Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Örül, hogy adhat az ETO kapitánya

Labdarúgás - Stark Péterről, a Győri ETO csapatkapitányáról sokan tudják, mekkora vezéregyéniség a futballpályán, azt már viszont kevesen, hogy a játéktéren kőkemény védő nagyon sokszor jótékonykodik.

A volt válogatott futballista még 2007-ben komoly lelki válságon esett át, mára már ő segít azokon, akiknek erre szüksége lehet, legyen az egy kutya által megtámadott kismacska vagy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisgyermek.

Csütörtökön a megyei kórházban a Szentiváni Nyári Fesztiválon fellépő zenészek adományoztak a Lurkó Alapítványon keresztül 200 ezer forintot a gyógyíthatatlan, tüdőfibrózisban szenvedő gyerekeknek, hogy az ezáltal megvásárolt speciális mellényekkel tegyék elviselhetőbbé a betegség tüneteit.

Az adományozók között nagy meglepetésre Stark Péter is feltűnt, aki egymaga 100 ezer forinttal egészítette ki a zenészek felajánlását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Stark volt az, aki saját testi épsége kockáztatása árán mentett meg pár évvel ezelőtt egy kismacskát, akire lakása közelében támadt rá egy kutya. Pechjére a megrémült kisállat megharapta, amiért be is kellett oltani veszettség ellen.

Tavalyelőtt irányításával egy győri állatmenhely támogatásáért fogott össze az ETO FC labdarúgócsapata. A futballisták győzelmi prémiumuk egy részét ajánlották fel az új győri állatmenhely felépüléséért.

A már említett mellényhez szükséges pénz előteremtésénél már a megjelent cikk napján jelentkezett szerkesztőségünkben. No, nem azért, hogy az újságban szerepeljen, a telefonszámot kérte el, hogy segíthessen. Végül egyedül csaknem annyi pénzt adott, mint a zenészek együtt, ráadásul nem is ez volt az első alkalom.

„Hogy ki mennyit adott, nincs jelentősége, a fontos, hogy segítsünk ezeken a beteg gyerekeken – mondta el érdeklődésünkre Stark Péter. – Szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy adhatok. Ráadásul, amióta megvannak a saját gyermekeim, nemcsak bele tudok gondolni, át is érzem, mennyire fontosak ők az életünkben" – tette hozzá a játékos, akinek élő szerződése van az ETO-val, ám még nem tudni, hogy eligazol vagy marad-e Győrben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidékbajnokság és győri evezősnap

Evezés - A közelmúltban rendezték meg Velencén a vidékbajnokságot, melyen a Győri Vízügy-Spartacus… Tovább olvasom