Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Olimpiai futónap Győr szívében

Sportolókkal telt meg Győr történelmi központja vasárnap kora délután, amikor a Széchenyi térről elrajtolt az Olimpiai Futónapok elnevezésű utcai futóverseny nyolcszáz indulót számláló mezőnye.
A futást nem lehet korán kezdeni: Wágenhoffer Márton (2 éves) és Varga Tamás (4 éves).
Fiatalok és kevésbé fiatalok vállalták szép számban, hogy lefutják a patinás utcákon át kijelölt 3500 méteres távot. Az indulók között voltak családok, amelyekben szülők és gyermekek egymás mellett teljesítették a vállalt sportfeladatot.

A rajt után alig telt el tíz perc, amikor feltűntek a célnál a legjobbak, de húsz perc múlva még mindig érkeztek a futók. Az utolsó beérkező 32 perc alatt jutott el a rajttól a célig. A férfiak mezőnyében az amúgy abszolút első Soós Dániel (Bp. Honvéd) győzött 10.14 perces időeredménnyel, 2. Emmer Attila (Hunyadi DSE) 10.31, 3. Szabó Norbert (Győri Dózsa SE) 10.51 p.

A női győztes a Győri Dózsa atlétája, Badis Anissza 12.01 perces idővel lett, 2. Bocskai Virág (Soproni AC, 12.31), 3. Koncz Ágnes (Győri Dózsa SE, 13.22). A legnagyobb létszámmal részt vevő iskolák közötti versenyt a győri gyárvárosiak nyerték, megelőzve a Jókait, valamint a két tannyelvű általános iskolát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvan évet ünnepelnek ménfőcsanakon

Nyolcvanegy évvel ezelőtt alapították a Ménfőcsanaki Törekvés SC-t.  A legsikeresebb időszakban… Tovább olvasom