Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Őserő a palánk alatt

Az Ászok új légiós centere, Milorad Kovacevic korábban három évet már „lehúzott” Magyarországon, a Körmend és az Atomerőmű csapatában. Aztán évekig nem nagyon lehetett hallani róla, most viszont váratlanul Sopronban bukkant föl.

A centerekhez képest nem túl magas (205 centi), de bivalyerős (115 kg) Milorad Kovacevic az előző évadban Hollandiában kosarazott.
– Tudja, kik játszották az elmúlt évadban a magyar bajnoki döntőt?
– Nem, csak azt tudom, hogy a Paks lett a bajnok.
– A Paks és a Körmend...
Ennek örülök, hogy a két volt klubom ilyen jól szerepelt, de most nekem a soproni csapat, az Ászok sikeréért kell harcolnom.
– Korábban több éven át játszott Magyarországon, nyilván nem került teljesen ismeretlen kosarasok közé. Kikkel találkozott már korábban leendő játékostársai közül?
– Négy kosarast ismerek korábbról, hármójukkal – Walkéval, Stannal és Sajnival – itt a magyar bajnokságban találkoztam, míg a velem együtt érkezett Glisoviccsal együtt kosaraztam egykor Borac Nektar együttesében.
– Ezek szerint összeszokott centerpárról van szó. Milyennek látja az Ászok játékosállományát?
– Sok a fiatal játékos és ez nagyon jó, mert bár én sem vagyok idős, de köztük szinte napról napra visszafiatalodom. Úgy érzem, egy, a sikerre, sőt, sikerekre nagyon éhes társaságba kerültem itt Sopronban.
– Milyen a kosárlabdaélet Hollandiában?
– Úgy gondolom, a színvonal aránylag magas, szerintem sok a jó amerikai légiós náluk. Az is igaz viszont, hogy a kosárlabda nem igazán népszerű, nem övezi túl nagy érdeklődés a mérkőzéseket, kevés a néző, emiatt nem is éreztem igazán jól magamat.
– Melyik csapatban játszott és milyen szezonja volt?
– A nijmegeni székhelyű Eiffel Towers együttesében kosaraztam legutóbb és a bajnokságban a második helyen végeztünk, ami nagy siker volt. Nekem is aránylag jól ment a játék, de mondom, hiányzott az igazi hangulat.

Kmézic Zorán vezetőedző – mintegy zárszóként – a következőket mondta a két légiósról (a másik Glisovic):
– Úgy gondolom, jó képességű kosaras a két fiú, akik amikor együtt kosaraztak, nagyon jól kiegészítették egymást. Ráadásul emberileg is megfelelőek, egyiküknek sincsenek sztárallűrjei, mindkét játékos igazi csapatember.

Korábban:

Glisovic az új ász (2002-07-31) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Glisovic az új ász

Egy nemzetközi szinten is elismert, tapasztalt kosaras került a Soproni Ászok A csoportba feljutott… Tovább olvasom