Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Ökölvívás - Nyeretlenek kontra veretlenek

Pénteken a győri Városház téren a gyakorlatilag a magyar válogatottnak megfelelő szlovák Komárno együttesét fogadja Boxing-One csapatbajnoki mérkőzésen a Patent Gladiators.
Az ellenfél nemcsak veretlen, de még meccset sem veszítettek ökölvívóik. A győriek viszont az új szabálynak is köszönhetően még nyeretlenek.

Szombaton folytatódik a Boxing-One Championship, a közép-
európai amatőr-csapatbajnokság. A győri Városház téren felállított ringben a helyi Patent Gladiators a szlovák színekben versenyző, ám kizárólag magyar válogatott klasszisokat foglalkoztató Komárno Sharks csapatát látja vendégül.

A két gárda eltérő előjelekkel várja a derbit, hiszen a győriek nyeretlenek, míg a révkomáromiak veretlenek a 2011-es szezonban. De a képlet nem ennyire egyszerű, ha a Rába-partiakat nézzük. Nagy Zoltán együttese ugyanis kifejezetten jó teljesítményt nyújtott az első két fordulóban, és csak egy kis szerencse hiányzott ahhoz, hogy mindkét alkalommal ne győzelemmel hagyják el a szorítót.

Lengyelországban 8–7 arányban maradtak alul, vagyis csak egy ponttal, és ha egy kicsit szerencsések, esetleg nincs a B1-ben „jokerszabály", akkor minden másképp alakul.

Tudni kell, hogy a liga vezetői idén bevezették, miszerint a csapatvezetők megnevezhetnek egy-egy olyan bokszolót, aki siker esetén nem 2, hanem 3 pontot kap. Természetesen a „joker" bunyós legyőzése is 3 pontot ér. Lengyelországban a győriek ilyen embere, Gheorghe Nyeki csak döntetlenre végzett, míg a Grizzly megszerezte a 3 pontot. Ebből adódik, hogy ha Nyeki hozza a győzelmet, akkor a győriek nyerik a fordulót, vagy ha nem vezették volna be a „jokerszabályt", akkor döntetlenre végződött volna a győriek nyitómeccse.

Hasonló a képlet a 8:8-ra végződött Patent Gladiators–Prostejov Bulls meccsel. A győriek ekkor elvesztették a „joker" küzdelmüket (Portéka Tibor, 81 kg), a csehek megnyerték. Ha Nagy Zoltánék nyerik a „jokert", vagy ha nincs ez a szabály, akkor ők nyerik a fordulót.

Így most a Patent Gladiators nyeretlenül várja a Komárno Sharks együttesét, amely alakulat 2011-ben szintén kétszer lépett ringbe, ám ők mindkét meccsüket megnyerték, ráadásul a Prostejov Bulls és a Ry-ki Grizzly sem tudott pontot szerezni ellenük (vagyis kétszer 16:0 az eredmény a javukra). Ha figyelembe vesszük, hogy a révkomáromi színeket Nagy Krisztián, Varga Miklós, Káté Gyula, Klasz Árpád, Harcsa Zoltán, Harcsa Norbert, Szellő Imre és Darmos József képviselik, úgy nem meglepetés, hogy ilyen magabiztosan szerepelnek a B1 ligában.

Nagy Zoltán, a győriek vezetőedzője tisztában van vele, a Cápák nagyon erős csapattal érkeznek, de bizakodóan várja a szombati mérkőzést.
„Nem voltunk szerencsések a jokerrel – kezdte a csapatfőnök. – A B1 ligában már többször előfordult, hogy a csapatok titkolóztak a mérkőzés előtt, és ezzel most én is élni szeretnék. Nem szeretnék arról nyilatkozni, hogy milyen összeállításban vesszük fel a kesztyűt a komáromiak ellen. Az sejthető, hogy a riválisunk nem sokat változtat majd, hiszen nincs miért, bokszolóik eddig az összes küzdelmüket megnyerték."

Gheorghe Nyeki szombati sikerében bíznak a győriek.
Gheorghe Nyeki szombati sikerében bíznak a győriek.


Azt azért tudni kell, hogy a Cápák bokszolói pár hete még az Európa-bajnokságon léptek ringbe, azaz elképzelhető, hogy amióta visszatértek Törökországból, idejüket inkább a megérdemelt pihenésnek szentelték.
„Nem hiszem, hogy gond lenne a komáromiak formájával, hiszen ilyenkor egy-két hét pihenés még jól is jön, mivel az EB előtt elvégzett munka még benne van az ökölvívókban – folytatta a győri mester. – Arra biztosan nem alapoznék, hogy nem lesznek formában vagy rendesen felkészülve az ellenfél versenyzői. Ez banális hiba kenne részemről."
Természetesen Nagy Zoltán és csapata a győzelem reményében lép ringbe szombaton, ám ehhez több meglepetést kell okozniuk. Képes-e a győri csapat 3–4 súlycsoportban is meglepni ellenfelét?

„Nehéz lesz, de ez nem olyan, mint egy focimeccs. Bokszban minden küzdelmet elég egy kicsivel megnyerni. Alkalomszerűen képesnek tartom az ökölvívói-mat erre, de hogy csapatban, egy csapatbajnoki mérkőzésen belül összejön-e ez a sok kicsi, nem tudom. Mi úgy lépünk ringbe, hogy összejöhet. Nyilvánvaló, hogy bár a BoxingOne egy csapatbajnokság, az ökölvívás egyéni sportág, és most a győzelemhez mindenkinek csúcsformában kellene lennie. Reményeim szerint ilyen bokszolók képviselik a győri színeket" – zárta gondolatait Nagy Zoltán.

Az esemény 17 órakor kezdődik a Városház téren, és a programban előbb a fiatal győri ökölvívók mutatják be tudásukat, majd a B1-mérkőzéssel folytatódik a rendezvény. Az amatőr csapatbajnoki után a Profibox Promotion által szervezett hivatásos mérkőzések kezdődnek, az előzetes hírek szerint Hubert Lászlóval és Matolcsi Józseffel a főszerepekben. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelmekkel kezdtek a győri teniszezők

A férfiak hazai pályán az Unik SE-t, a nők idegenben az Építőket verték. Tovább olvasom