul a fejlődés , szaporodnak a nézők, nő az anyagi alap is.
  Ugye nem sok kell, hogy örüljünk, bizakodjunk: hajrá magyar válogatott, szép siker - mégha barátságos meccsen is - hoy legyőztük a görög válogatottat. Gratulálunk fíúk, lelkesen, felszabadultan, jól játszottatok! Folytassátok!”
 • 3. :) 2008. május 24. 17:13
  „pontosan dav :)”
 • 2. dav 2008. május 24. 15:34
  „ha normális birokat küldenének nem lene gond”
 • 1. kisteleki fan 2008. május 23. 16:28
  „A legnagyobb rend pedig akkor lesz, ha majd nézők nélkül zajlanak a mérkőzések....Ez ügyben igencsak "előreléptetek", kedves MLSZ!
  Hogy még ugyan miben, arról kicsit bővebben is nyilatkozhatna az első számú megyei vezető....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galambok között is otthonosan mozog Varga Zoltán

Labdarúgás - Szabadidejében galambokkal foglalkozik Varga Zoltán, a Győri ETO FC kapusa. Édesapja… Tovább olvasom