Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Olimpia - A Kisalföld is támogatja a társadalmi párbeszédet

Ötvenhét médium küldte el a logóját a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megkeresésére, így csatlakozva a Párbeszéd az Olimpiáért kezdeményezéshez.
A MOB, a 2015. február 6-i közgyűlésén elfogadott határozatának megfelelően, mely szerint a szervezet javasolja Budapestnek és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét, elindította a társadalmi párbeszédet az olimpiarendezésről.

Ennek egyik első lépéseként a március 24-én megtartott média-csúcstalálkozón a jelen lévő vezetők közös nyilatkozatot fogadtak el, melynek aláírásával, a MOB határozatával egyetértésben, támogatják az olimpiarendezésről szóló társadalmi párbeszédet.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke a keddi eseményen elmondta, az elfogadott nyilatkozat – melyhez a későbbiekben lehet még csatlakozni – a biztosíték arra, hogy a magyar emberek a szükséges információk birtokában alakíthatják ki véleményüket az esetleges olimpiai pályázatról. A sportvezető komoly fegyverténynek tartja, hogy a szellemiségükben olykor eltérő sajtótermékek képesek egy közös ügy érdekében összefogni, ami iránymutató lehet az egész ország számára.

Gyárfás Tamás, az Olimpiai Védnöki Testület tagja hangsúlyozta: nem azt kell megvizsgálni, hogy miért nem lehet, hanem azt, hogy miért lehet olimpiát rendezni Budapesten. A sikeres sportdiplomata kiemelte, hazánk eddig akárhány rangos sporteseménynek otthont adott, azok osztatlan elismerést váltottak ki itthon és külföldön egyaránt. Nincs kétsége afelől, hogy a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál vagy az ugyanabban az évben megrendezendő budapesti vizes, illetve dzsúdó-világbajnokság is bizonyíték lesz majd erre.

Dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója azt tapasztalja, a magyar emberek pozitívan fogadják a budapesti olimpia ügyét, és döntő többségük a pályázat mellé állna, Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője szintén úgy véli, sokkal több érv szól a kandidálás mellett, mint az ellen.

A PÁRBESZÉDet TÁMOGATÓ MÉDIUMOK

ATV, Digisport, Duna TV, Duna World, Echo TV, Győr+ TV, MTVA, M1, M2, MTI, Sportklub, Sport TV, TV2, Story 4, Story 5, Inforádió, Juventus, Kossuth rádió, Klubrádió, Lánchíd Rádió, Petőfi rádió, Index.hu, nol.hu, origo.hu, nso.hu, vs.hu, 24 Óra, Békés Megyei Hírlap, Blikk, Bors, Dunántúli Napló, Heves Megyei Hírlap, Kisalföld, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Metropol, Napi Gazdaság, Nemzeti Sport, Népszabadság, Népszava, Pannon Lapok Társasága, Petőfi Népe, Somogyi Hírlap, Tolnai Népújság, Új Néplap, Vasárnap Reggel, Világgazdaság, 168 Óra, Autó-Motor, Demokrata, Fanny, Figyelő, Heti Válasz, Hot! Magazin, Képes Sport, Manager Magazin, Sport Plusz

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda NB I - Egyenlített a Győr a negyeddöntőben

A továbbjutásról határozó találkozót csütörtökön rendezik Győrben. Tovább olvasom