Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Olimpikon maratonista anyaszerepben

Olimpikon maratoni futónk, Földingné Nagy Judit szombaton este fiúgyermeknek adott életet.

Az elmúlt hétvégén örömteli esemény történt a győrújbaráti Földing család életében. Szombaton este, egészen pontosan 20 óra 49 perckor a győri kórházban egészséges fiúgyermeknek adott életet a kétszeres olimpikon (1996 Atlanta, 2000 Sydney) maratoni futó, Földingné Nagy Judit (40).

Földing Péter 53 centiméterrel és 3,62 kilogrammal látta meg a napvilágot az édesanya, az édesapa, Földing Ottó, a nővére, Földing Réka és a rokonok nagy-nagy boldogságára.

A sikerekben gazdag sportpályafutás után ezúttal az élet egy teljesen más, ám minden kétséget kizáróan legcsodálatosabb területén várnak feladatok az immár két gyermekkel büszkélkedő édesanyára, aki egyébként még tervezi: némi pihenő után visszatér a versenypályákra, ám a továbbiakban nyilván már nem az eredmények lesznek a legfontosabbak a számára.

„ Köszönöm szépen a gratulációt és az érdeklődést is, szerencsére mindketten nagyon jól vagyunk – mondta tegnap délután a Kisalföldnek Földingné Nagy Judit. – Az én koromban már van némi kockázata a szülésnek, ezért sem akartam korábban nagydobra verni a terhességemet. Volt egy olyan időszak az életemben, amikor a szervezetem jelezte: pihenésre van szüksége. A férjemmel, aki egyben az edzőm is, ekkor döntöttünk úgy, hogy egy időre felfüggesztem a versenyzést és kisbabát vállalunk. A szülés természetes módon zajlott le, szerencsére semmi probléma nem adódott.

A kisfiam születése óta egyébként alig győzöm fogadni a látogatókat. Persze ezt nem panaszképpen mondom, hiszen jólesik a fokozott érdeklődés. Az orvosok szerint szerda délután már elhagyhatom a kórházat és hazatérhetünk az otthonunkba, ahol természetesen már mindent előkészítettünk az új családtag fogadására. Külön érdekesség, hogy éppen a nagylányom, Réka tizenkilencedik születésnapján érkezünk haza. Ennél nagyobb születésnapi ajándékot nehezen tudok elképzelni a számára."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Braun Ákos aranyérmes

A 73 kg-os Braun Ákos arany-, a 66 kg-ban érdekelt Ungvári Miklós pedig bronzérmet nyert a kairói… Tovább olvasom