Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Örömfoci több korosztálynak

A Kisalföld támogatásával a győri egyetemi csarnokban utánpótlás teremlabda- rúgó-tornát rendeztek.

Sikeres rendezvényen, remek hangulatban léphettek parkettre a Kisalföld támogatásával rendezett utánpótlástornán Győr-Moson-Sopron megye ifjú labdarúgó-palántái. A megújult Bozsik-program keretében először a 6–7 éves fiúk és lányok mérkőztek meg, majd a 8–9, végül 10–11 éves gyerekek futballozhattak egymással. A Kisalföld részéről Fábián György főszerkesztő-helyettes nyitotta meg a rendezvényt. Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke köszönte, hogy a Kisalföld felkarolt egy ilyen rendezvényt.

Érdekesség, hogy a fiúk mellett meglepően sok lánycsapat is érkezett a tornára. Botos Antal, aki a Bozsik-akadémia egyik megyei instruktora, az U17-es női válogatott szövetségi edzője:

„ Az új Bozsik-programban kiemelt szempont nemcsak a fiúk, hanem a lányok képzése is, ezért örülök, hogy a hat alközpont közül ötből lánycsapat is eljött erre a színvonalas tornára. Itt most egyébként nem is a helyezés, hanem a játék volt a lényeg. A program nem a versenyre helyezi a fő hangsúlyt, ezért nem is jutalmaztuk a helyezetteket."

Különdíjakat azért természetesen osztottak, kiváló labdarúgók, szakemberek, sport- és cégvezetők – például Priskin Tamás, Stark Péter, Korsós György, Reszeli Soós István, az MLSZ részéről a sokszoros válogatott, jelenleg utánpótlás-igazgató Kereki Zoltán, vagy éppen Kovacsics Imre – jutalmazták a gyerekeket.

Polócz Zsoltot a 7 évesek közül választották a legjobb játékosnak. Megtudtuk, hogy a családjából rajta kívül még ketten szerepelnek az Integrál-DAC alközpontjának csapatában, Schillinger Richárd és Polócz Máté ugyanis másod-unokatestvérei. Utóbbi édesapja egykor az ETO színeiben kergette a labdát, majd a MÁVDAC-ban is megfordult, jelenleg az Enese gárdájában szerepel.

„ Máté fiam két éve futballozik, bevallom, amikor ő lép a pályára, jobban izgulok, mint amikor én játszottam."
A 7 és 9 éves Boha Brigitta és Boha Viktória Fertőszéplakról érkeztek, csak néhány hónapja kezdtek el focizni. Szerintük nem különös, hogy lány létükre rúgják a labdát, elmondták, osztálytársaik közül többen is futballoznak, ezért választották ezt a sportágat.

Úgy fest, a korábban futballozó, jelenleg edzősködéssel foglalkozó Lenzsér Zsolt kisfia is folytatja a családi hagyományokat:
„ Bence most kilencéves, érdekesség, hogy régebben nem volt oda a labdarúgásért, de egy mérkőzésünk után, ahol gólt szereztem, odajött hozzám, hogy focizni szeretne."

A torna legjobb kapusai Szatmáry Péter és Kalmár Adrián, legjobb mezőnyjátékosai Schillinger Dániel, Polócz Zsolt, Sipos István, legjobb góllövői Bendes Martin, Ambrus Csaba és Lovász Anna lettek. Korosztályában legtechnikásabbnak Győrvári Bencét, Király Tamást és Herczeg Olivért választották. Különdíjat még Sipőcz János, Csáki Dorina és Lovász Anna kapott.

A gyerekek látványos mérkőzései mellett bemutató jelleggel négy felnőttgárda is összecsapott. A több egykori kiválóságot, többek közt Hannich Pétert, Hajszán Gyulát és Szabó Ottót is a soraiban tudó ETO-öregfiúk nagy csatában 3–2-re győzték le a Kisalföld kispályás csapatát. Az ETO és lapunk gárdája mögött a Menedzserek, valamint a Politikusok végeztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több csapat elszakadna a Forma-1 jelenlegi vezetőségétől

Azonos jogokat és elbánást ígérnek az autógyárak azoknak a csapatoknak, amelyek csatlakoznak a Grand… Tovább olvasom