Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Olimpiai bajnok az új államtitkár

A győri származású kajakos olimpiai bajnok Ábrahám Attila lett a sportügyekért felelős címzetes államtitkár.

Az új kormány felállításával megszűnt a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium. A sportügyekért ezentúl a Miniszterelnöki Hivatalnak alárendelt hivatal felel majd, amelynek vezetője címzetes államtitkárként a győri származású kajakos olimpiai bajnok, Ábrahám Attila lett.
– Váratlanul érte a miniszterelnök felkérése?

– Annyira nem, mert már három hete felkértek arra, hogy állítsak össze egy anyagot, melyben összefoglalom a sport egész területével kapcsolatos elképzeléseimet. Ezt meg is tettem, de csak reméltem, hogy az anyag elnyeri a miniszterelnök tetszését, s engem választ a feladatra. Jólesett, hogy végül én lettem a befutó, sikerként könyvelem el.
– Sikerben élsportolóként már volt része, nem fél attól, hogy a politika útvesztőjében viszont könnyen eltévedhet?

– Naiv lennék, ha azt hinném, hogy nem lesz hatással a munkámra a mindenkori politika, de szeretném remélni, hogy a sport függetleníteni tudja magát ettől. Úgy gondolom, a sport mindenki számára közös ügy, nem lenne szerencsés, ha hatalmi harcok „áldozatává" válna.
– A kancellária alárendelt hivatalaként mennyiben lesz más a funkciója a sporttárcának, mint önálló minisztériumként?

– A pontos hatáskör, a feladatok még nem tisztázódtak teljesen, de megvannak az elképzeléseim. Az általam kidolgozott sportkoncepció kiterjed az él-, a szabadidő- és a diáksportra, s egyben a fogyatékosok sportjára is. Fontos, hogy az élsportra szánt összegeket az eddiginél hatékonyabban használjuk fel, a sportolóknál, edzőknél, sportműhelyeknél több pénz jelentkezzen, akár annak árán is, hogy az irányító szervek működési költségei csökkennek. Fontos, hogy a szabadidősport szervesen illeszkedjen a népegészségügyi programhoz, s a diáksport is jelenjen meg karakteresebben.

– Hangzatos tervek, mennyi ideje lesz arra, hogy mindezeket megvalósítsa?

– Munkaviszonyom felmondásáig. Hogy pontosan meddig, még nem tudom, mert ez is egy olyan részletkérdés, melyről csak később egyeztetünk.

– Mit gondol, barátból vagy ellenségből lesz több munkája során?
– Bízom abban, hogy előbbiből. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy elkerülhetetlenek lesznek az érdekek ütköztetései, de egy biztos, engem mindig a legjobb és legkorrektebb döntés vezérel majd. Aki ezt nem tudja elfogadni, azzal nem tudok mit kezdeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gerely ölt meg egy 13 éves fiút Csehországban

Gerely ölt meg egy 13 éves fiút egy ifjúsági atlétikai versenyen a csehországi Liberecben. Tovább olvasom