Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Országos csúcs és érmek a vb-n

Egy-egy ötödik és hetedik, illetve 12. helyezést, valamint egy országos csúcsot ért el a soproni Czifrik Hajnalka az olaszországi szenior úszó-világbajnokságon. Ezen a versenyen az első tíz helyezettet jutalmazzák éremmel, így neki kettő is jutott. Ő volt a monstre verseny egyedüli megyei résztvevője.
„A nevezési listák alapján két számban a hetedik, kettőben pedig a tizenharmadik legjobb időm volt előzetesen, tehát nagyjából a papírforma érvényesült. A legjobban a kétszáz méter vegyes úszásban elért hetedik helynek örültem, mert több mint két másodpercet sikerült javítanom egyéni és országos csúcsomon" – mondta lapunknak Czifrik Hajnalka.

A soproni Széchy Tamás Sportiskola 46 éves versenyzője 200 méter háton ötödik, 50 és 100 méter gyorson 12. lett a szenior úszó-világbajnokságon.

A házigazda az Olaszországban, az Adriai-tenger partján fekvő Riccione volt. Az esemény méreteiben a nyári olimpiai játékokhoz hasonlítható: úszásban – a nyílt vízi úszókkal együtt – összesen 12 ezren indultak a különböző korcsoportokban, emellett medencébe szállt mintegy száz vízilabdacsapat, sok műugró és műúszó. Czifrik Hajnalka versenyszámaiban csak az ő korosztályában 80–190-en neveztek, az előkelő helyezések már csak ezért is elismerésre méltóak.

„Nem vagyok elégedetlen, bár a tavalyi jaltai Európa-bajnokságon úszott időeredményeimmel – ahol két arany- és két bronzérmet nyertem – néhány helyet előreléphettem volna. Így is kaptam érmet, a szenior-vb-ken ugyanis a tíz legjobbnak osztanak" – tette hozzá a sportoló, akinek formába lendülését azért nehezítette, hogy csak a verseny előtti napon tudott kiutazni, a helyszínen nem jutott edzéslehetőséghez, az első napon pedig „vakon" versenyzett, ugyanis itthon 33 méteres medencében úszik, ahol nem szabályos helyen van a fordulózászló.

„Minden évben fejlődik a mezőny, fel-felbukkannak új nevek, akik nagyon jól úsznak, csak épp kihagytak egy kis időt, vagy eddig egyáltalán nem versenyeztek. A vb-n megdőlni látszott az a tétel, hogy ha ebben a korban nem romlunk, az már javulás. Fantasztikus időeredmények születtek" – tette hozzá.

A sportolónak további tervei vannak. Már az augusztus végi, gyulai országos bajnokságra készül, ahol megpróbál a most kevésbé sikerült számokban javítani. Emellett kétszeres címvédőként jövőre részt szeretne venni a hollandiai EB-n.

Czifrik Hajnalka a szenior úszó-vb-n elért ötödik és hetedik helyezéséért kapott érmével. Fotó: Magasi Dávid

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lipták bajnok lenne az ETO-val

Lipták Zoltán nemrég ötéves szerződést kötött a Győri ETO FC-vel. A válogatott labdarúgó Pápán lett… Tovább olvasom