Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Online interjú Pintér Attilával: `a csapategység a legfontosabb´ - videó

A Győri ETO FC vezetőedzője, Pintér Attila válaszolt Olvasóink kérdéseire. Szóba került az első győri edzősködés, a bajnoki arany, s egyes játékosokról is elmondta véleményét a zöld-fehérek mestere.

16 óra 34 perc

Az online interjú véget ért: Pintér Attila és portálunk is köszöni a szurkolók értékes kérdéseit. Végezetül: hajrá ETO!


Videó: Cseh Róbert.

15 óra 10 perc


Pintér Attila online interjú közben - fotó: Cseh Róbert.
Pintér Attila online interjú közben - fotó: Cseh Róbert.


Kérdések

- Áprilisban lesz végleges döntés a kupaszereplés eltiltás ügyében. Amennyiben negatív döntés születik, Ön szerint kellően motiválható lesz a társaság a hátralévő meccseken is?

- Nekünk minden mérkőzésen el kell követnünk mindent azért, hogy a három pontot megszerezzük. Így van ez most is, s a döntést követően is ez lesz a mérce számunkra.

- A ZTE meccs alatt úgy láttam, hogy remek a csapategység. Ön is így látja?

- Aki figyelemmel követi az ETO-meccseket, az tudja, hogy hetek óta komoly problémáink vannak. Többen vírusos influenzával küzdenek, ilettve a mérkőzéseken szerzett sérülések is hátráltatják a felkészülést.

Azt mondtam a srácoknak, hogyha egy jó családban gondok vannak, akkor minél jobban össze kell fogniuk a családtagoknak hogy maguk mögött tudják a nehéz időszakot.

Úgy látom, eddig ez sikerült, s remélem, a jövőben is folytatódik mindenki részéről ez a remek hozzáállás.

Köszönöm a szurkolóknak, hogy sokan elkísértek bennünket Zalaegerszegre, s buzdították a csapatot.

Természtesen annak örülnénk a legjobban, ha a hazai meccseken is minél többen szurkolnának nekünk.
 

- Talán kicsit az idő meghaladta, mégis érdekelne: miért érzi Pintér úr, hogy Győrben most többre futhatja a tudásából, mint egy éve? Többet tanult, jobb a játékosállomány, türelmesebb lesz vele a klubvezetés? Mitől sikerülhet jobban az, ami tavaly nem sikerült? Lát-e esélyt erre, mit tanult az első győri edzőskédese ideje alatt, mi volt a legnagyobb tanulság?

- A játékosállomány 90 százalékát Tarsoly Csaba tulajdonos úrral és Klement Tibor igazgató úrral közösen határoztuk meg.

Amikor először elvállaltam a vezetőedzői feladatokat, akkor úgy határoztuk meg a célokat, hogy három év alatt lehet sikeres csapatot mind a magyar bajnokságban, mint a nemzetközi porondon felépíteni.

Az első másfél évben meg tudtuk szerezni a 3. helyet, illetve az Európa Ligában mentünk négy kört, s nagyon közel álltunk a csoportkörhöz.

Megjegyzem, a korábbi kiírások szerint ez a teljesítmény elegendő lett volna a csoportkörökhöz.

Én mindenképp sikeresnek ítélem ezt a korszakot, s jól tudtunk szerepelni azzal a társasággal.

Tarmo Kink, Józsi György meghatározó alakjai voltak ezeknek a sikereknek, de ők sajnos eligazoltak, s az alapemberek közül hatan kiestek, s akik a helyükre a második vonalból felkerültek, élesben nem tudtak olyan teljesítményt nyújtani, mint kellett volna.

Ettől függetlenül így is szinte mindegyik mérkőzésen meg volt a sanszunk a győzelemre.

Mindig is a munkában hittem, ezek után is így lesz. Sokat tettem azért, hogy az edzői képességeim minél jobbak legyenek, s ezért sokat utaztam küldföldre - ahogy érettebb leszek, bízom benne, hogy egyre jobb lesz a tudásom.

Eddig is a tudásom legjavát adtam a Győri ETO-ért, s ez így lesz a jövőben is.
 

- Strestik pályára lépése valósággal belendítette a csapatot, nem lehetne a kezdő csapattal azonnal felküldeni? Lát-e esélyt erre, illetve mit tanult az első győri edzősködése ideje alatt, mi volt a legnagyobb tanulság?

