Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Online interjú Pálinger Katival: `Remélem, minden összejön!´

A handball.hu olvasói a világ talán legjobb kapusát, Pálinger Katalint faggathatták, aki rekordmennyiségű kérdést kapott.

Görbe4ever: 1. Szerinted ki a világ legjobb játékosa, illetve kikből áll az álomcsapatod? 2. Ki a példaképed?
Pálinger Katalin: 1. Csapatsportban soha nem egyszerű választani. Nem is értem, miért válasszák meg például a világ legjobb játékosát, de ha választanom kellene, akkor Görbicz Anita. Álomcsapat: minden évben változhat, pont ezért. Mivel hosszú a pályafutásom, ezért többet is fel tudnék sorolni, de legyen akkor a jelenlegi ETO. 2. Gyerekkoromban Hoffmann Bea volt.

merliner: 1. Hogy látod a közös munkát Katrine-vel az első hetek után? 2. Szerinted mi az az apróság, ami eddig hiányzott, hogy az ETO-é legyen a BL-trófea?
Pálinger: 1. Teljesen profi módon dolgozunk együtt, csak pozitív benyomásaim vannak egyelőre. 2. Annak ellenére, hogy nagy bravúrnak tartom, hogy évek óta a legjobb négyben vagyunk, mindig közbejött valami, sérülés, rossz formaidőzítés, stb. Remélem, idén minden összejön!



ilacii: 1.) Szerinted mit kellene megváltoztatni ahhoz, hogy jobban beoszthassuk az erőnket, hogy maradjon majd szufla a BL-csoportmeccsek utáni gyilkos időszakra is, hogy nyerjünk már végre valamit nemzetközi porondon is?
2. 2010.03.13. Ljubljana, "Krim Mercator Ljubljana: Audi ETO" Bajnokok Ligája-középdöntő 59. perc az eredmény 24:23. Támadnak, Zácsik hetest harcol ki, és Ana Gros készülődik a büntető elvégzéséhez. A szlovén szurkolók már ünnepelnek! Egyszer lepattintotta a labdát, megszólalt a síp, és ő akkor felnézett. A szemedbe nézett? Mire gondoltál akkor?
Pálinger: 1. A felkészülés így zajlik, hogy legyen erőnk az év végére is, nagyon sokat edzünk. Majd meglátjuk, hogy hogy alakul az év közben. Erősödtünk, többen vagyunk, remélem, ez is számítani fog a végjátéknál. 2. Arra, hogy most ezt megfogom, természetesen :)

Erzsébet: 1. Szoktál férfi kézilabdát nézni, például Veszprém meccseket? Van kedvenced a csapatból? 2. A kislányom is kézilabdázik, ő is kapus. Elmondása szerint Miattad kezdte el. Milyen érzés, ha a gyerekek felnéznek Rád?
Pálinger: 1. Igen, szoktam fiú meccseket nézni, mert nagyon sokat lehet tanulni tőlük, a kapusoktól különösen. Szakmai szemmel nézem őket, Perics én Nándi játékát nagyon szeretem. 2. Ez az egyik legjobb dolog, amit a pályafutásom adott, hogy sok mindent kapok a gyerekektől, akik számára ha példakép az ember, az egy nagyon nagy siker.

Lipták Péter: 1. Privát jellegű kérdés: Iker Romero-val tartod még a kapcsolatot? 2. Az első öt sorrendjét meg tudnád-e nekem tippelni az idei szezonra?
Pálinger: 1. Maradjunk a szakmai dolgoknál. 2. ETO a bajnok, aztán 2. Fradi, 3. a Vác, 4. Debrecen. Ennyi. Utána nem tudom.

