Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Öngyilkos akart lenni a focista, mert nem játszhat

Labdarúgás - Megdöbbentő levelet kapott nemrég a megyei szövetség fegyelmi bizottsága, amelyben az egyik alacsonyabb osztályban futballozó játékos még élete eldobását is kilátásba helyezte, ha nem enyhítik az eltiltását. A labdarúgó tavaly felpofozott egy játékvezetőt és emiatt ellene fordult szinte az egész falu, megromlott a házassága is.

A fegyelmi bizottság sok mindent látott, rutinos tagjai is meglepődtek azon a levélen, amit a napokban az egyik megyei kiscsapat játékosa írt a testületnek. A futballista büntetése enyhítését kérte, s nem zárta ki, ha nem focizhat: öngyilkos lesz. A labdarúgót saját kérésére nem nevezzük meg: egyrészt már letett a szándékáról, másrészt a kijelentése miatt elveszíthetné a munkahelyét...

A történetet a tavaly novemberi események felidézésével kell kezdenünk. A meccsen egy vitatott ítélet után a hazai csapat játékosa megütötte a játékvezetőt. Az eset természetesen nem maradt titokban, a megyei szövetség el is ítélte a magáról megfeledkezett labdarúgót: a döntés szerint a futballista ez év végéig nem léphet pályára.
Az eltiltás és az eset utáni megjegyzések, amit ő és családja a helybéliektől kapott, alaposan megviselte, s erre csaknem a házassága is ráment.

„Nincs szándékomban szépíteni, amit tettem – még ha akadnak is enyhítő körülmények –, nem a futballpályára való. Már ezerszer megbántam, s be kell ismernem, megérdemeltem a büntetést. Még aznap felhívtam a bírót, akitől bocsánatot kértem – mondja a játékos. – Ami nagyon fáj, hogy emiatt nemcsak én, hanem a családom is bűnhődött. Sajnos a faluban egy kalap alá vettek az erőszakos játékosokkal, pedig amióta futballozom, ezenkívül mindössze egyszer voltam kiállítva. Vagy én, vagy a feleségem állandóan kapott a megjegyzésekből és ez gyakran vitához vezetett. Az öngyilkosság gondolatával, belátom, butaság volt foglalkozni. Megbántam már akkor, amikor postára adtam a levelet. Szeretném azonban mindenkinek bebizonyítani, hogy nem vagyok olyan, amilyennek gondolnak, és ezt legjobban a futballpályán tudom megtenni. Ezért kértem, hogy enyhítsék a büntetésemet, mert a játéktéren akarom a becsületemet visszaszerezni."

Hogy a futballista pályára léphet-e a közeljövőben, arról még nem született döntés. A kiscsapatnál mindenesetre nagyon várják a visszatérését.

„Olyan ő nekünk, mint a Fradinak Lipcsei Péter. Mindene a foci, de hibázott, megbánta a tettét és meg is bűnhődött érte. Komolyan féltettem, hogy kárt tesz magában. Örülök, hogy a pályán akar bizonyítani, nem véletlen, hogy az itt futballozó harmincöt gyerek szinte kivétel nélkül felnéz rá" – tette hozzá bizakodva az együttes szakosztályvezetője.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. CsabaKiraly 2009. március 22. 01:05
  „Csak el ne szakadjon a kotel.”
 • 20. Korrekt5 2009. március 17. 22:07
  „Ezt a legényt azonnal el kelle tiltani örökre.