- Nagyon bízom benne, hogy Marek a hátralévő fordulókban minél többet tud segíteni a csapatnak akár kezdőként, akár csereként. Az csak rajta múlik, hogy a kezdőcsapatba be tudja-e küzdeni magát. Az biztos, hogy számára is rossz volt, hogy egy éven keresztül nem tudott pályára lépni, s ezáltal meccshiánya van.

Sokat beszélgetek Marekkal, s próbálok neki minél többet segíteni a jó játék elérésében.

Arra kérem, hogy amit tud, azt bátran csinálja a pályán, s amivel a jó isten megáldotta, az így ki is fog jönni belőle a mérkőzéseken.

 
- Hol vannak a fiatalok az ETO-akadémiáról? Ön inkább a rutinos játékosokban bízik, vagy a fiatalok is kapnak majd lehetőséget?

- Az gondolom, hogy nincs olyan buta edző Magyarországon, aki a jó játékosokat ne játszatná - s e téren nem számít, hogy adott játékos idősebb vagy a fiatalabb generációhoz tartozik.

Egy a lényeg: a jó teljesítmény.

- Mennyire lát reális esélyt arra, hogy ezzel a kerettel bajnoki álmokat dédelgessünk? A jövő évre mi a célkitűzés?

- Jelenleg csak a hátralévő nyolc mérkőzéssel kell foglalkozni. Lépesekben kell haladni a bajnoki cím felé, tehát most a Kaposvár elleni mérkőzésre fókuszálunk.

Minden mérkőzésre úgy kell készülnünk, hogy győzelemre játsszunk, s mindent megtegyünk a három pontért.

Természetesen szeretnénk, ha a csapat az NB I dobogójának csúcsán zárja az idei szezont.

- Ha aranyérmes lenne az ETO, hány százalékban érezné sajátjának a sikert?

- Nem az edző személye a fontos, hanem a klub és a csapat sikere az elsőszámú szempont, de ami a legfontosabb: kerüljön újra Győrbe a bajnoki cím hosszú évek után.

- Marko Dinjar. A szélső láthatóan küzd, hajt, ami rendben is volna, de amennyiben számba vesszük egy jó szélső ismérveit, arra kell jussunk, hogy nevezett nem elég gyors és nem elég pontos. Kérdésem az volna, hogy gondolkoznak-e a klubnál Marko valamiféle alternatívájában, illetve a szurkolók körében felmerült azon elgondolásnak, miszerint a balbekk pozíciójában több hasznát vennénk Dinjarnak, van-e valamiféle szakmai alapja? Hiszen ha balhátvédként jegyezne annyi jó beadást, gólt, átadást, mint szélsőként teszi, természetesen a precíz védőmunka mellett, akkor az NB1 egyik legjobbja lehetne az új posztján.

- Szögezzük le: Marko Dinjar nem tartozik a lassú játékosok közé, s nagyon hasznos csapatjátékosnak tartom. Mindez finoman fogalmazva sem utolsó szempont: a csapat érdeke a legfontosabb, hiszen a csapat szent és sérthetetlen.

- Tokody Tibor. Tibornak, Tokynak sokat köszönhet a csapat, ámde sérülésből való visszatérte óta nem látszik megütni a kellő szintet. Szükséges-e csapatba való visszaépítésének erőltetése avagy egyfajta életpályamodell keretében lehetne-e neki más feladatot keresni a klubnál?

- Tokody Tibor rutinos és megbízható játékos, aki több poszton is bevethető. Ilyen univerzális játékosra mindig szükség van.

Ha utoléri magát fizikálisan, akkor úgy gondolom, hogy hasznos tagja lehet az ETO-nak.


- Mi az oka a saját nevelésű, tehetséges és agilis játékos, Windecker Jóci "mellőzésének"?

- Windecker Jócit még én hoztam fel az első csapat keretébe, mert tehetséges labdarúgónak tartottam, s tartom a mai napig. Egy ilyen fiatal játékost fokozatosan lehet, a mérkőzéspercszámot állandóan növelve játéklehetőséghez juttatni.

Nagyon bízom benne, hogy Jóci a jövő emberei közé fog tartozni.


- Saját nevelésű, a fakóban már bizonyított játékosunk, második csapatunk házi gólkirálya, Varga Tamás mikor kap lehetőséget az első csapatnál? További tehetségeinknek mi lesz a sorsa?

- Szögezzük le: mindenki teljesítménnyel tud az első csapat keretébe kerülni, legyen az bárki a második csapatból. Mindenkit figyelünk mind a második csapatból, mind az utánpótlás csapatokból.