Szöszke: Olimpia? Tudom, hogy még messze van, tudom, hogy a jövő csapatát kell építeni, fokozatosan beépítve a fiatalokat. De: lehetne egy jó csapatunk az olimpiára. Ti, "régiek" ( bocs!) még jó életkorban lesztek, a fiatalabbak pedig már addigra beérhetnek. Elcsíphetünk egy jó eredményt, de világklasszis kapus nélkül aligha...
Pálinger: Mindig úgy kell hozzáállni, hogy a maximális célkitűzéssel. Álmodni kell nagyokat, velem kapcsolatban pedig egyelőre az Eb biztos, utána pedig meglátjuk.

vrt: Annak idején, amikor elkezdted a kézit, hogyan lettél pont kapus? Gondolom az ilyen magas, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező lányokat az edzők elsősorban átlövőként képzelik el. Veled mi volt a helyzet, kipróbáltad Magad a mezőnyben is, vagy egyből kapusként indultál?
Pálinger: Az első edzésen beállítottak a kapuba, egyszerűen rám mutatott az edző, én pedig ügyesnek bizonyultam. Később aztán ki akartak próbálni a mezőnyben is, mert magas voltam, és jól bántam a labdával. Aztán azt mondták, hogy jó párosítás egy kapusnál, ha jól bánik a labdával. A mai kézilabdázás is azt mutatja, hogy fontos, hogy legyen labdaérzéke egy kapusnak.

Belényi Nikolett: 1. Az idei Eb-n részt fogsz venni a válogatottban? Nagy szükségünk lenne Rád. 2. Meddig tervezed még a játékot?
Pálinger: 1. Igen, reméljük, nem jön közbe semmi. Ha Eszter is úgy gondolja, akkor állok a rendelkezésére. 2. Igen, nagyon szeretnék jó anya lenni. Az biztos, hogy még kétéves szerződésem van.

Zsolti23: Az ETO-ban kivel vagy a legjobb kapcsolatban?
Pálinger: Végülis mindenkivel, rendszeresen eljárunk társaságba is Hornyák Ágival, Görbicz-cel, Dudával, de a fiatalokat is nagyon kedvelem.

schweizi: Melyek azok a legemlékezetesebb mérkőzés(ek) a számodra, ami ha eszedbe jut, mindig új motivációt jelent, és aminek a hatására újra kedvet kapsz a kézilabdához egy fárasztó idény közben?
Pálinger: Mindig van ilyen, év közben is sok a sikerélmény, mert jó csapatban játszom. Ha visszagondolok, minden olimpiai mérkőzés ilyen, a vb-döntő hangulata - még ha ki is kaptunk -, a megnyert Eb-döntő Bukarestben, a bajnoki aranyérmeim, egy-egy jó bajnoki meccs, szóval nagyon sok van.

FTC 8: Olvastam egy Veled készült interjúban, hogy G. G. Márquez a kedvenc íród. Gratulálok az ízlésedhez! Örülök, hogy van még olyan élsportoló, aki nívós szépirodalmat olvas, nem mondjuk Coelho-féle gagyit. Melyik a kedvenc Márquez-regényed, és mi fogott meg benne?
Pálinger: Nem csak Márquezt olvasok, hanem sok mindent. Sokoldalú vagyok, de szeretem a komoly műveket. A Száz év magány nagyon tetszett. Most például a Napok romjait olvasom, ez ugyanúgy tetszik.

Baktai Roland: El tudnád Magad képzelni a Békéscsabánál?
Pálinger: Nem tudom, hogy jól állna-e a lila.

aqu: Az első benyomásaidra lennék kíváncsi Ana Grosról. Te, aki már tapasztalt vagy, és sok játékost ismersz, - kapus szemszögből - mi a véleményed róla, meghatározó játékos lehet a legnagyobb meccseken?
Pálinger: Mindenképpen nagyon nagy tehetségnek tartom, rendkívül jó lövései vannak kapusszemmel is, nehéz védeni a lövéseit, nagyon jó az alkata. Fejlődnie kell viszont a taktikai elemekben és a védekezésben. Hasznos tagja lesz a csapatunknak.

zoldlany: 1. Tartod a kapcsolatot valamelyik volt csapattársaddal? 2. Lélektanilag mennyit jelent Számodra, hogy egy BL-meccsen a szurkolók mögötted is állnak, és nem csak a lelátóról szurkolnak?
Pálinger: 1. Igen, Ferlinggel és Gáspárral rendszeresen találkozunk, és telefonon beszélünk. Gyerekkorom óta végigkíséri a pályafutásomat Pigniczki Kriszta, de Siti Esztivel is sokat beszélünk. 2. Nagyon szeretek ilyen éles BL-hangulatban játszani, nagyon sokat jelent, hogy szinte körbevesznek a szurkolók. Ez nagyon pozitív mindannyiunknak.

