Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Ökölvívás: Nemzetközi kihívások előtt

Mozgalmas nyaruk lesz a soproni Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola legjobb bunyósainak. Cuibus János hamarosan Szerbiában lép szorítóba a junior Európa-bajnokságon, Bognár Gábor pedig a világbajnoki s ezzel együtt az olimpiai kerettagságért küzd.
Amint arról Egresits Tamás, a Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola szakmai munkájának vezetője beszámolt, Cuibus János a szerbiai Somborban július 6. és 15. között junior Európa-bajnokságon versenyez.

Soproni csapatkapitány

A soproni bunyós a magyar csapat egyik legjobb szereplésre esélyes versenyzője, emellett a válogatott csapatkapitánya is. A 60 kg-os ökölvívó már első juniorévében szeretné letenni névjegyét, hatalmas munkát végzett, s jelenleg is edzőtáborban gyakorol. Jó előjel, hogy a közelmúltban a felnőttválogatott tagjaként egy csapattalálkozón – melyen a magyar szakvezetés több fiatalt is kipróbált – megvert egy szerb bunyóst.

Edzője reménykedik egy sikeres EB-szereplésben, s ha ez sikerül, Cuibus akár a felnőtt ob-n is rajthoz állhat az év végén. Egy jó szereplés akár stabil válogatott kerettagságot is jelenthet számára a felnőttek között, s lehetőséget  arra, hogy jövőre a Bocskai-emlékversenyen indulhasson, melyen akár olimpiai kvalifikációt is lehet szerezni.

Harc a kerettagságért

Bognár Gábor, a soproniak 91 kg-os öklözője a közelmúltban megsérült, így nem tudott rajthoz állni az EU-s országok versenyén. A kezén szenvedett sérülést, legnagyobb honi vetélytársa, akivel harcol a csapatba kerülésért, Darmos József pedig a lábán sérült meg, így ez a súlycsoport „lyukas" volt magyar részről a seregszemlén. A két „(fél)nehézfiú" tehát tovább küzd a világbajnoki kiküldetésért, melynek helyszínét a közelmúltban megváltoztatta a nemzetközi szövetség, s Moszkva helyett Chicagóban lépnek szorítóba a világ legjobb bunyósai szeptemberben. A világbajnokság lesz egyébként az első olimpiai kvalifikáló verseny.

Gálát szerveznek Sopronba

Amint arról Pete László, a Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola ügyvezető elnöke beszámolt, a klub szeretné a sportág híveinek Sopronban is bemutatni a bunyósokat, éppen ezért októberre egy gálát szerveznek, amely várhatóan csapattalálkozó lesz a kitűnő nevelőmunkájáról országszerte ismert kecskeméti klub ellen.

Az ügyvezető egyébként mérkőzésvezető bíró, aki tavaly váltott: az amatőrök mezőnyéből a profik közé „igazolt". E minőségében hívták meg a közelmúltban Budapestre az Erdei Zsolt legutóbbi mérkőzését is vezető, „bírófejedelemnek" tartott Joe Cortez előadására.

Az ott hallottakból a soproni sport- és mérkőzésvezető a következő tapasztalatokat szűrte le: sok dolog nagyon élesen különbözik az amatőrbíráskodástól. A profiknál a mérkőzésvezetésben sokkal inkább szempont a show-jelleg.

Botár László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyezés Détárival

Igaz, a soproni vezetők nem erősítették meg, de szinte bizonyosra vehető, hogy Détári Lajos lesz az… Tovább olvasom