Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Online interjú az ETO kapusával: Sasa Stevanovicot várja a Bajnokok Ligája és Verebes mágus!

A kilenc éve Győrben védő kapus utolsó szezonjára készül: valószínűkeg idén decemberig őrzi a zöld-fehérek kapuját. Utána rendelkezésre áll a Mágus öregfiúk csapatában.


12.40

Az online interjú véget ért. Köszönjük Olvasóinknak a kérdéseket, Sasának a válaszokat!

11.04.

Sasa Stevanovic, a Győri ETO FC kapusa megérkezett a Kisalföld szerkesztőségébe, az online interjú elkezdődött.


Sasa Stevanovic a Kisalföld szerkesztőségében - fotó: H. Baranyai Edina
Sasa Stevanovic a Kisalföld szerkesztőségében - fotó: H. Baranyai Edina


Kérdezz-felelek az aranykovács kapussal!

- Kedves Sasa! Először is elismerésem az idei szezonhoz. Azt kérdezném, hogy a BL-selejtező során melyik csapattal találkoznál a legszívesebben, s melyiket kerülnéd el leginkább?

Sasa Stevanovic válasza: - Elsősorban a kazahsztáni, vagy a lichtensteini bajnokkal szeretnénk játszani, s leginkább a Celtic-t és a Steaut akarjuk elkerülni, mivel nekik sokkal nagyobb tapasztalatuk és rutinjuk van a BL-ben.

- Mennyiben változtatja meg a nyári felkészülést, hogy júliusban már pályára léptek a BL-selejtező sorozatban?

Sasa Stevanovic válasza: - Most kevés pihenő lesz, jún. 15-én már kezdjük a felkészülést, egy hónap alapozás után július 16-n lesz a BL-selejtező első fordulója. Már voltunk ilyen helyzetben három évvel ezelőtt, amikor harmadikként végeztünk, akkor is kevés időnk volt a felkészülésre. Remélem, hogy jól sikerül a felkészülés Pintér Attila vezetésével ebben az egy hónapban.

"A Barcelonát vagy a Real Madridot nagyon szívesen fogadnánk Győrben"

- Ha sikerülne felkerülni a BL-főtáblájára, melyik klasszis csapat ellen védenél a legszívesebben Győrben?

Sasa Stevanovic válasza: - A Barcelonát, vagy Real Madridot nagyon szívesen fogadnánk Győrben, de a Juventus is szívesen látott vendég lenne az ETO Stadionban.

- Hogy van a sérülésed? A nyári alapozásra a csapat rendelkezésére állsz?

Sasa Stevanovic válasza: - Még mindig fáj a hátam, minden nap kezelésre járok. Az orvos szerint még két-három hét kell, hogy pályára tudjak lépni. A tervek szerint én is ott leszek a csapattal június 15-én, a felkészülés első napján.

"Év végén valószínűleg átadom a helyemet a kapuban"

- Ha nem nyertétek volna meg a magyar bajnokságot, akkor is vállalnál még egy szezont? Az idei lesz az utolsó év pályafutásodban, vagy azért nyitva hagysz egy kiskaput?

Sasa Stevanovic válasza: - Többször mondtam, hogy bajnokként szeretnék visszavonulni, ez sikerült. Azt is mindig hozzátettem, hogy a BL-ben ki szeretném magamat próbálni. Ezért természetesen állok a kihívás elé. Abban az esetben, ha tovább sikerül jutni a BL-csoportkörébe, akkor tavasszal is pályára lépek, de ha nem jutunk el idáig, akkor év végén valószínűleg átadom a helyemet a kapuban.

- Ha befejezed pályafutásodat az ETO első csapatában, akkor kit látnál a leginkább utódodként a kapuban? - Milyen kapusnak tartja Lubos Kamenárt?

