Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Ökölvívás - Fejvédő nélküli küzdelmek a győri ob-

Szerdától szombatig tart Győrben az amatőr felnőtt országos bajnokság.
Ez lesz a 90., s a megyeszékhely első ízben ad otthont a rangos eseménynek, melyen új szabályok mellett bokszol már a sportág hazai színe-java.

Alighanem nyugodt szívvel kijelenthető, ilyen nagyszabású ama-
tőr ökölvívó-rendezvényt még nem szerveztek Győrben, mint a ma kezdődő országos bajnokság, melynek döntőit szombaton rendezik. A Magvassy-csarnokban ma, holnap és pénteken 16, a zárónapon pedig 18 órakor kezdődnek a küzdelmek.

Igazi látványos bunyóra számíthat az, aki kilátogat az eseményre. Ezt az új szabályok is segítik. Az egyik legfontosabb változás, hogy nem lesz fejvédő a sportolókon, a 3x3 percben így még férfiasabb, keményebb csaták lesznek a ringben, s minden menetet külön pontoznak. Kevesebb lesz a megszakítás is, így tényleg a pofonokról szól majd ez a négy nap.

Győri remények. Természetesen a hazai rendezés a győri Gladiátor Akadémia ökölvívói számára egy lehetőség is, hogy hazai közönség előtt szerezzenek értékes helyezéseket, érmet, esetleg végső győzelmeket. Nagy Zoltán vezetőedző szerint vannak reménységeik, de esélylatolgatásra nem vállalkozik.

Nagy Zoltán Lányi Vitalijnak magyaráz. A jelenet Győrben is megismétlődhet azzal a különbséggel, hogy a győri bokszolón már nem lesz fejvédő... Fotó: Kisalföld-archívum
Nagy Zoltán Lányi Vitalijnak magyaráz. A jelenet Győrben is megismétlődhet azzal a különbséggel, hogy a győri bokszolón már nem lesz fejvédő... Fotó: Kisalföld-archívum


„Tíz bokszolónk indul, nyilván vannak köztük olyanok, akik a csúcsra érhetnek, s vannak az ígéreteink, akiknek ez egyfajta tanulás. Ami az esetleges befutókat illeti, plusz kilencvenegy kilóban Bouquet Bence indul. Róla tudni kell, hogy évek óta rendre a döntőig menetel, háromszor már győzött is, így nem esélytelen. Nyolcvanegy kilóban Martinek Ferenc és Lányi Vitalij szerepel. Előbbi nagy ütő, tavaly a későbbi magyar bajnokra rá kellett számolni, de ellenfele folytatni tudta a bokszot, s végül nyert.

Lányi nagyon kiegyensúlyozott egész évben, ezt remélem, a héten is bizonyítja. Hetvenöt kilóban Bugyik Imrének lehetnek esélyei, bár ő egy finnországi válogatott viadalon vett részt, ahol ételmérgezést kapott.

Talán rendbe jön a kezdésig. Hatvankilenc kilóban Zámbó Dániel tavaly harmadik lett, akik előtte végeztek, azok közül az egyik profinak állt, a másik egy súlycsoporttal feljebb lépett. Meglátjuk, hogy ezt az esélyt miként használja ki. Hatvannégy kilóban Nyéki Georgián és Sárközi Attila képviseli a győri színeket. Előbbi esélyes, de tavaly is éppen az ob-n kapott ki olyantól, akit előtte és utána is megvert. Lesz versenyzőnk szupernehézsúlyban Szabó Tamás, ötvenkét kilóban Sárga István, negyvenkilenc kilóban Sárga Attila személyében. Lesz tehát kinek szurkolni, remélhetőleg sokan kilátogatnak a csarnokba. Az biztos, vannak olyan drukkerek, akik erre az eseményre tartogatták a szabadságukat. Bízunk benne, hogy sem ők, sem a többiek nem csalódnak" – foglalta össze érzéseit Nagy Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - Nehéz idegenbeli erőpróbák

A női Euroligában szerdán 15 órakor az Uniqa-Euroleasing Sopron az orosz Orenburg, 20 órakor a Hat… Tovább olvasom