Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Ökölvívás - Nemcsak szép, tehetséges is

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint Posta Daniella (17) a soproni Gyevát SE legnagyobb csiszolatlan gyémántja.

A rendkívül csinos sportoló már kétszeres magyar bajnok a juniorok között.

Megbeszélt interjúnkra egy markáns kinézetű amazont vártunk, miközben egy csodaszép, törékeny, fiatal hölgy érkezett, akiről könnyebb lenne elhinni, hogy a Miss Hungary győztese, mintsem hogy kétszeres magyar junior ökölvívóbajnok.

A soproni Gyevát SE 13 éves fennállása alatt női vonalon mindig voltak kimagasló eredményeket elért, tehetséges versenyzők: Faragó Beatrix, Kovács Krisztina, Nyitrai Kinga s a legtöbb eredményt szolgáltató világbajnok és EB-győztes, ötszörös magyar bajnok Némedi Csilla.

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a 60 kg-os olimpiai súlycsoportban versenyző Posta Daniella az egyesület legnagyobb csiszolatlan gyémántja.

Beszélgetésünk alatt Egresits Tamás és Kiss László tanítványából sugárzik az elszántság, az alázat, az akarat és a hit a sportág iránt.

A soproni bokszolólány álma, hogy egyszer olimpián szerepeljen. Fotó: Magasi Dávid
A soproni bokszolólány álma, hogy egyszer olimpián szerepeljen. Fotó: Magasi Dávid


– A bunyó nem éppen nőies sportág, hogyan keveredett a ring közelébe? – kérdeztük a soproni tehetséget.

– Sportszerető, sportos család a miénk, édesanyám tornázott, apukám ökölvívó volt, az öcsém is bunyózik, szinte az ereimben éreztem az ökölvívás iránti szeretetet.

– Tanulás, edzés, versenyzés hogy egyeztethető össze?

– A Fáy András Szakközépiskolába járok, nagyon szeretek tanulni, jól is megy a suli, az igazgatónő nagyon kedves, mindig segít, támogat. Napi rendszerességgel tudok edzésekre járni.

– Van példaképe?

– Igen, Némedi Csilla a példaképem, nagyon sokat segít és jó tanácsokat ad, nagyon szeretem, amikor ott van az edzéseimen.

– Mely eredményeire a legbüszkébb?

– Junior magyar bajnokságon kétszer sikerült már első helyen végeznem, és a legutóbbi junior Európa-bajnokságon ötödik lettem, akkor egy orosz versenyző győzött ellenem, pontozással.

– Mit vár az új évtől és melyek a távolabbi céljai?

– A felkészülés január nyolcadikán kezdődik, a válogatottban a Herakles-programba kaptam besorolást. Áprilisban ifjúsági kvalifikációs olimpia lesz, nagyon szeretnék ott jól szerepelni, de a sikerekért nagyon sokat kell dolgozni. Olimpiai súlycsoportban versenyzek, ezért a legnagyobb álmom, hogy Sopront és Magyarországot képviselhessem címeres mezben az olimpián.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Röplabda - Pezsgő Tornával búcsúztatták az évet

Az immár hagyományos év végi röplabdaesemények most sem maradtak el. Tovább olvasom