Nóra: Szerinted hányadik helyen végezhet a válogatott az Eb-n?
Pálinger: Minden adott egy szép eredményhez, de tippelni nem szeretnék.

Marcell: 1: Milyen százalékban védesz "érzésből", azaz tapasztalatból, és milyen százalékban a pillanatnyi helyzetből? 2: Megyek a Szabellára-kupára, most látlak Titeket először élőben. Ha elkaplak az utcán, ráérsz majd ugye egy közös fotó erejéig? :)
Pálinger: 1. Nagyon fontos a rutin, tehát érzem magamon, hogy évről-évre rutinosabb leszek, ez sokat segít, de kell a megfelelő forma, a higgadtság és a türelem a kapuban. 2. Természetesen.

Ibolya: 1. Álomcsapatod, ahol Te vagy a kapus! (külföldi és magyar játékosokkal). 2. A mostani junior válogatott kapusai közül kiben látod az igazi "nagy kapust", aki a későbbiekben a nyomdokodba léphet: Ogu vagy Vivi?
Pálinger: 1. Mindig más az álomcsapatom. Aki előttem védekezik :) 2. Mind a kettő tehetséges, idén mind a két játékos olyan helyre került, ahol bizonyíthatja, hogy komoly feladatot lehet rá bízni, mert tavaly nem sok szerephez jutottak mellettem. Kíváncsian várom, hogy hogy állják meg a helyüket. Megvan a lehetőségük egy sikeres pályafutásra.

Heelo: 1. Hétmétereseknél a játékos szemébe nézel, vagy a labdát figyeled? 2. Amikor nem igazán megy Neked a játék (szerencsére ez nagyon ritkán fordul elő), olyankor pár percre leülsz a padra, és amikor visszatérsz, bombaformában folytatod. Olyankor az edzői tanácsokat fogadod meg, vagy csak egyszerűen "más mérkőzésre" térsz vissza?
Pálinger: 1. Először a játékos szemét, de a lövés pillanatában próbálom követni a labdát. 2. Megpróbálok egy kicsit lenyugodni, és átgondolni, min kell változtatni. Ilyenkor jól jön két-három perc pihenő. Próbálom inkább magamban lerendezni a dolgokat.

zsófiii: 1.Mennyire szeretsz/tudsz főzni? (valami specialitásod van? :) ) 2.Tartod a kapcsolatot a külföldön játszó Pigniczki Krisztinával?
Pálinger: 1. Tudok főzni, nem mindent, de igyekszem tanulni Édesanyámtól. Specialitásom nincs, jó pár dolgot meg tudok csinálni, csak sajnos időhiányban vagyok, de szeretnék rendszeresen főzni a későbbieknek. 2. Igen, rendszeresen beszélünk, nyáron találkoztunk is, illetve szeretnék hozzá ellátogatni Párizsba is egy hosszú hétvégére.

Andreeew: A klub kommunikációjában vannak időnként érdekes dolgok, pl. Tomori távozásának okai, vagy nemrég Mika orvosi vizsgálata. Véleményed szerint mi a jobb, ha bizonyos dolgok házon belül maradnak, vállalva ezzel, hogy táptalaj képződik a rosszindulatú pletykáknak, avagy jobb tiszta vizet önteni a pohárba?
Pálinger: Az arany középút megvan, valamilyen formában mindent kommunikálni kell, mert eléggé kirakatcsapat vagyunk, de vannak olyan magánéleti dolgok, amiket az ember szeretne magának megtartani.

sanyesz: 1. Milyennek látod most az esélyeinket, mennyire tud segíteni a két érkező lány? 2. Melyik a kedvenc konyhád?
Pálinger: 1. A balkezes átlövővel bővült a taktikai repertoárunk, illetve Katrine érkezésével is erősödtünk. 2. Kimondottan a kedvenc konyhám Anyukámé, illetve az olasz konyha, de szerencsés vagyok, mert nagyon szeretem a salátákat és zöldségeket, így nem esik nehezemre egészségesen táplálkozni.