Sasa Stevanovic válasza: - Az utolsó pár meccsen már bebizonyította Molnár Péter, Lubos Kamenár, hogy rájuk lehet számítani. Nagy Gergőt is nagyon tehetséges kapusnak tartom, bárki áll be utánam a kapuba, biztos vagyok benne, hogy jól fognak teljesíteni.

"A tavaszi mérkőzéseken fordulópont volt az Újpest elleni győzelem"

- A Pápa ellen kihagyott 11-es után azt mondtad, hogy soha többet nem rúgsz büntetőt. Ha a szurkolók kérnének erre egy sima meccsen, akkor meggondolnád magad?

Sasa Stevanovic válasza: - Idáig kétszer rúgtam tizenegyest és mindkettőt kihagytam. Egyet Szerbiában és a Pápa ellen. Lehet látni, hogy ez nem az én dolgom. Többet biztos, hogy nem fogok vállalni. Az idei bajnokságban több tizenegyest kihagytunk. A következő bajnokságban mindenképpen javítani kell ezen a mutatón, hisz ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak.

- Melyik mérkőzést érzed a fordulópontnak? Mikor dőlt el szerinted a bajnokság idén?

Sasa Stevanovic válasza: - Minden mérkőzést nagyon fontosnak tartottunk, tisztában voltunk azzal, hogy a Videoton a nyakunkon van és sokat nem hibázhatunk. A tavaszi mérkőzéseken fordulópont volt az Újpest elleni győzelem, ahol a három pontot az utolsó percekben szereztük meg. Ráadásul az előző három meccsünkön (Pápa, Kecskemét, Paks) elvesztettünk nyolc pontot, vagyis ránk fért már a győzelem. Ebben a periódusban már csak négy pont volt az előnyünk a Videotonnal szemben. Szerencsére Újpesten fordult a kocka, majd a Fradi ellen feltettük az i-re a pontot és Győrben harminc év után újra bajnokcsapatot ünnepelhetnek a szurkolók.

A legkedvesebb emlék: a Montpellier elleni 11-es párbaj

- A sok-sok ETO-győzelem közül melyik a legkedvesebb számodra?

Sasa Stevanovic válasza: - A Fradi mellett a Montpellier elleni számomra a legkedvesebb győzelem. Három éve az Európa-Liga selejtezőjében itthon egy-nullára kikaptunk a francia csapattól, de idegenben mi győztünk egy-nullára, majd a hosszabbítást követően a tizenegyes rúgásokat mi bírtuk jobban.

- Gratulálni szeretnék az idei aranyévhez! Sajnálom ugyanakkor, hogy a Debrecen ellen nem sikerült a kupát megszerezni. Az első félidőben remek játszott a csapat, de a másodikban érthetetlenül összezuhant. Mi volt ennek az oka?

Sasa Stevanovic válasza: - Köszönöm. Én is sajnálom, hogy nem tudtam segíteni a csapatnak a Debrecen ellen. Én is azt gondolom, hogy a csapat jól teljesített az első félidőben, a második félidőben két olyan hibát vétettünk, amit kihasznált a Debrecen. Jobb koncentrációval elkerülhettük volna ezeket a gólokat, de a játékostársak mindent megtettek a siker érdekében. Sajnálom, hogy nem sikerült a duplázás.

Sasa szívesen lenne Coulibaly csapattársa

- Csapatkapitányként mit tudsz a várható igazolásokról? Felröppent Coulibaly neve is. Véleményem szerint legalább 4-5 minőségi játékosra szükség lenne ahhoz, hogy az ETO-nak legyen esélye a BL-főtáblájára kerülni.

Sasa Stevanovic válasza: - Olyan játékost, mint Coulibaly, szívesen látnék a csapatban, de hallottam még több nevet is, akit a klub szeretne igazolni.

Reálisan két-három új játékos érkezése várható. Ha azonban egyetlen új játékost sem sikerül igazolni, úgy gondolom akkor is képes lesz a bajnok csapat a BL-csoportkörébe kerülni.