  Hogy-hogy ilyennel fenyegeti az illetékeseket?
  Ez a pogár veszélyes, kezelni kell.”
 • 19. yhk 2009. március 17. 20:01
  „zeta62 2009.03.17. 16:39
  Gondolom egyről beszélünk!igen valóban jóba vtak, munkán kívül is! ezért is durva ami történt, hiába szánja bánja a dolgot!MEGÉRDEMLI AZ ELTILTÁST, ilyet épelméjű ember nem tesz, akár játék akár nem! ez pedig csak játék!”
 • 18. 56-os 2009. március 17. 17:31
  „Csak tessék nyugodtan tenni elhatározását kedves biró pofozó.
  Legalább utat mutat a többi kötekedöknek.”
 • 17. zeta62 2009. március 17. 16:42
  „Mellesleg aki ennyire el tud borulni JÁTÉK közben, mert a legalacsonyabb osztály az csak arról szól, azt nem is lenne szabad a pályára engedni, hiszen mi van, ha egy ellenfelére akad ki, és eltöri derékban? Azt is szánja-bánja, a sértett pedig esetleg soha nem húzhat stoplis cipőt. Azért az indulatoknak valahol határt kell szabni.
  S ez az eltiltás arra szolgál.”
 • 16. zeta62 2009. március 17. 16:39
  „13. yhk 2009.03.17. 15:47
  Nem tudom, de a közelben történt egy az ősszel, arra van. Ott a játékvezető és a "tettes" egy kollektívában szolgálnak, és mégis meg tudta ütni. Amúgy meg állítólag jó kollégák. Hát tudod...S hallottam olyat, hogy utólag a csapattársakkal még azon röhögtek, hogy ennyiért megérte.
  Az ilyet 3 évnél kevesebbre nem tiltanám el, akkor lenne visszatartó ereje. De így, ha valaki ír egy szívhez szóló levelet, és elengednék a büntetését, ...
  no comment”
 • 15. ESZT 2009. március 17. 15:55
  „Tisztelet -,,együttes szakosztályvezetője."- talán meg kellene
  gondolnia, hogy mégiscsak jobban tudna vezetni egy kommandós
  szakosztályt!”
 • 14. ESZT 2009. március 17. 15:51
  „jucuska40, jucuska40, ha nem hozzátartozó vagy, akkor ne viccelj, hanem
  gondolkozz egy kicsit. Már egy tojás dobásért is 3 év börtön jár!
  És az nem a falu megszólása, hanem kemény büntetés.
  Persze utána lehet nyafogni, hogy jaj istenem, de megbántam.”
 • 13. yhk 2009. március 17. 15:47
  „Zeta! véletlenül hallottál a dologról vmit? vagy ismered a játékost is?”
 • 12. juves 2009. március 17. 15:14
  „Aki hülye haljon meg...”
 • 11. Bokk 2009. március 17. 15:10
  „Bűn és bűnhődés. November óta volt vagy 3 forduló. Ennyi eltiltás kb. a játékvezető megsértéséért jár.
  "A fegyelmi büntetés célja - a labdarúgó sport rendjének és tisztaságának védelme érdekében - a fegyelmi vétséget elkövető nevelése, valamint annak megelőzése, hogy a sportág versenyrendszerének résztvevője fegyelmi vétséget kövessen el." http://www.gymsfoci.hu/?module=news&action=getfile&fid=24293

  Az egy év egyébként szerintem nem nevezhető kemény büntetésnek, és e mellett a bíróság előtt is vállalnia kell a tettét. Plusz ha ezek után enyhítenek, akkor nincs értelme büntetéseket kiszabni, bárki jöhet, hogy enyhítsék.

  Fontos dolog, hogy belátta, megbánta tettét, ezt valószínűleg figylembe vették a büntetése kiszabásakor. De azért csak le kell tölteni a büntetését. A Pécsen nagymamát és kisbabát elgázoló férfi is százszor megbánta már. A költői kérdés: zárják is le a tárgyalását?”
 • 10. zeta62 2009. március 17. 14:34
  „9. jucuska40 2009.03.17. 13:36

