Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Önmagát szuggerálja a győri lány

Győri lány lesz az ellenfele a világbajnok Csábi Bettinának. A kick-boxos Vörös Viktória első profi bokszmeccsére készül. Nagy János a WBO kisvilágbajnoki címét szeretné megvédeni.

Ma rendezik a budapesti Westend City tetőkertjében a Nagy-balhé elnevezésű profi bokszgálát, melyen egy győri versenyző is ringbe száll. A Bulls’s Kick-box SE színeit képviselő Vörös Viktória ráadásul nem is akárki ellen bokszolhat. A kick-boxban több sikert elért hölgy a világbajnok Csábi Bettina ellen vív hatszor kétperces mérkőzést.
Csábi eredetileg Eva Liskova ellen mérkőzött volna, de a cseh lány az aláírt szerződés ellenére újabb követeléssel állt elő: az előre kialkudott pénz kétszeresét kérte. A rendezvényt szervező Félix-Promotion először úgy gondolta, hogy vállalja a pluszköltségeket, ám végül mégis új ellenfelet kerestek a világbajnoknak.

Így került képbe Vörös Viktória, aki izgatottan készül elő profi bokszmeccsére: „Első szóra elvállaltam a mérkőzést, mert nem szokásom megijedni. Mindig amolyan »bevállalós« lány voltam, s most is élni akartam a lehetőséggel. Kétségtelen tény, kissé fura lesz a kick-box után, hogy ezúttal a lábamat nem használhatom, de legalább a kéztechnika megegyező a két sportágban."

A ma 20.10-kor kezdődő összecsapáson, melyet – ahogyan az egész programot – a TV 2 élőben közvetít, a kick-boxban megszokott háromszor kétperces menet helyett kétszer annyi ideig tart majd a találkozó.

„ Ez részben jelent csak nagyobb terhelést. Valóban hosszabb a meccs, viszont a lábat nem lehet használni, s ez némi könnyítést jelent. Napok óta szuggerálom egyébként magamat, nehogy rugdosódjak, bár az, hogy cipő lesz a lábamon, talán elég lesz arra, hogy eszembe se jusson az ellenfelem felé rúgni."

Természetesen a fellépésért pénz is jár majd Vörösnek, de ez egyáltalán nem játszott szerepet a döntésben.

„ Persze, hogy fizetnek, de értelemszerűen közel sem annyit, mint amit a cseh lány kapott volna. Mondjuk engem ez egy cseppet sem érdekel, nem ez motivált, mikor igent mondtam a felkérésre. Nyilvánvalóan nem jön rosszul az összeg, de sokkal fontosabb, hogy felhívhatom magamra és klubomra a figyelmet. Itt köszönném meg egyébként mindazok segítségét, így elsősorban edzőmét, Csányi Jánosét, akik hozzásegítettek ahhoz, hogy ilyen eredményeket érhessek el, s most Csábi Bettina ellen készülhetek."
Az összecsapáson vérmes reményei nincsenek a versenyzőnek.
„ Miben bízhatok a világbajnok ellen? Abban mindenképpen, hogy egy jó meccset játszunk, s méltó ellenfele leszek Bettinának. Ha ez sikerült, akkor már elégedett lehetek."
Az est folyamán a győri származású Nagy János is bokszol. A nagypehelysúlyú „Csonttörő" az Afrika-bajnok Zukile Khandisa ellen próbálja megvédeni a WBO-kisvilágbajnoki címét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvező ágon a magyarok

A világbajnok Franciaországgal, Ausztriával és Fehéroroszországgal került egy csoportba a magyar női… Tovább olvasom