Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Őrizetbe vettek harminc román szurkolót, a sajtó kudarcról ír

A harminc román drukkert vittek be a rendőrőrsre, és ötöt egy évre kitiltottak a futballstadionokból. A román lapok a vendéglátók kudarcaként értékelik a magyar pontszerzést.
Harminc román szurkolót állított elő a rendőrség szombaton Bukarestben a román-magyar EB-selejtező mérkőzés helyszínén, ahol a két rivális szurkolótábor még a meccs kezdete előtt petárdákkal és füstbombákkal dobálta egymást - közölte vasárnap a rendőrség.

A rendőrök könnygázt vetettek be, és már a kezdősípszó előtt kivezettek drukkereket a stadionból. A magyar himnusz hangjai petárdadurrogásba és üvöltözésbe fulladtak. A mérkőzés után rendőri védőkísérettel vezették ki a magyar szurkolókat a buszokhoz és vonatokhoz.

Irina Dragan rendőrségi szóvivő elmondása szerint harminc román drukkert vittek be a rendőrőrsre, és ötöt egy évre kitiltottak a futballstadionokból. Az egészségügyi hatóságok azt közölték, hogy néhány ember töréseket, illetve kisebb fejsérüléseket szenvedett.

Gabriel Oprea belügyminisztér tájékoztatása szerint 12 ezer rendőrt és rohamrendőrt vezényeltek ki az Eb-selejtező alkalmából, és a helyi becslések szerint mintegy 800-an utaztak Magyarországról a bukaresti mérkőzésre.

Kudarcként értékelik az eredményt a román lapokA vendéglátók kudarcaként értékelték a vasárnapi román lapok azt, hogy a Románia-Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés szombat este 1-1-es döntetlennel ért véget a bukaresti Nemzeti Arénában.

A Gazeta Sporturilor, a legnagyobb példányszámú román sportújság Miért húzódtunk vissza, Piti? címmel veti Victor Piturca román szövetségi kapitány szemére, hogy az 1-0-ás vezetés után a román válogatott "magára húzta" a magyarokat. A bukaresti lapok egyöntetű értékelése szerint ugyanis a meccs a románok kezében volt, és a döntetlen számukra kudarc.

A Prosport.ro portál szerint is megmagyarázhatatlanul visszavonult Piturca és a magyarok egyenlítése után annyira összeomlott, hogy már annak is örülnie kellett, hogy nem kapott ki. A portál téves bíráskodásnak nevezte, hogy Szalai első félidős fejesgólját a játékvezető les miatt nem adta meg. Idézik ugyanakkor Piturca méltatlankodását is, aki szerint az egyenlítő gól egy "nem létező fault" nyomán megítélt szabadrúgásból született.

A Hotnews.ro hírportál szerint a sérülésre panaszkodó Lucian Sanmartean lecserélése (a 66 percben) után a román csapat olyan irányvesztett maradt, mint egy kutyafalka alfahím nélkül. Ha ennyire "fogatlan" a csapat Sanmartean nélkül, akkor a román szurkolók megint izgulhatnak azért, hogy a válogatott ki tudja-e harcolni az Európa-bajnokságon való részvételt.

Az Adevarul hírportál és több román sportlap is tág teret szentelt a lelátókon történt incidenseknek. A bukaresti lapok beszámoltak arról, hogy a csendőrök és a román labdarúgó szövetség által szerződtetett BGS őrző-védő cég rendfenntartói véresre vertek több tucatnyi román drukkert, akiket - a két szurkolótábor ultráinak összecsapása után - el akartak távolítani a magyar szektor mellől.

A lapok egy Kolozsvárról érkezett, összevert román szurkolóról közöltek képeket, akinek 14 éves lánya szeme láttára törték be a fejét a rendfenntartók.

A Sport.ro portál azt írta, hogy "fázós" meccs vár a román válogatottra kedden Finnországban, miután nem sikerült legyőzniük Magyarországot. Romániának három pontot kéne hoznia Helsinkiből, ahhoz, hogy a selejtezőcsoport első két helyének egyikében reménykedhessen, és nem jó jel, hogy a szombati játéknapon a görögök csak 1-1-es döntetlent tudtak elérni Finnország vendégeként - írta a román portál.

