Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Ökölvívás - Erdei Zsoltal nyitott a győri Gladiátor Akadémia

Erdei Zsolt profi világbajnok is jelen volt a győri bokszakadémia hivatalos megnyitóján.
A Madárfészek elnevezésű akadémiát vezető, amatőrként olimpiai bronzérmes ökölvívó szerint a versengés csak jót tesz a sportnak.

Igazán illusztris vendég tette tiszteletét a Gladiátor Akadémia hivatalos megnyitóján. A győri Kandó utcai edzőteremben ugyanis Erdei Zsolt is megjelent, s bár a négy országos akadémia közül az egyiket éppen ő vezeti, ennek ellenére úgy érezte, itt a helye.

„Minden olyan esemény, mely a magyar boksz fejlődését szolgálja, ünnep számunkra, számomra – mondta lapunknak Erdei Zsolt. – Ebben az esetben nem arról van szó, hogy mi egymással versenytársak vagyunk. Persze valamilyen formában igen, de ez a sport velejárója. Az egészséges, sportszerű verseny csak előrevisz. Ezenfelül vannak területi sajátságok is. Nyilván a környékről könnyebb Győrbe csábítani valakit az ökölvíváshoz, mint mondjuk Budapestre, s ez fordítva is igaz."

A Madár becenévre hallgató bokszoló szerint a győri körülmények igazán alkalmasak a minőségi munkára.

Olimpiai bronzérmesek egymás között: Erdei Zsolt a gladiátorok egyik edzőjével, a Moszkvában harmadik helyezett Lévai Istvánnal beszélgetett a megnyitó előtt. Fotó: M. M.
Olimpiai bronzérmesek egymás között: Erdei Zsolt a gladiátorok egyik edzőjével, a Moszkvában harmadik helyezett Lévai Istvánnal beszélgetett a megnyitó előtt. Fotó: M. M.


„Nyilván ma már az is szempont, milyen körülmények közé engedik le a szülők a gyerekeiket. Ha látják, hogy rendezett az öltöző, a terem, az mindenképpen pozitív élményt jelent. Ilyen szempontból biztosan elégedett lehet mindenki a győri lehetőségekkel. Ennél is fontosabb azonban az, milyen munkát végeznek az adott klubban. Győrben ezen a téren sincs gond, hiszen válogatottak, országos bajnokok bokszolnak itt, ami példaképeket teremt, vonzza a gyerekeket. Ebből a szempontból is nagy ugrást jelent, hogy létrejött ez az akadémiai rendszer, s biztos vagyok benne, hogy nemcsak Győrben és az általam vezetett akadémián, hanem Hajdúszoboszlón és Nagykanizsán is azon dolgoznak a jövőben, hogy minél jobb bokszolók kerüljenek ki az edzők kezei közül" – fogalmazott a profiként világ-, Európa- és interkontinentális bajnoki címig, amatőrként pedig világbajnokságot és Sydneyben olimpiai bronzérmet szerzett, a közeljövőben 40. születésnapját ünneplő ökölvívó.

„Ebben a rendszerben heti tíz edzésre is lesz lehetőség. Emlékszem, a KSI-ben annak idején nekem nyolc edzésem volt, s az is mennyit jelentett. Szóval adott a gyerekek előtt a lehetőség, bízom benne, hogy országosan minél többen tudnak ezzel élni" – tette hozzá végezetül Erdei Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zivan Pesic Győrből Celje felé tart

A Veszprém tulajdonában lévő fiatal szerb beálló, Zivan Pesic jövőre a Celje játékosa lehet. Pesic… Tovább olvasom