PÁLINGERaKIRÁLY: Szerinted mi az oka annak, hogy jelenleg ameddig olyan országokban világhírű klubok szűnnek meg, mint Dánia , addig nálunk egy év alatt úgy megerősödött a magyar bajnokság csapatainak a kerete egy komoly válság után - női vonalon- , hogy rá sem lehet ismerni?
Pálinger: A játék népszerűsége. Nekünk is jó, hogy az Audi mellett több nagyobb szponzor is odaállt mellénk. Mindenkinek ez az érdeke.

pilllango: Valahol olvastam régebben, hogy miután befejezed a sportolói karrieredet, gyerekekkel szeretnél foglalkozni, saját ovit nyitnál. Igaz ez a régi hír? Ha (már) nem, elárulnád nekünk, hogy mik az elképzeléseid a kézilabda utáni életedről? Előfordulhat, hogy maradsz a kézilabda mellett (kapus)edzőként vagy az utánpótlás-nevelésben? Esetleg láthatunk néha majd valamelyik sportcsatornán szakkomentátorként?
Pálinger: Ha a kézilabdánál maradok, akkor esetleg marketing szinten, vagy szakkommentátorként, edzőnek nem tudom magam elképzelni, maximum gyerekeknél. Az álmom még mindig egy magánóvoda megalapítása, de nagyon kemények a jogszabályok, ezért nagyon sok időt és tőkét igényel, de nem adtam fel a tervem.

Talkme: 1. Melyik szövetségi kapitány volt Rád szakemberként eddig a legnagyobb hatással, akire esetleg a mai napig komoly szaktekintélyként gondolsz vissza (a fiúk közül, mivel Eszti még jelen idő) Mocsai, Hajdú, Csík, Kiss, Imre vagy Németh? 2. Nagy elégtétel volt-e Számodra az, amikor Mocsai Lajos a 2003-as vb-n a szlovén és a dán meccs után azt nyilatkozta, hogy Pálinger Katalin bebizonyította neki, hogy a magyar válogatott első számú kapusa? Az elégtételt arra értem, hogy 1999-ben a dán-norvég vb-n 0 pontra értékelte a teljesítményedet, aztán pedig gyakorlatilag az első számú kapusa lettél.
Pálinger: 1. Mindegyik edzőnek megvan az erőssége. Akivel csak egy évet dolgozik az ember, az nem azonos szint azzal, akivel hosszú éveket dolgoztam együtt, például Kiss Szilárddal, vagy Mocsai Lajossal, akiket a legnagyobb szinten emlegetnék, de Németh Andrást is említhetném. 2. Erre már nem is emlékszem, de az a vb tényleg jó emlék, kiváló csapatunk volt, remek hangulat, persze, hogy jólesik egy ilyen szakmai elismerés.

Zoli: 1. A győri klubvezetők azt nyilatkozták, hogy mielőtt leigazolták Lundét, kikérték a véleményed... Ez valóban így történt? Mindig a taktika (vagy pillanatnyi forma) fogja eldönteni, hogy melyikőtök kezd, illetve mennyit véd? 2. Néha rá szoktál üvölteni az ellenfél játékosaira egy-egy védés után, de mégse jellemző ez mindig Rád (legtöbbször csak ökölbe szorítva a magasba emeled a kezeid). Ez mitől függ? Csak azokkal a játékosokkal szemben csinálod ezt, akik úgymond előtte már "provokáltak" Téged?
Pálinger: 1. Nem kérték ki a véleményem. Amikor folytak vele a tárgyalások, akkor közölték velem a hírt. Mindig az edzőn múlik, hogy ki véd. 2. Nem jellemző ez rám valóban, minden ellenfelet tisztelek. Semmi olyan nincs benne, az üvöltés lehet, hogy csak a feszültséget vezeti le, persze előfordult provokáció, akkor felvettem a kesztyűt.

