Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Olvasónk segített! 25 ezer forintért kelt el a mez

A legnagyobb összeget, 25.000 Ft-ot Pénzes Martin ajánlotta fel.
Lapunkban nemrég írtunk arról, hogy súlyos betegség támadta meg Kövecses Dávidot, a Ménfőcsanak fiatal kis focistáját. A 11 éves kisfiú számos kezelésen és egy csontvelő-transzplantáción van túl.
Felépüléséhez a Kisalföld is szeretne hozzájárulni, ezért egy ETO-mezt árvereztünk el. A 2004-es szezonban használt, több győri játékos által dedikált mezre lehetett licitálni.

A legnagyobb összeget, 25.000 Ft-ot Pénzes Martin ajánlotta fel.
A Vaszar SE nemrég rendezett házibajnokságának nevezési díjából ajánlott fel – a mezlicit kezdő összegét – 10.000 Ft-ot Dávidnak, s a klubnál remélik, minél előbb találkoznak majd a kisfiúval a futballpályán.
Ugyanekkora összeget küldött Dávidnak egyik olvasónk, aki nem szeretné a nevét nyilvánosságra hozni. Így a mezlicit győztesével összesen 45.000 Ft-ot tudtunk tegnap a kisfiúnak és családjának átadni.
A licit 25.000 forintnál zárult! Köszönjük!


Mezlicit a gyógyulásért

A Kisalföld is szeretne hozzájárulni Dávid felépüléséhez, ezért egy, a  gyűjtők számára értékes ETO-mezt árverezünk el. A 2004-es szezonban használt, több játékos által dedikált mezre licitálni – név és telefonszám megadásával – az online@kisalfold.hu e-mail címen lehet.

A levél tárgya mezlicit legyen. Az induló összeg 10.000 forint, s emelni (minimum) 5000 forintonként lehet.


Kevés rosszabb dolog történhet annál, amikor súlyos betegség támad meg gyermeket, s a szülei attól félnek, emiatt elveszíthetik őt.

Szerencsére Kövecses Dávid állapota egyre jobb, ám a most 11 éves kis futballista nyáron csontvelő-átültetésen esett át.

„Dávid sohasem volt beteg, az orvos sem látta egészen tavaly januárig – kezdte a kisfiú édesanyja, Erdélyi Mária.

– Akkor hasfájásra panaszkodott, ezért is mentünk el végül a rendelésre. Vírusra gyanakodtak, de a biztonság kedvéért csináltattunk egy vérvételt. Másnap a munkahelyemen hívtak fel, hogy azonnal menjünk be Dáviddal a kórházba."

Kétségekkel, aggódással töltött napok, hetek következtek, ugyanis várni kellett a pontos diagnózisra.„Rossz volt a vérképe, s ahogy mi, az orvosok is a legrosszabbra, leukémiára gyanakodtak. Kétségbeestünk, s kicsit csak akkor nyugodtunk meg, amikor egy biopszia után kizárták a leukémiát."

Dávidnál mielodiszpláziás szindrómát állapítottak meg, ami a csontvelő sejtjeinek rendellenes fejlődését jelenti. Kialakulásának oka nem ismert.
„Megpróbálták kezelésekkel meggyógyítani, de aztán annyira romlott az állapota, hogy elkerülhetetlen lett a transzplantáció. Szerencsére sikerült donort találni, s nyáron megtörtént a csontvelő-átültetés" – tette hozzá az édesanya.

A beavatkozás és az ezt követő kezelések remekül sikerültek, Dávid egyre jobban van, már csak a legyengült immunrendszerét kell megerősíteni.

Budapesten Dávidot futballista édesapja elvitte a Ferencváros új stadionjába is.

„Nagyon szép a pálya, ahol azt is megígérték, hogy találkozhatok az egyik játékossal. Gera Zoltán aztán be is jött a kórházba, még ajándékot is hozott" – mesélte Dávid, aki szeretne minél előbb csapatában, a Ménfőcsanakban újra futballozni. Ahogy fogalmazott: gondolatban már meccsre készül.

Dávidról és édesanyjáról egyébként nemrég már írtunk a Kisalföldben. Lapunk karácsonyi jótékonysági kezdeményezésén, a Jóakarat hídján keresztül olvasóink, vagyis önök segítették a családot.

„A fiammal és a nagylányommal hárman élünk együtt, a betegség rengeteg kiadással jár. Egyelőre hetente járunk kontrollra Budapestre. Óriási segítség volt, amit kaptunk, szavakkal nem is lehet megköszönni – tette hozzá befejezésül Dávid édesanyja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amorim napi 6-7 órát dolgozik, és üdvözli az Audi-ETO szurkolóit

Eduarda Amorim rengeteget dolgozik a felgyógyulásán, a tervek szerint márciusban már Győrben végzi… Tovább olvasom