Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Óriási a szurkolók érdeklődése a szombati ETO-ünnep iránt

Labdarúgás - A Rába ETO 25 éve bajnokságot nyert csapatának ünnepsége ragyogja be a hétvégét. A jubiláló labdarúgókat a város és a klub köszönti. Erről tartott sajtótájékoztatót a szervezőbizottság.
A Rába ETO 1982-ben és 1983-ban bajnokságot nyert aranycsapatát köszöntik szombaton Győrött.
A tegnapi sajtótájékoztatón Bolla Péter városi kabinetfőnök szerint újra futball-láz van Győrött és a környéken. Információik alapján – mint régen – vidékről is sokan érkeznek a hétvégi ünnepi megemlékezésre, a mérkőzésekre. A város fontosnak tartotta, hogy a győriek méltóképpen köszönthessék a negyedszázaddal ezelőtt ünnepelt labdarúgócsapatot, ezért is tekintették szívügyüknek a jubileumi rendezvényt.

Pálfalvi Gábor, a szervezőbizottság elnöke elmondta: a szombat délelőtti program zárt körű, azon csak a meghívottak vehetnek részt. Délután viszont mindenki előtt nyitva áll a stadion kapuja.

Az ETO aranycsapatából mindenki részt vesz az ünnepségen, a többségük pályára is lép majd a magyar öregfiúk-válogatott ellen. Az ETO zöld mezben és fehér nadrágban, a válogatott fehér mezben, piros nadrágban és zöld sportszárban játszik majd.

Az ünnepeltek az erre az alkalomra készíttetett emlékérmet vehetnek át, Lebó György képzőművész alkotását. Arie Haan személyében egykori holland világklasszis lesz az esemény sztárvendége. A szervezőbizottság tagja Szániel János, aki akkoriban a klub elnöke volt:
Ez volt a legszebb időszak a Rába ETO életében. Rengeteg néző járt a mérkőzésekre, a klub hatalmas bevételekre tett szert. Mivel a játékosoknak kifizethető prémium összege korlátozott volt, ebből a pénzből más szakosztályainkat finanszíroztuk, amelyek jó eredményekkel hálálták ezt meg. Kívánom, hogy hasonló sikerekben legyen része az utódoknak is!"

A házigazda Győri ETO FC nevében Klement Tibor ügyvezető személyes emlékét idézte. Főiskolásként két napig a klubnál tanulmányozhatta a Verebes-módszert, mert abban az időszakban ez számított korszerűnek Magyarországon. Az ETO–Fehérvár első osztályú mérkőzés után banketten látják vendégül a meghívottakat.

A délutáni programra érvényes belépők – az NB I-es mérkőzések jegyáraival – elővételben az interneten, illetve szeptember 22-én 12 órától a stadionban megvásárolhatók (természetesen a megvásárolt idei bérletek érvényesek a találkozóra).Papp Győző

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: Magyar Kupa selejtezők szerdán

A Magyar Kupa megyei selejtezőjének 4. fordulóját rendezik szerdán 16 órától, három mérkőzés… Tovább olvasom