Szombaton írtukIncidensek nélkül megérkezett Bukarestbe szombaton a Budapestről indult különvonat, amely az esti Románia-Magyarország Eb-selejtezős labdarúgó-mérkőzésre szállította a magyar szurkolók egy részét.

A szerelvény kora délután futott be egy félreeső, használaton kívül helyezett bukaresti állomásra, ahol védőfelszerelésbe öltözött kommandósok, továbbá csendőrök százai, lovas rendőrök várták a magyar szurkolókat, miközben a levegőben a rendőrség helikoptere körözött.

Leszálláskor a drukkerek egy Magyarország feliratú több méteres zászlót feszítettek ki a vonat elé, ahol a román hírtelevíziók kameráinak tucatjai közvetítették élőben érkezésüket.

A vonaton utazó mintegy 800 magyar szurkoló a lelátókon megszokott „Ria-ria-Hungária!" és "Magyarok, magyarok!" buzdítást skandálva, fegyelmezetten vonult a számukra előkészített több tucatnyi autóbusz felé, amelyekkel a stadion melletti, elkerített magyar szurkolói övezetbe szállítják őket.

Irina Dragan, a román csendőrség szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy délig semmilyen komolyabb incidens nem történt a presztízsmérkőzésre készülő szurkolók körül.

Fotók

Rendőröktől hemzseg a városA román média arról számolt be, hogy a vonat hajnali kettőkor lépte át a határt és az útlevél-ellenőrzésnél néhány drukker sörös-dobozokat, és petárdákat dobált a peronra.

A magánúton érkező szurkolók egy része Székelyföldön töltötte az éjszakát és az ottani drukkerekkel együtt érkezik Bukarestbe.

A román fővárosban minden útkereszteződésben rendőröket látni. A kisautókkal, vagy buszokkal érkező magyar szurkolókat a város bejáratától rendőri felvezetéssel viszik a stadionhoz, ahol a magyar szektor mellett őrzött parkolót biztosítanak számukra.

Tavaly szeptemberben, a Románia-Magyarország vb-selejtezőt megelőző randalírozás miatt 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból, 19-et pénzbírsággal sújtottak. Akkor összesen hatvan - magyar és román - szurkolót állítottak elő.

Idén országszerte 3000 csendőr és kétszerannyi rendőrt mozgósítottak a román-magyar meccs miatt.

Fotók

Szurkolókat bírságoltak megIncidensek miatt magyar és román szurkolókat egyaránt megbírságoltak a román hatóságok - közölte szombaton Gabriel Oprea román belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes.

Oprea a belügyminisztériumban tartott néhány perces tájékoztatót a román-magyar meccs miatt hozott hatósági intézkedésekről. Kiderült, hogy Csíkszeredában magyar szurkolók "egy csoportját" rendbontás miatt bírságolták meg.

A dél-romániai Comarnicnál magyar szurkolók egy román állampolgárokat szállító kisbusz ablakát törték be, mondta Oprea. A belügyminiszter nem közölte, milyen szankcióval sújtották őket, de közölte, hogy azonosították a szurkolókat, és alkalmazni fogják ellenük a törvényes előírásokat. Oprea szerint két román szurkolót is megbírságoltak a bukaresti Északi-pályaudvaron petárdázás miatt.

Elrontották a magyar zászlótA Román Labdarúgó-szövetség közben jelezte, elhatárolódik a fordított zászlós esettől. További információt azonban nem közöltek azzal kapcsolatban, hogyan is születhetett meg ez a füzet.

Fotók


Botrányosan viselkedtek a román drukkerek a magyar himnusználBotrányosan viselkedtek a román drukkerek a magyar himnusz alatt a bukaresti Nemzeti Stadionban a két ország labdarúgó-válogatottjának Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését megelőzően.

A hazai közönség hatalmas fütyülése, pfujolása és petárdázása elnyomta, így alig lehetett hallani a magyar himnuszt, amelynek végeztével a feldühödött magyar vendégszurkolók elkezdték feltépni a székeket, majd az egymáshoz rendkívül közel lévő két tábor petárdákkal és görögtüzekkel kezdte egymást dobálni.

A rendőrök egyelőre csak sorfalat állnak, még nem léptek közbe komolyan.

Fotók

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontszerzés Bukarestben, pazar Dzsudzsák-góllal

Egy védelmi kihagyás után kaptunk gólt az első félidő végén, Dzsudzsák szabadrúgásból egyenlített a… Tovább olvasom