Varga Tamás a Zalaegerszeg ellen például már a kispadon is helyet foglalhatott.
 

- Tervezzük-e Marek Strestík végleges leigazolását? Jómagam kifejezetten örülnék neki, a Paks ellen nagyot játszott.

- Ez a kérdés a szerződéslejártakor, nyáron lesz aktuális. 

- Mi lesz Aleksidze sorsa sérüléséből való felépülte után? Tervezi-e a klub a szerződéshosszabbítást?

- A legfontosabb most az, hogy Aleksidze meggyógyuljon, s a csapat hasznára legyen az utolsó mérkőzéseken.

- A klub érvényesíti-e a veszprémi Lang Ádámmal kötött előszerződést?

- Figyeljük a veszprémi játékost, s bízom benne, hogy nyártól Győrben kezdi meg a felkészülést.

Lang Ádám tehetséges védő, aki az utánpótlás válogatottakban is kapott már meghatározó szerepet.


- Mi a helyzet braziljainkkal? A klub igényt tart e Ceolin játékára, annak kölcsönből való visszatérte után? Ji-Parána mellőzésének oka teljesítménybéli avagy hozzáállásbéli hiányosság, orvosolhatóak e ezek, számíthatunk e még a játékára?

- Ji-Parána térdműtéten esett át, így jelenleg nem fogható játékra. Amikor Ceolint kölcsönadtuk, még nem én voltam a vezetőedző, megjegyzem: valószínűleg itt tartottam volna.

Mint minden játékos esetében, Ceolinnál is csak az fog számítani: milyen teljesítményt nyújt a pályán, de ez vonatkozik Ji-Paránára is.
 

- Mivel sok a sérült a hátvéd, miért nem játszik Zámbó Bence. Szerintem ideális megoldás lenne a belsővédő poszton, hosszútávra.

- Sajnos, hetek óta Zámbó Bence is sérüléssel bajlódik, így a válasz jelenleg nem.

- Szeretném megkérdezni Pintér Attilát, hogy a kapott ETO sálat miért nem hordja ETO meccseken?

- Pakson kaptam egy szurkolótól ETO-sálat, melyre nagyon büszke vagyok, s otthon a minimúzeumomban őrzöm. 

- Mit gondol a télen igazolt játékosok eddigi teljesítményéről?

- Kambert már korábban szerettük volna leigazolni, de akkor nem sikerült. Nagyon jó labdarúgónak tartom Kambert, Pátkai Máté személyében pedig ragyogó középpályást igazoltunk, így középpályán erősödött az ETO játéka.

Remélem, más posztokon is hasonló képességű játékosokkal tudjuk az ETO-t megerősíteni.  

Előzetes

A Pintér Attilának szánt kérdéseket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldjék Olvasóink - kérjük, a levél tárgyába írják be: ETO FC -, vagy írják be a kommentek közé.

Pintér Attila napra pontosan egy év után, idén március 6-án váltotta - de úgy is fogalmazhatunk: cserélte "vissza" - Csertői Aurélt a győri zöld-fehérek kispadján.

Pintér vezetésével az NB I-ben eddig összes tavaszi mérkőzését megnyerte a Győri ETO FC, igaz, a Magyar Kupában itthon is kikapott a Videotontól a csapat - a székesfehérvári első, 5-1-es vereséggel végződő találkozón még Csertői Aurél irányította a Rába-parti gárdát -, s búcsúzott a sorozattól.


Pintér Attila nem csak a játékosoknak ad tanácsokat a mérkőzéseken, de Olvasóink kérdéseire is szívesen válaszol.
Pintér Attila nem csak a játékosoknak ad tanácsokat a mérkőzéseken, de Olvasóink kérdéseire is szívesen válaszol.
 

