Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Önbizalom a bombagóltól

Labdarúgás - Csatárokat megszégyenítő, pazar bombagólt szerzett az MTK elleni Ligakupa-mérkőzésen a győri illetőségű, ám a labdarúgást illetően magát soproni nevelésűnek mondó védő, Csikós Sándor. A fiatal játékos önbizalmának jót tett, s a továbbiakban is jót tehet ez a remekbe szabott találat.
– Ez volt az első gólja soproni színekben felnőtt szinten? – kérdeztük Csikóst.

– Igen ez.

– Nem akármilyen találat volt, ha valahol Nyugat-Európában lőtte volna, feltehetően hetekig mutatnák. Hogy is született?

– Kint voltam a jobbszélen, kaptam egy keresztlabdát. Csináltam egy cselt befelé, majd még azért elég éles szögből ellőttem a labdát. A hosszú felső sarokba próbáltam lőni, szerencsére oda is ment.

– Azt szerényen elhallgatta, hogy az a csel egy igen látványos „bőr", azaz kötény volt...

– Szerencsére bejött.

– Mesélne valamit a labdarúgómúltjáról?

– Bár Győrben, az ETO-ban kezdtem futballozni, amikor az ifjúsági A korosztályba kerültem, úgy éreztem, váltanom kell. Ekkor, azaz kétezer-egyben igazoltam át Sopronba, azóta itt futballozom. Tavalyelőtt aztán egy évre visszatértem Győrbe. A fejlődésem, a több játéklehetőség miatt a soproni klub kölcsönadott az Integrál DAC-nak.

– Jól tudjuk, hogy igazi futballistacsaládba született?

– Így van. A keresztapám neves labdarúgó volt, Csikós Lajos sok élvonalbeli mérkőzést játszott az ETO csapatában. Édesapám a másodosztályig vitte, Dorogon és Bábolnán játszott. Amellett, hogy mind a ketten futballoztak, az is érdekes, hogy mindketten ugyanazon a poszton játszottak, ahol mostanában én a Sopronban, a védelem jobb oldalán. A miénk tehát nemcsak egy futballista-, hanem azon belül egy igazi jobbhátvédcsalád.

– Említette a keresztapját, aki sok élvonalbeli mérkőzésen szerepelt. Önnek hány első osztályú fellépése is van most?

– Összesen három. Azért dolgozom, edzem nap mint nap, hogy hamarosan több, jóval több legyen.

– Legutóbb a Vasas elleni vereség alkalmával szerepelt az első csapatban, s utána azt mondta, nem igazán mert részt venni a játékban. Gond van az önbizalmával?

Névjegy:
Csikós Sándor
Született: 1985. 07. 19.
Magasság: 178 cm
Súly: 75 kg
NB I-es meccs/gól: 3/0
– Mondjuk úgy, hogy az edzéseken sokkal jobban tudok teljesíteni, mint a tétmérkőzéseken. Eddig sajnos így volt, de most ez a gól az MTK ellen nagyon jót tett az önbizalmamnak. A szerdai Ligakupa-mérkőzésen azt követően már sokkal bátrabban játszottam és a harmadik gólunk előtt sikerült Birtalan Botondhoz ívelnem a labdát, aki kihasználta a helyzetet.

– Hogy érzi magát a csapatban?

– Azt gondolom, amióta itt vagyok az első csapat közelében, keretében, talán most alakult ki a legjobb közösség. Sokan vagyunk hasonló korúak, fiatalok, 20 év körüliek, annál alig idősebbek, úgyhogy remek a társaság.
– Említette, hogy szeretne minél több első osztályú mérkőzést játszani a soproni csapatban. Egyelőre azonban inkább a Ligakupában és az NB III-as csapatban kap lehetőséget. Ezeken a mérkőzéseken is van motivációja?

– Természetesen, éppen az, hogy szeretnék minél több mérkőzést játszani az első csapatban. Ehhez pedig minden Ligakupa- és NB III-as meccsen bizonyítani kell. Nagyon remélem, hogy ez a gól a továbbiakban is jót tesz majd az önbizalmamnak, és ha a Ligakupa, valamint az NB III-as csapat mérkőzésein olyan bátran tudok majd futballozni, mint sikerült az MTK elleni meccs utolsó félórájában, akkor remélem, az első csapatban lejátszott mérkőzéseim száma is hamar növekedni fog.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javított labdarúgó válogatottunk

Labdarúgás - A magyar válogatott tíz helyet javítva az 55. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA)… Tovább olvasom