  Ez nem erről szól, hiába a pikírt dumád.
  Bár sokszor lenne hozzá kedvem, mégsem az öklöm használom. Igen, ha valaki hibázik, az egy dolog. De ha valaki az öklével keres igazolást, az nem hiba, az erősen sportolóhoz méltatlan viselkedés. S ha valaki nem viselkedik úgy, az ne apelláljon a Fairplay-re.
  Mellesleg meg annak örülhetsz, aminek csak akarsz.
  Én mindenesetre a futballpályán focit szeretnék látni, nem boxmeccset.
  Ja, hogy a pofozkodás jobban megy?”
 • 9. jucuska40 2009. március 17. 13:36
  „ZETA! ÖRÜLÖK ,HOGY VAN ILYEN FEDHETETLEN ,BECSÜLETES, EMBER MINT TE VAGY AKI SOHA NEM HIBÁZIK..SOHA NEMKÖVETETT EL OLYAN DOLGOT AMIT MEGBÁNT VOLNA!! mEGFOGOD KAPNI A NOBELDÍJAT...DE ÉN JAVASLOM IS....MERT ILYEN EMBER TÖBB UGYSINCS!”
 • 8. zeta62 2009. március 17. 12:11
  „6. lolita 2009.03.17. 10:20
  "Mindenki követ el eleteben valami kis bakit..."

  Biztos vagyok benne, ha valaki téged vert volna esetleg több száz ember előtt képen, nem minősítenéd kis bakinak...”
 • 7. zeta62 2009. március 17. 12:09
  „5. jucuska40 2009.03.17. 09:29
  Nincs jogotok ítélkezni! Minden embernek meg kell adni a további esélyt! A becsületét szeretné visszakapni....és ez nagyon figyelemre méltó! Remélem sikerül neki!

  Te miről beszélsz?
  Milyen becsületről? Aki az agya helyett az öklét használja, az ne papoljon utána becsületről.
  Igenis, példás eltiltásokat kell kiszabni, mert nagyon elszaporodtak a hasonló esetek. Ha pedig valaki nem képes sportolóként viselkedni a pályán, az később se akarjon pszichikai nyomással mentesülni a felelősség alól.
  Az a gond, hogy a régebbi fegyelmi határozatokban egy ilyen tetlegesség miatt kapott valaki 3 meccs eltiltást. Gondolom ő is arra számított, és meglepődött, hogy a "jó hecc" mégse az. A bírósági eljárást, amit szintén nem fog elkerülni, pedig megérdemli. Nem csak neki vannak jogai, hanem annak is, akit nagy nyilvánosság előtt tettleg bántalmazott.”
 • 6. lolita 2009. március 17. 10:20
  „Mindenki követ el eleteben valami kis bakit amit ö elkvetett azt megbanta es a nyilvanossag ele is tette ami nem könyü volt szamara.Sokan rossz szemmel neztek ra mert ugye az embertarsainkban is van hiba akik megjobban ala tesznek.Sajnalom es tudom elöre ennek csak jo vege lessz ami kivanok neki!”
 • 5. jucuska40 2009. március 17. 09:29
  „Nincs jogotok ítélkezni! Minden embernek meg kell adni a további esélyt! A becsületét szeretné visszakapni....és ez nagyon figyelemre méltó! Remélem sikerül neki!”
 • 4. Goldmund 2009. március 17. 08:49
  „Nem tudom, hány éves lehet, de nagyon gyerekesen viselkedik. Azt gondoltam, egy sportolónak több önfegyelme van.”
 • 3. zeta62 2009. március 17. 08:36
  „Azt meg csak remélni tudom, hogy nem arról van szó, aki a saját munkatársát ütötte meg.”
 • 2. zeta62 2009. március 17. 08:35
  „Ha már ilyen "fasza gyerek", miért került ilyen helyzetbe? Nem utólag kell sírni az enyhítésért.
  Inkorrekt lenne, ha elengednék neki...”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal NB I: elmaradt a győri bravúr

Futsal - Nem sikerült a bravúr a győri Duna Takaréknak, amely vereséget szenvedett a bajnok… Tovább olvasom