Olvasóink írták

 • 16. apa6011 2012. április 06. 20:39
  „A Pintyőt nem is kellet volna Győrböl elküldeni!”
 • 15. BudaiKr 2012. április 05. 20:52
  „gyerünk Atca mutazsd meg a sok hozzánem értönek!
  kérem a tarsoj urat hogy kössön legaláb 20 éves szerzödést Atival hogy bisztositva legyen a ETO jövöje!!!!”
 • 14. boldi20 2012. április 05. 15:56
  „Mit gondol a télen igazolt játékosok eddigi teljesítményéről?”
 • 13. mais 2012. április 05. 15:30
  „Ó drága VidaNet .... !!!!!!!”
 • 12. jszalai 2012. április 05. 15:24
  „Miért megy ilyen lassan a válaszok felrakása kedves KO? 15.10kor volt az utolsó frissítés. Most 15.22 van..”
 • 11. Hyppolit 2012. április 05. 12:50
  „Üdvözlet!
  Strestik pályára lépése valósággal belendítette a csapatot, nem lehetne a kezdő csapattal azonnal felküldeni?
  Én is szkeptikusan fogadtam az Ön visszatérését, hiszen elmenetelekor a csapat nagyon mélyre került a rossz játékfelfogás miatt, de bízom benne, hogy most be tudja fanatizálni a játékosokat, és a korábbiak az Ön számára is tanulságosak voltak.Lát esélyt erre?
  (5.Szitu! Nem a szirupos, tejszínhabos ömlengés növeli az akaraterőt és bizonyításvágyat, hanem a a kritikákból okosan kihámozott lényegi dolgok, teendők, jobbító javaslatok felismerése!)”
 • 10. szurkolo 2012. április 04. 11:16
  „"nagyonfáj"! Dudi meg a disco?? ha-ha-ha.. ajánlom nézd meg az igazi ROCKER gólörömét, és nem írsz ilyen hülyeséget.”
 • 9. RP 2012. április 03. 21:31
  „Üdvözlöm!
  Gratulálok az eddigi bemutatkozásához.
  Áprilisban lesz végleges döntés a kupaszereplés eltiltás ügyében. Amennyiben negatív döntés születik, Ön szerint kellően motiválható lesz a társaság a hátralévő meccseken is?
  A ZTE meccs alatt úgy láttam, hogy remek a csapategység. Ön is így látja?

  Bevallom nekem tetszik az Ön fanatizmusa, kérem különösen a Videoton meccs előtt (amely kiemelten fontos minden győri drukker számára) ebből adjon át minél nagyobb adagot a játékosainak.”
 • 8. cukraszpeti 2012. április 03. 12:36
  „Szia !

  Először is gratulálok az eddigi 4 meccshez,remélem a következő 8 is ilyen lesz!
  A kérdéseim közül Dinjart már többen említették,először is ehhez csatlakoznék.
  Másodszor a fiatalok,én valahol megértem hogy egy olyan bajnokságban mint az NB1,ahol 2 rossz meccs után simán kirugdosnak olyan edzőket akik előtte hosszú ideig remek eredményeket hoztak,nem szeretsz velük kockáztatni,inkább a biztosra mész,pont ezért nem lehetne az egy lehetőség hogy az NB2-t kinövő de az első csapatba még rutintalan játékosokat(pl Windecker,Varga,Molnár,Nagy,Németh) kölcsönadni szerényebb élvonalbeli csapatoknak,mint a Pápa, a Siófok,a Paks a Kaposvár?
  Fehérváron is jól jártak így Gyurcsóval és a Loki is Korhuttal.”
 • 7. Horvaths75 2012. április 03. 09:39
  „Tisztelt Pintér úr!

  Kérdéseim:

  - Abban az esetben, ha a csapat nem nyeri meg a bajnokságot továbbra is maradni akar-e Győrben?

  - Ha Rati Aleksidze felépül beteszi-e még a csapatba?

  Válaszait előre is megköszönve:

  Horváth Sándor”
 • 6. Valaki 2012. április 03. 09:15
  „Mikor tanítják már meg a botlábuakat focizni? :)))”
 • 5. Szitu 2012. április 03. 09:11
  „Attila.

  Veled együtt kicsit én sem értem a világot,és azon belül az embereket. A foci egyik alaptörvénye,miszerint a győzelmet,a sikert,nem kell megmagyarázni. Ne törődj a sok huhogóval,hiszen ha megfeszülsz sem fogod elérni,hgy 4-5 ponot kapjunk egy győztes mecsért.Mindenki azt gondol bele a sztoridba amit akar,hidd el sokan vannak akik támogatnak és bíznak benned,csak ők nem írogatnak össze-vissza kommenteket. Sok sikert a munkádhoz,és ne add fel a elképzeléseidet soha. És ha már kérdés: Mennyire látsz reális esélyt arra,hogy ezzel a kerettel bajnoki álmokat dédelgessünk,avagy a jövő évre reálisabb inkább ez a cél?”
 • 4. nagyonfááj 2012. április 03. 08:59
  „Tisztelt Pintér Úr!