Huba Hegedüs: 1. Kipróbáltad Magad a dán bajnokságban is. Melyik meccs volt az, amelyiken a saját megítélésed szerint a legjobban védtél?
2. Nagyon érdekelne, hogy egy Bajnokok Ligája mérkőzésre hogyan készülsz fel?
Pálinger: 1. Talán egy hazai, Viborg elleni meccsen. 2. Megvan a megszokott ritmusom, egész héten erre készülünk, külön is videózom, az utolsó edzésen esetleg megkérek pár játékost, hogy lőjön hasonlóan, mint amire majd számítani lehet az ellenféltől.

matyasandras: Mit, és mikor szoktál a meccsek előtt enni?
Pálinger: Keveset eszek a meccsek előtt, alig ebédelek, maximum csak salátát, mérkőzés előtt három órával eszek csokit és kávét.

FERENCVÁROS: Mit szeretsz még a sporton kívül Győrben? 2. Szerinted mire lehet képes a Fradi a bajnokságban?
Pálinger: 1. Szeretem Győrt. Mindenképpen élhető város, ami nagyon fejlődik, ez örömteli. Ide köt minden, a családom is. Itt fogom leélni az életem. 2. Nagyon jó eredményt érhetnek el, minden csapat meg fog izzadni náluk. Erősödtek, és jobbak lesznek, mint tavaly.

Dona Péter: Kapusként - mivel már, ha jól tudom, kezdettől fogva az voltál - nem hiányzott a góllövés?
Pálinger: Nem, soha. Annyi szépséget ad ez a poszt, hogy nem.

gin16ginFOREVER: Hová, hányadik helyre sorolod a jelenlegi magyar bajnokságot a jelenlegi európai bajnokságok között, játékerősség szempontjából, média szempontból, a mérkőzések atmoszférájának szempontjából?
Pálinger: Itthon vannak a legjobb szurkolók, ez nem kérdés, néha túlzásokba is esnek. Média szempontjából van még mit fejlődnünk (lásd Skandinávia), erősségét tekintve az élre helyezném.

Gál Marcsi: 1. A döntők közelébe érve vannak-e olyan érzéseid, hogy most meglesz, vagy nem az a bizonyos győzelem?
Pálinger: Persze, az embernek vannak benyomásai, de mindig azt érzem, hogy nyerünk!

enci: 1. Ma van péntek 13, "hiszel" benne, illetve mennyire vagy babonás? :) 2. Szereted a tetoválásokat, esetleg van is Neked?
Pálinger: 1. Nem vagyok babonás. 2. Van tetoválásom. Azokat szeretem, amik jelentenek valamit.

belief: 1. Milyen sportot szeretsz, űzöl a kézilabdán kívül? 2. Szerinted ki a jobb kapus, Herr Orsi vagy Katrine?
Pálinger: 1. Szeretem a jó focit, természetesen. Az, hogy űzöm, az túlzás, maximum edzésen. 2. Mind a kettő remek kapus.

Üveges Máté: Ha lehet, kérhetek egy autogramot Tőled? Előre is Köszönöm.
Pálinger: Írj a klubnak, és kérj egy dedikált autogramkártyát!

Kirsnerfan: 1. Személy szerint hogyan tudod azt a vereséget feldolgozni, amit nem lehet visszacsinálni, illetve ez meddig tart? (Olimpiai döntő - bocsáss meg a példáért) 2. El tudnád-e Magad egyszer a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként képzelni?
Pálinger: 1. Szerencsére mindig van pozitív élmény is utána, tehát menni kell tovább. Nehéz feldolgozni, de ugyanúgy a győzelmet is fel kell dolgozni, ilyen a profi sport. 2. El, csak nem tudom, hogy hogy venném rá a lányokat, hogy naponta kétszer kell edzeni :)

kiss irén: Radulovics Bojanával milyen a kapcsolatod? Nem tudnád meggyőzni, hogy ismét válogatott legyen, legalább az olimpiáig?
Pálinger: Ezt talán inkább Bokitól kéne megkérdeni. Biztos, hogy nem én vagyok, aki meg tudná győzni, neki szerintem a család fontosabb.

