Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Olimpiai bajnok Sopronban

Az MKB-Euroleasing az Euroligá ban a lengyel Wisla Krakow gárdáját fogadja, a Ventwest-Foton pedig az USK Praha otthonában játszik.

Előbbi mérkőzés 18 órakor, utóbbi 17.15-kor kezdődik. Országonként két légiós Az MKB hamar feledtetheti szurkolóival a múlt hét végi, Diósgyőr elleni fiaskót. Pedig nincs könnyű dolga Natalia Hejková együttesének a Wisla Krakow ellen.

A lengyel együttes nyáron alaposan „bevásárolt", soraiban kiváló kosarasok – köztük egy olimpiai bajnok – szerepelnek. A legnagyobb név kétségkívül Shannon Johnsoné, aki Athénban olimpiai bajnoki címet nyert az amerikai női válogatottal. Az irányító mellett ott van a honfi társ, Tanegla Smith is, aki az olimpia előtt tagja volt az ame rikaiak bő keretének.

A két amerikain kívül – a sop roni csapathoz hasonlóan – két szerb légiósa is van a lengyel ala kulatnak, a center Iva Perovanovic és a mezőnyben szereplő Jelena Skerovic. Míg a tavaly Pécsett is szerepelt Martina Kress, valamint Natalia Trifamava személyében két fehérorosz kosaras is erősíti a krakkóiakat. A lengyelek az Euroligában az első meccsükön fölényes, 23 pont különbségű győzelmet arattak sa ját pályájukon az ukrán Kozacska ellen (77–54).

Azt követően vi szont kétszer kikaptak, előbb Brnóban 80–59-re, majd Krakkó ban az egyébként botladozó cím védő Valenciennes-től 74–58-ra. Sokat számít a tapasztalat Natalia Hejková érdeklődé sünkre elmondta, csapata túl so kat nem kesergett a Diósgyőr el leni vereség után. Erre nem is na gyon volt idő, hiszen máris itt az új feladat, erre kellett készülni.

„Érthetően nem voltunk boldogok a vereség után, de jó lecke volt a Di ósgyőr elleni vereség. Arra világított rá, hogy az első perctől az utolsóig maximális koncentrálásra van szükség. Most is ez lesz a helyzet, hi szen a lengyel csapatnak van egy-két egészen kiváló képességű, veszélyes játékosa. Próbáltuk felfrissíteni a csapatot, amely remélem, megint a megszokott gyors, pörgős, jó játékát játssza.

Összességében azt gondo lom, a mi csapatunk erősebb, az Euroliga-tapasztalat is mellettünk szól. Nagyon bízom benne, hogy mindezt érvényre is juttatjuk a pályán." Jó hír a soproniak számára, hogy a lengyelek elleni összecsapá son már ott lesz a keretben a ruti nos szlovák irányító, a sérüléséből felépült Iveta Bieliková.

Esélytelenek nyugalmával A Ventwest Foton Sopron csa pata Prágában lép pályára az Euró pa-kupában, a csoportot veretle nül vezető USK ellen, amely Sop ronban is nyert, méghozzá fölé nyesen, 85–59-re. Szilaski Tamás bízik csapata helytállásában. „A Zala Volán ellen újra megsérült Radnótyra megint nem számítha tok, de nagyon remélem, hogy a jövő héten a Zágráb ellen már újra harc ra kész lesz.

A sorozatmérkőzésektől néhány kulcsjátékos nagyon kifacsart állapotban van, ezért azt tervezem, hogy egy-két olyan kosárlabdázónő nek is több lehetőséget adok a bizo nyításra, akik eddig kevesebbet ját szottak. Reálisan nézve a meccs egy értelmű esélyese a prágai csapat, re mélem, fiataljaink felnőnek a fel adathoz. Küzdeni, hajtani fognak a lányok, s próbálnak egy jó meccset játszani egy jó csapat otthonában."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doppingvita az Európai Parlamentben

Évente több millió amatőr vagy csak kedvtelésből sportoló fiatalember használ ajzószereket, és ennek… Tovább olvasom