  Megelőztek a kérdésemmel Dinjar-ral kapcsolatban...de én élesebben fogalmaznék illetve kérdeznék, mint az előttem szóló: Miért erőltetjük Dinjar játékát? Hetek óta véleményem szerint bőven az elvárások alatt teljesít! A Dudásnak meg tessék a "férfiasságára" lépni és kicsit gatyába rázni, mert sok a disco mostanában!”
 • 3. mazsi18 2012. április 02. 22:36
  „Tisztelt Pintér úr.Hol vannak a fiatalok az akadémiáról .Ön inkább a rutinos játékosokban bizik, holott vannak fiataljaink .Mi lesz Vargával WINDAKKEREL VAGY EGY PAKU ROLIVAL.Hát nem sok jó várható számukra várom válaszát.”
 • 2. hires 2012. április 02. 20:38
  „Talán kicsit az idő meghaladta, mégis érdekelne: miért érzi Pintér úr, hogy Győrben most többre futhatja a tudásából, mint egy éve? Többet tanult, jobb a játékosállomány, türelmesebb lesz vele a klubvezetés?
  Mitől sikerülhet jobban az, ami tavaly nem sikerült?”
 • 1. ndf 2012. április 02. 19:42
  „A kérdéseim a követezők volnának Pintér úrhoz:

  1. Marko Dinjar. A szélső láthatóan küzd, hajt, ami rendben is volna, de amennyiben számba vesszük egy jó szélső ismérveit, arra kell jussunk, hogy nevezett nem elég gyors és nem elég pontos. Kérdésem az volna, hogy gondolkoznak e a klubnál Marko valamiféle alternatívájában, illetve a szurkolók körében felmerült azon elgondolásnak, miszerint a balbekk pozíciójában több hasznát vennénk Dinjarnak, van e valamiféle szakmai alapja? Hiszen ha balhátvédként jegyezne annyi jó beadást, gólt, átadást, mint szélsőként teszi, természetesen a precíz védőmunka mellett, akkor az NB1 egyik legjobbja lehetne az új posztján.
  2. Tokody Tibor. Tibornak, Tokynak sokat köszönhet a csapat, ámde sérülésből való visszatérte óta nem látszik megütni a kellő szintet. Szükséges e csapatba való visszaépítésének erőltetése avagy egyfajta életpályamodell keretében lehetne e neki más feladatot keresni a klubnál?
  3. Tervezünk e nyári igazolásokat, ha pedig igen, melyen posztok azok, melyek megerősítésre szorulnak? Véleményem szerint balszélső, csatár és szélső védő sem ártana éppenséggel.
  4. Mi az oka a saját nevelésű, tehetséges és agilis játékos, Windecker József mellőzésének?
  5. Saját nevelésű, a fakóban már bizonyított játékosunk, második csapatunk házi gólkirálya, Varga Tamás mikor kap lehetőséget az első csapatnál? További tehetségeinknek mi lesz a sorsa?
  6. Takács Ákos. Minden tiszteletem a játékosé, küzdeni akarásáé, azonban játékát amatőr hibák jellemzik. Saját nevelésű játékosunk, Nagy Ádám nem lenne képes ezt a szintet teljesíteni vagy még magasabb szakmai színvonalon játszani? Ha egyikük sem megoldás, a klub tervezi e a poszt megerősítését (értve természetesen ezalatt a másodhegedűs szerepét az általában kiválóan teljesítő Babic mögött)?
  7. Tervezzük e Marek Strestík végleges leigazolását? Jómagam kifejezetten örülnék neki, a Paks ellen nagyot játszott.
  8. Mi lesz Aleksidze sorsa sérüléséből való felépülte után? Tervezi e a klub a szerződéshosszabbítást?
  9. A klub érvényesíti e a veszprémi Lang Ádámmal kötött előszerződést?
  10. Mi a helyzet braziljainkkal? A klub igényt tart e Ceolin játékára, annak kölcsönből való visszatérte után? Ji Parána mellőzésének oka teljesítménybéli avagy hozzáállásbéli hiányosság, orvosolhatóak e ezek, számíthatunk e még a játékára?

  Válaszait előre is köszönve,
  Nagy Dávid

  Hajrá ETO!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Debreceni úszó Eb: Cseh László a legjobb idővel került be az elődöntőbe

Alapvetően a várakozásnak megfelelően teljesítettek a debreceni úszó Európa-bajnokság második… Tovább olvasom