Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Örömkosárlabda az utolsó negyedórában

Agresszíven, jól kezdett védekezésben az Orsi, ám támadásban érződött a hétközi oroszországi túra fáradtsága. Igyekezett kihasználni nyomasztó magassági fölényét az Orsi, Zakaluzsnaja és Vesel találataival pár pontos előnyre tett szert.
Török Szilvia ellenállhatatlan volt.
Ekkor a vendégek bedobójának, Farkasnak egy jó tíz méterről, az oldalvonal közeléből amolyan diszkoszvető-stílusban eleresztett triplája a palánkról beesett a soproni kosárba. Ez a találat szárnyakat adott a Szekszárdnak és egy kicsit sokkolta az Orsi csapatát. Farkas és Tóth távoli kosaraival átmenetileg fordított is a vendégcsapat, ám a negyed hajrájában az ezúttal tarthatatlan Vesel ponterős játékának köszönhetően négypontos előnyt szerzett az Orsi.

A második negyedben rengeteg volt a hiba mindkét együttes játékában, alacsony színvonalú és csapkodó kosárlabda folyt a pályán.

A hazai játékosok ebben a szakaszban feledhető teljesítményt nyújtottak, jó néhány ajtó-ablak ziccert kihagytak a hazaiak, és így csak szerény, tizenegy pontos előnyt szereztek a folytatásra lelkes ellenfelükkel szemben.

Változatos játékkal indult a második félidő. A soproniaknál továbbra is a két center, Zakaluzsnaja és Vesel vitték a prímet, de a közeli kosarakat látványosan egészítették ki Vajda sarokból beemelt triplái. A másik oldalon viszont a veszíteni való nélkül, felszabadultan kosárlabdázó szekrszárdiak Farkas és Antolovics révén ügyesen használták ki a soproni csapat védekezési hibáit. Aztán a negyed második felében szép lassan növelte előnyét az Orsi. Zakaluzsnaja hárompontosával már 20 pontra duzzadt a különbség a két csapat között. Érezte a bajt Vertetics mester, a vendégek edzője, ám hiába kért időt.

A negyed utolsó három percében egészen magas szintű védekezést bemutatva és könnyű kosarakat dobva eldöntötte a mérkőzést az Orsi. Ezt a három percet 16–0-ra nyerték a soproniak, különösen Seres volt elemében.

A negyedik negyedben a fiatalok is bizonyítási lehetőséget kaptak Hejkova asszonytól és éltek is ezzel. Ezen ifjú sor egyik legtapasztaltabb játékosa, Török újabb szép hárompontosokkal örvendeztette meg a szurkolókat. A végére tetszés szerint érték el kosaraikat „Orsiék" az erejükkel elkészült tolnaiakkal szemben és a végére már csak egy kérdés maradt, meglesz-e a 100 pont, nos, ez most nem jött ugyan össze, ám a szurkolók így is vastapssal jutalmazták a soproni csapatot.

Az Orsi az első 25 percben még görcsösen játszott, ám ezalatt felőrölte ellenfele ellenállását és az utolsó 15 percben mutatott parádés játékkal talán még az oly szigorú és magas mércével mérő Natalia Hejková is elégedett lehetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpay távozik

Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással az Aston Villa és török labdarúgója, Alpay Özalan.… Tovább olvasom