Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Olimpiai bajnokság a célja

A jövő héten Olaszországban rendezik a Fiatalok Olimpiai Fesztiválját, melyen Péter Kristóf is indul.

Péter Kristóf
A jövő héten Olaszországban rendezik a Fiatalok Olimpiai Fesztiválját. Győrből a kajakos Péter Kristóf négy számban is győzelmi reményekkel indul.

Az olaszországi Lignanóban 48 ország részvételével rendezik a jövő héten a Fiatalok Olim- piai Fesztiválját kajak-kenuban, cselgáncsban, atlétikában, úszásban és tornában. A Győri Vízisport SE kajakosa, Péter Kristóf négy számban – párosban és négyesben ötszáz, valamint ezer méteren – száll vízre. A fiatal kajakos abban bízik, hogy mind a négy számban legalább a dobogóra sikerül majd felállnia.

„Úgy gondolom, jó esélyeink vannak, bár a mezőnyt annyira nem ismerjük. Saját képességeinkkel azonban tisztában vagyunk, ezért nem tartok a versenytől. Konkrét célkitűzés nincs velünk szemben,  én személy szerint akkor lennék elégedett, ha négy, minél fényesebb éremmel térhetnék haza a viadalról" – mondta Péter Kristóf, aki párosban a rövidebb távon Németh Tamással (Multi), a hosszabbik távon Pély Dáviddal (Göd) indul, míg a négyes a KSI-s Varga Kálmánnal egészül ki.
Péter Kristóf egyébként négy éve kezdett kajakozni Sztanity Lászlónál, s eddigi legjobb eredményének az EORV-n ezer méter egyesben elért harmadik helyet tartja. Emellett persze hazai fronton számos korosztályos bajnoki cím is szerepel az eredményei között.

Az ifjú „olimpikon" igazán sportos családban nőtt fel, ugyanis édesanyja is kajakozott, nagyrészt az ő indíttatására kezdett el kajakozni a kisebbik fiú. A nagyobbik ugyanis megmaradt a futball mellett. A két évvel idősebb báty, Márton ugyanis immár tíz éve a Győri ETO FC korosztályos csapataiban rúgja a labdát.

„Édesanyám annak idején a sportolás és a tanulás közül utóbbit választotta, így végül a sportban nem volt annyira eredményes. Én ősztől harmadik osztályos leszek a Bercsényi-gimnáziumban, s természetesen nagyon fontosnak tartom a tanulást is, de a kajakozásban vannak nagy terveim: olimpiai bajnok szeretnék lenni. Nemcsak a jövő heti seregszemlén, hanem majd a felnőttek között is..." – beszélt terveiről a kajakos, aki egyébként szabadidejében focizni és kerékpározni szeret.

Edzője, Sztanity László a következőket mondta Kristófról: „Ideális versenyzői alkat, akinek az egész napját kitölti a kajak. Nagyon jó szellemű fiatalember, aki edzeni is szeret, s érzéke is van a kajakozáshoz, ami egyre inkább meglátszik az eredményein. A jövő heti versennyel kapcsolatban nehéz mit mondani, de én mindenesetre nagyon bízom bennük."
Péter Kristóf reméli, örömében a jövő héten többször is magasba emelheti a lapátját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon-ügy: Tagadják az emberölést

Tagadják az emberölést a Simon Tibor halála ügyében megvádoltak a Fővárosi Bíróságon. Tovább olvasom