Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Örömjáték Szolnokon, szoros meccs Győrben

Ijesztően indult a meccs, a Szolnok minden támadását kosárral fejezte be, s 10–4-re elhúzott. A nyitószakasz közepére rendezte sorait a Sopron, s Károlyi révén egyenlített (12–12).
Szolnoki NKK-MKB-Euroleasing 48-84
(19–21, 10–28, 16–19, 3–16)
Szolnok, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V: Szilas, Jakab.

Ijesztően indult a meccs, a Szolnok minden támadását kosárral fejezte be, s 10–4-re elhúzott. A nyitószakasz közepére rendezte sorait a Sopron, s Károlyi révén egyenlített (12–12). Delmis triplája aztán új lendületet adott a Szolnoknak. Az MKB Semsei két duplájával, s a sérüléséből felépülő Horváth Zsuzsa triplájával tartotta a lépést a hazaiakkal. A játékrész Branzova duplájával s soproni vezetéssel zárult.

A második pedig Semsei triplájával indult. Gorbunova vezetésével gyorsan 10 ponttal lépett el a Sopron. Szünetre Eördögh jóvoltából 20 pontra nőtt a soproni vezetés.

A hazaiak első félidőben észrevétlen lengyel légiósa, Kozdron szünet után gyorsan „megszórta" az MKB-t. A soproni kosárcsendet Eördögh törte meg, s hamar visszaállt a 20 pontos különbség, sőt tovább nőtt az előny. A zárószakasz helyenként örömjátékot hozott, biztosan nyert az MKB.
Székely Norbert: – Az első öt percet leszámítva fegyelmezetten s koncentráltan kosárlabdáztunk. Örülök, hogy amit gyakoroltunk s a hibákat, amiket ki akartunk javítani, azt meg tudtuk oldani.

Székely Norbert: – Az első öt percet leszámítva fegyelmezetten s koncentráltan kosárlabdáztunk. Örülök, hogy amit gyakoroltunk s a hibákat, amiket ki akartunk javítani, azt meg tudtuk oldani.

SEAT Foton Győr - Zala Volán-ZTE 66-60
Győr, Uniqa NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V.: Forrai, Sabáli.

Koncz Judit vezérletével remekül kezdte a mérkőzést a Foton,  a hazaiak magabiztosan nyerték meg az első negyedet. A második tíz percben azonban több ziccert is elhibáztak, sok pontot „elszórakoztak", így feljött a Zalaegerszeg.

A vendéglátóknak azonban a nagyszünetet követően is sikerült megőrizniük az előnyüket, így a találkozón végig vezetve nagyon fontos győzelmet arattak a közvetlen riválisnak számító zalaegerszegi együttes ellen. A meccs krónikájához tartozik még, hogy több, a hazaiak által erősen vitatott játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket.

Gálos László:Aki látta a mérkőzést, az tapasztalhatta, hogyan lett a húszpontos különbségű győzelemből néhány pontos siker. Ezen mindenki gondolkozzon el. Két Európa-kupában szereplő csapat nem európai körülmények között küzdhetett egymással. Sokat kivett az együttesből a csütörtöki nemzetközi kupameccs.

Bencze Tamás:Közel álltunk ahhoz, hogy nyerjünk Győrött, ám ez nem sikerült és ezért csak saját magunkat okolhatjuk.Körmend - S. sÖrdögök 104 - 72
Körmend, NB I-es férfimérkőzés, 2200 néző. V.: dr. Valovics, Győrffy, Makovsky.
Edző: Meszlényi Róbert

A hazaiak gyorsan elhúztak 5–1-re. Ezt követően azonban rendezte védekezését a Sopron, s támadásban is belelendültek Bradleyék. A szakasz végén Trummert nem tudták tartani a vendégek, az ő találataival a Körmend szerzett csekély előnyt.

A második szakasz elején is fej fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész közepén támadásban elbizonytalanodott a Sopron, a 13. és a 17. perc között a Körmend egy 12–0-ás rohamot mutatott be. A félidő hajrája is a hazai csapaté volt, így a szünetig csaknem húsz pontra nőtt a hazaiak előnye.

Térfélcsere után sem változott a játék képe. Miközben a hazaiak dobták a duplákat és a triplákat, a sÖrdögök egyesével araszolt: a soproni játékosok rendre egy büntetőt dobtak csak be. A szakasz végén Bradley magára talált, a zárónegyed előtt nyolc pontra jött föl a Sopron.
A befejező tíz perc elején úgy tűnt, a felzárkózás sokat kivett a vendégekből. Az elkapkodott soproni akciók után növelte előnyét a Körmend, a végére pedig teljesen szétesett a soproniak játéka. Pojbics hiányát és Viggiano betlijét nem bírta el a soproni csapat.

Zsebe Ferenc: – Ez egy élet-halál mérkőzés volt nekünk.

Meszlényi Róbert: – A mérkőzés nagy részében fegyelmezetlenül játszottunk. Amikor hét pontra feljöttünk, irányítónk azt hitte, neki egyedül kell megnyernie a meccset s ez végzetesnek bizonyult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat ponttal nyert a Foton, 38-cal az MKB

Kosárlabda - A SEAT Foton Győr csapata a női kosárlabda NBI-ben 66-60-ra verte a Zala Volán-ZTE… Tovább olvasom