Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Orsi: A harmadik bajnokverés

Euroleasing Orsi Sopron - MiZo Pécsi VSK 71 70 (25–21, 14–14, 12–25, 20–10) Sopron, NB I-es női mérkőzés, 1200 néző.
V.: Földházi, Benczur. Bieliková 2 KOVACEVIC 25/6 Honti 3 Vesel 7/3 Seres Cs.: HORVÁTH 15/3 Török 4 Szlimák 2 VAJDA 13/9 Edző: Natalia Hejková Iványi 7/3 Tranquilli 6 BOIKO 17 Ambrus 4 BRANZOVA 19/3 Cs.: Keller 5 BÉRES 9 Fegyverneky Szakács 3/3

Edző: Rátgéber László Szép gesztussal kezdődött a mérkőzés: soproni kosaraspalánták kedveskedtek egy-egy szál virággal a pécsieknek az Euroligában kiharcolt bronzérmükért. A szinte szívélyes, baráti légkör még a mérkőzés első perceiben is megmaradt.

Nem nagyon védekeztek a játékosok, hagyták egymást nyugodtan kibontakozni, ennek köszönhetően sűrűn potyogtak a kosarak. A negyed végén aztán Vajda beállt és dobott egy hárompontosat, sőt, vele szilárdabb lett a soproni csapat védekezése is, így előnnyel zárta ezt a szakaszt az Orsi.

A második negyed első felében mindkét csapat elég sokat hibázott támadásban, sok volt az eladott labda. A negyed közepén aztán Béres, Boiko és Branzova találataival fordított a Pécs. A jó ideje „gólképtelen" Orsit ismét Vajda lendítette át a holtponton, s a félidő csattanóját Kovacevic bravúros, betörés után szerzett kosarai jelentették, amelyekkel ugyanúgy négypontos előnnyel zárta a félidőt az Orsi, ahogy az első negyedet.

Térfélcsere után sajnos a soproniak sok helyzetet hagytak ki, ezért kis híján nagy árat fizettek a hazaiak. A pécsiek nem is lerohanásokból, hanem gyakran a talált soproni védelmet mattolva szerezték kosaraikat, s csaknem fordítottak. Hiába tartott teljesen jogos időkérésénél meglehetősen emelt hangú eligazítást Natalia Hejková, a jó dobóformát mutató pécsiek fokozatosan növelték előnyüket. Különösen Bojko és Branzova volt elemében. A negyed második felében Horváth betörésekkel, valamint triplájával gyakorlatilag egyedül tartotta látótávolságon belül a soproniakat.

A zárószakasz elején bemutatott egész pályás letámadással megzavarta ellenfelét az Orsi, és egy 6–0-ás részhajrával feljött. Kovacevic a hátára vette az Orsit, amely hi hetetlen izgalmak és óriási küzdelem közepette, szívós és kitűnő védekezéssel fokozatosan közelítette meg ellenfelét.

A drámai végjátékban aztán 7,5 másodperccel a vége előtt Kovacevic büntetőivel egypontos hátrányból egypontos előnyt szerzett. Az Orsi az évad során immár harmadszor győzte le a bajnoki cím védőjét, Európa harmadik legjobb együttesét. Kovacevic (6-os mezben) bravúros megoldásai ezúttal sem maradtak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

legyőzték önmagukat

Szombat déltől vasárnap délig immáron 13. alkalommal került sor a soproni Lövér uszodában a… Tovább olvasom