Marcus Aurelius: Ha külföldiekkel beszélgetsz, és szóba kerül Zágráb, tőlük hallasz olyan véleményt, hogy azt a meccset a pályán Ti nyertétek? 2. Szerinted ki jelenleg a legjobban indító kapus a világon?
Pálinger: 1. Hallottam már ezt, mondták külföldről is, de nem szoktam ezen gondolkodni. Az már a múlt. 2. Én :)))))))

Császár Georgina Judit: A 2004-es hazai rendezésű Eb-ről szeretnék kérdezni, hogy érezted Magadat, illetve a csapat hogyan érezte magát? Valamint, 2004.12.12. Magyarország - Franciaország 32-23. Lefújás után mire gondoltál?
Pálinger: 1. Nagyszerű volt itthon játszani, örülök, hogy ez is megadatott, hogy itthoni rendezésű világversenyen szerepelhettem, a bronz pedig szintén szép emlék. 2. Biztosan nagyon örültem.

still: Szerinted a magyar mezőnyből lesz olyan csapat, aki meg tud szorongatni Titeket?
Pálinger: Remélem, hogy nem lesz!

sizi: 2. Tudom, hogy sok csapattársaddal vagytok nagyon jó kapcsolatban, barátságban. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a barátságok a magánéletben is barátságok, megbeszélitek a problémáitokat a pályán kívül is?
Pálinger: Igen, vannak barátságok a pályán kívül is, mint ahogy látható, hogy több régi csapattársammal is tartom a kapcsolatot.

ooooo: Mit gondolsz, gondoltok, hogy a sorsDÖNTŐ meccseket miért szoktuk elbukni válogatott és klubszinten egyaránt, az elemzéseken mit szoktatok leszűrni pontosan? Miért, mitől esik szét a csapat azon a meccsen, de akár öt-tíz perc alatt is?
Pálinger: Minden meccsen vannak hullámvölgyek, a győztes meccseken is. A kérdés, hogy ez mikor jön ki, a végén, vagy éppen a közepén. Sorsdöntő meccseket nyertünk is, csak mindig mindenki a vesztesekre emlékszik, pedig ugyanannyit meg is nyertünk. Például a 2000-es olimpián a legjobb négy közé jutásért és az elődöntőt.

Viking: 1. Amikor még kisgyerek voltál, mennyire vonták össze a szülinapi ajándékod a Mikulás bácsi csomagjával? A szüleid megoldották egy kalap alatt?
Pálinger: Mindig összevonták, ezért néha mérges is voltam :) Az első kézicipőmet úgy kaptam, hogy november 25-én van a névnapom, aztán ott a mikulás és a szülinap, aztán a karácsony, és erre a négyre kaptam a cipőt... De annyira örültem neki, hogy két hétig fel se vettem, csak néztem.

Keszericze Kitti: 1. Milyen tetoválásod van a csuklódon?
Pálinger: Gyere el egy meccsre, és megmutatom! Egyébként szép :)

PenteZsófia: Ha egy szóval kellene jellemezned az ETO szurkolókat, mi lenne az?
Pálinger: Fantasztikusak!

Schveiger Réka: Mivel említetted, hogy szeretnél családot, azután érdeklődöm, hogy mikorra tervezed a kisbabát?
Pálinger: Eljön majd az ideje a babának, bár tudatosan élek, annyira nem szeretnék pontosan tervezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei I. o. őszi sorsolása

Hétvégén elkezdődik a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2010/2011-es idénye. Íme a sorsolás. Tovább olvasom