Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Ökölvívás: tét nélkül, becsületből

Igazából nincs már nyitott kérdés a BoxingONE Championship alapszakaszának utolsó versenynapján, de a Révkomáromban ringbe lépő ökölvívók kivétel nélkül a győzelem reményében veszik fel a kesztyűt.
Pénteken, Révkomáromban zárul a B1 2011-es kiírásának alakszakasza, ahol az "A"-jelű csoportban az utolsó összecsapását rendezik; első helyen továbbjutott "Komárno Sharks" a rájátszás küzdelmeibe másodikként kvalifikált győri "Patent Gladiators" csapatát látja vendégül. Pontosabban szólva, a győriek még nem jutottak tovább, hiszen jelenleg még csak a harmadik helyen állnak, ám a BoxingONE-ligában akkor is 2 pontot kap egy csapat, ha a szorítóban vereséget szenvednek, teljes, hétfős gárda testén.

Az "A" csoport pillanatnyi állása
1. Komárno Sharks (szlovák) 23 pont (64 sp.)
2. Ry-Ki Grizzly (lengyel) 18 pont (35 sp)
3. Patent Gladiators (magyar) 17 pont (35 sp)
4. Prostejov Bulls (cseh) 16 pont (36 sp)

A győriek még akkor is továbbjutnak, ha az esetlegesen hiányos csapatuk netalántán megsemmisítő vereséget szenved a magyar válogatott klasszisokat foglalkoztató révkomáromiaktól, hiszen azonos
segédponttal állnak a lengyelekkel, de az egymás elleni eredményeik a Rába-partiaknak kedvezne.

Egyetlen esetben eshetnek ki a győriek, ha el sem utaznak a felvidéki városba: "Ott leszünk" - jelentette ki nevetve Nagy Zoltán, a győriek vezetője. "Nincs okom változtatni a csapaton, hiszen egész évben jól teljesítettek a fiúk. De ahogy a rendezvényszervezők mondani szokták, a műsorváltoztatás jogát fenntartom, elképzelhető, hogy a zárófordulóban új bokszolót, bokszolókat próbálok ki. Tét ugyan nincs, nyerni viszont szeretnénk."

A B1 bajnokságban megszokott titkolózás övezi a "Komárno Sharks" összeállítását is, amely biztosan nélkülözni kényszerül néhány "kulcsjátékosát". Az már eldőlt, hogy a sérült Szellő Imre (81 kg) és a WSB-ben vitézkedő Varga Miklós (60 kg) nem bokszol, ahogyan Klasz Árpád (69 kg) szereplése is bizonytalan, hiszen a kispesti versenyző sérülés miatt kihagyta a múlt heti OB-t is. De az sem lehetetlen, hogy Győrfi Roderik pihentetni fogja az elmúlt hónapokban fáradtságra panaszkodó Káté Gyulát (64 kg), és a fiatal olimpikon Harcsa Zoltánt (75 kg) is. Igaz, utóbbi "helyettesítője" általában az a Harcsa Norbert, Zoltán testvérbátyja, aki szintén megbízhatóan szállítja a győzelmeket a "Cápáknak".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő záloga - U13 a ˝csak˝ futsal csapat

A címben szereplő „csak" némi magyarázatra szorul, mert ezt a szócskát nem pozitív értelemben… Tovább olvasom