Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Olimpiai női csapat a megyeszékhelyen

Remek népszerűsítése volt a vízilabda sportnak az a színes, változatos rendezvény, amely szerdán délután Győrött nagyszámú érdeklődőt vonzott a Rába Quelle strandmedencéjéhez.

Kattintson a képre!
Amint Faragó Tamás, egykori olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az olimpiára készülő magyar női válogatott edzője tegnap Győrbe érkezve a Kisalföldnek nyilatkozta, azért jöttek a bemutatkozó mérkőzésre, hogy ezzel a szerepléssel is kedvet ébresszenek a vízilabdához. Egyrészt annak sikeres gyakorlásához, másrészt ennek a magyar hagyományokkal rendelkező remek és eredményes sportágnak a támogatásához. Nos, minden bizonnyal sikerült ezt a célt elérni, mert a tegnapi sportműsor igazi hangulatkeltő, kedvcsináló volt.

Iskolás csapatok mérkőzéssorozatával kezdődött a tegnapi győri vízi fesztivál. A Vocational Academy Alapítvány vízilabdatornájára a győri gyermekcsapatok (Győri VSE, Móra-iskola, Fekete-iskola) mellett balatonfűzfői és szombathelyi vízipólózók is beneveztek, s a fiúcsapatok mellett lányegyüttesek (Győri VSE és Fekete-iskola) mérkőzéseit is láthatta a közönség.

S ha a tizenegy rövidített gyermekmérkőzés izgalmas csatái és sűrűn jegyzett góljai nem nyújtottak volna elég látnivalót, következett egy igazi csemege, mégpedig a házigazda Rába Quelle és a győri közéleti személyiségek csapata közötti összecsapás. A játékvezetői feladatokat nem más, mint az olimpiai csapat győri tagja, a helybeli lánycsapat erőssége, Tomaskovics Eszter látta el, nagy szigorral. Az eredmény főleg a volt úszóból lett edző, Domsits Károly, valamint dr. Czeiner Antal gólerős, remek játékának köszönhetően a közéleti személyiségekből összeállt csapat javára dőlt el, mégpedig 8–2-re, de ezúttal valóban mindenki magáénak vallotta az olimpiai eszmét, miszerint nem a győzelem a fontos.

A serdülőbajnokságban szereplő lánycsapatok összecsapása már inkább eredménycentrikus volt, s ezúttal Tomaskovics Eszter, Horváth Ágnes és Somogyi Ágnes kiváló játékának, s az egész győri csapat teljesítményének köszönhetően a Győri VSE 16–6-ra múlta felül a Vasi Aligátorok nevű szombathelyi csapatot.

S amíg mindenki az olimpiai éremre esélyes magyar női válogatott megérkezésére várt, bemutatkoztak a Győri VSE szinkronúszói is, hatalmas tapsot váltva ki látványos mutatványukkal. Majd a győri vízi fesztivál csúcseseménye, a női válogatott játéka is elkezdődött. Az ellenfél, a szomszédos Pápa ob II-ben játszó férficsapata kissé megilletődöttnek tűnt, hiszen amíg Faragó Tamás szövetségi edző lányai Pelle Anikó révén mindjárt góllal mutatkoztak be, majd Zanleitner Krisztina, Primász Ágnes, később pedig a győri Tomaskovics Eszter is betalált, a férfiak erejéből az első negyedben csak kapufára futotta. A leúszásokban pedig a lányok remekeltek. Végül az eredmény 13–5 (7–0, 1–2, 3–1, 2–2) volt a válogatott javára, de a fontos a vízilabda győri győzelme volt, amelynek mindenki örült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri motorossiker

A közelmúltban rendezték meg az Európában egyedülállónak számító extrém motoros hegymászó… Tovább olvasom