- Hogy tervezed a nyári pihenést? Lesz időd nyaralni a családdal a következő pár hétben?

Sasa Stevanovic válasza: - Jövő kedden már utazunk Görögországban, ahol tíz napot a családdal fogunk nyaralni. Szükségem van a pihenésre egy ilyen szezon után. A Győri Nyárnyitó koncert előtt a csapatot a BL-győztes AUDI ETO játékosaival és a szintén bajnok futsal csapattal közösen köszöntik a Városháza előtt. Természetesen erre az ünneplésre már én is itthon leszek.

Zászló-ügy: "számomra ez pozitív gesztus volt az UCSK-tól"

- Rengetegen álltak az ETO mellé az utóbbi hónapokban, az elmúlt években soha ennyi szurkolója nem volt a csapatnak. Mit üzensz a drukkereknek és a zászlós incidens miatt magát feloszlató, UCSK-nak?

Sasa Stevanovic válasza: - Köszönöm a szurkolóknak, hogy egész évben kísérték a csapatot. Nélkülük lehet, hogy nem értük volna el a bajnoki címet. Remélem, hogy a következő évben még több szurkoló fogja buzdítani a csapatot. Én szerb játékos vagyok, de már kilenc éve itt játszom Győrben, ETO mezben. Örülök, hogy a szurkolók az első pillanattól kezdve elfogadtak és most, amikor megsérültem, akkor is köszöntöttek a pályán. Számomra ez pozitív gesztus volt az UCSK-tól, hogy köszöntötték a külföldi játékosokat, hisz évek óta közösen edzettünk, küzdöttünk a győri sikerekért.

"Már beszéltem Verebes mágussal, vár engem a csapatban"

- Mihez lenne kedve, ha abbahagyja a labdarúgást? - Remélem, hogy minél később vonulsz vissza, de utána is az ETO-nál képzeled el a jövődet, mint kapusedző vagy hasonló?

Sasa Stevanovic válasza: - Győrben tervezem a jövőmet, a klubban fogok dolgozni az újabb ETO sikerekért, a tárgyalás már folyamatban van Tarsoly Csabával, hogy pontosan milyen feladatom lesz.

- Győrben marad-e és játszana-e mondjuk a belediek ellen az öregfiúk
csapatban jövőre?

Sasa Stevanovic válasza: - Már beszéltem Verebes mágussal, vár engem a csapatban, szívesen a rendelkezésére állok.

Előzetes

Az online interjú konkrét időpontja: csütörtök, 11 óra.

Olvasóink a Sasa Stevanovicnak címzett felvetéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik el, vagy írják be a hozzászólások közé - kérdezzenek bátran!

Kérjük, a level tárgyában tüntessék fel: ETO.

Olvasóink írták

 • 7. BudaiKr 2013. május 30. 21:46
  „6. izsó 2013.05.30. 18:59

  vólt ott több is zsozsókám ne törögyj sehova... :D”
 • 6. izsó 2013. május 30. 18:59
  „Nagy a csend a Paks meccs körül,majd pár év múlva előveszik!!!!!”
 • 5. BudaiKr 2013. május 30. 14:32
  „3. Baxx 2013.05.30. 13:46

  öcsém nekem mondod én aztán tudom nagy játékos ez... :D:D”
 • 4. Lendvai_Ildi_néni 2013. május 30. 13:59
  „http://www.youtube.com/watch?v=CaDa-7ha6jo”
 • 3. Baxx 2013. május 30. 13:46
  „ahogy kell! :)”
 • 2. BudaiKr 2013. május 30. 12:51
  „tipmixkszel hogy álsz sasika? :D:D”
 • 1. Mankapunka 2013. május 29. 19:53
  „Szóval még rasszisták vagytok velem szemben. Köszönöm. Erre is gondoljatok majd.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cassano a Parmában folytatja

Az Internazionalétól a Parmához igazolt Antonio Cassano, aki tavaly Európa-bajnoki ezüstérmet… Tovább olvasom