Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Országos elismerés két megyei iskolának

Az egészségfejlesztő testmozgást és életmódot segítő munkájáért díjazták a levéli és a mihályi általános iskolát.

A legsportosabb iskolákat díjazta a Magyar Diáksport Szövetség nemrégiben a Magyar Tudományos Akadémia épületében. Több kategóriában jutalmaztak intézményeket. Az „Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód" díj első és második helyét Győr-Moson-Sopron megyén belül osztották ki: a levéli német nemzetiségi általános iskola és a mihályi általános iskola részesült az elismerésben.

– Számunkra ez sok évtizedes munka jutalma – kezdte Fenyvesi Gyöngyi, a levéli iskola igazgatója. – Kis község vagyunk, iskolánk fő célja az egészségre nevelés. A szülőket is dicséri a díj, hiszen gyakran ők viszik a gyerekeket a rendezvényekre. Itt emelném ki testnevelő tanárunkat, Budai Róbertet, aki fiatalos lendülettel vezeti és szervezi a szakköröket, és védőnőnket, Földesné Varga Esztert, aki szintén aktívan kiveszi a részét az iskolai életből. Minden évben kétszer tartunk túranapot, a klasszikus foci mellett van sakk- és karateprogramunk is. Az iskola száznegyvenhét diákja közül szinte mindenki részt vesz valamelyik foglalkozásunkon.

– Gyerekkorom óta sportolok, a mai napig aktívan futballozom, fontos számomra a mozgás szeretete – mondta Budai Róbert.

Ezt a szemléletet próbálom átadni a fiataloknak is. A foci a legnépszerűbb a diákok között, de az igazgatónő által vezetett kézilabda is sokakat vonz.
Budai Róbert testnevelő

– Falusi iskolaként szeretnénk a gyerekeket az egészséges életmódra nevelni, a sport fontosságára rávezetni – hangsúlyozza Srágli Dezsőné, a mihályi iskola igazgatónője. – A napi kötelező testnevelésóra mellett sok délutáni sportszakkörünk is van, a legnépszerűbb természetesen a labdarúgás, külön lánycsapatunk is van. Emellett az atlétika és a floorball vonz sokakat, a jövőben szeretnénk a kézilabdával is foglalkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni Sördögök - Popadics parádéja döntött

A nézők számára remek mérkőzés volt, látványos és pontban gazdag. Edzői szemmel inkább bosszantó. Tovább olvasom