Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ökölvívás - Dobai János boksziskolát nyit

Elmondása szerint nem mernek kiállni ellene idehaza, így a tervek szerint Angliában bunyózna és kóstolna bele a menedzserkedésbe Dobai János.
Az eredményes amatőr múlttal rendelkező, majd több évtizede profi győri öklöző fiatal tehetségeket vinne magával a szigetországba és boksziskolát nyitna Győrben.

Ha nem megy idehaza, külföldön talán jobban sikerül érvényesülni, vallja Dobai János, aki bár már közelebb áll az ötvenhez, mint a negyvenhez, a tervek szerint Angliában folytatná a bunyót.

Bár sokat nem lehetett róla hallani, a több évtizede profi győri ökölvívó nem tűnt el teljesen, az utóbbi években inkább külföldi meccseken lépett a kötelek közé.

„Őri Józsefnél kezdtem el bokszolni, a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Később az elsők között lettem profi bokszoló idehaza, de gyorsan meg kellett tanulnom, hogy nem mindig a jobb győz – mesélte a közelmúltról Dobai. – Volt olyan meccsem Olaszországban, ahol hetvennégy kilósan egy nálam három fejjel magasabb, legalább százhúsz kilós behemóttal kellett bokszolnom. Amikor megláttam, kijelentettem, ezzel én nem bunyózom, de erre azt mondták, ha nincs meccs, nincs pénz sem. Lett meccs, kiütöttem, de »jutalmul« egy évig nem hívtak ezután sehová sem ellenfélnek."

Dobai János menedzsernek áll.
Dobai János menedzsernek áll.


Nem adta fel, de pénz híján dolgoznia kellett. Olyan munkát kellett keresnie, ami mellett tudott edzeni. Nem szégyelli, kidobóemberként több éjszakai szórakozóhelyen is megfordult. Voltak zűrös, nehéz időszakai.

„Hol volt meccsem, aztán hol nem – folytatta. – Fordulópont volt, amikor egy címmecs előtt belázasodtam, ráadásul még le is kellett adnom vagy két-három kilót. Volt idő, amikor Bécsben edzettem. Szeretem a kutyákat, sokszor futottam velük, volt egy, amelyik nem bírta, kimúlt mellőlem, pedig pitbull volt. Tíz évvel ezelőtt Grazban legyőztem egy kick-box világbajnokot is. Azt hiszem, ha legalább olyan menedzserek álltak volna mögöttem, mint Kokó vagy Erdei mögött, másképp alakul a pályafutásom."

Nemrég újrakezdte, de elsősorban nem itthon, hanem külföldön kamatoztatná tapasztalatait.

„Másfél éve, az akkor hétéves kisfiam azt kérdezte, hogy már miért nem bokszolok? Szeretne látni a ringben. Ez nagyon megfogott, érlelődött bennem az elhatározás. Januártól már újra edzek, máris leadtam tíz kilót. Bármikor bárki ellen kiállok. Fejben dől el minden, s nem érzem magam öregnek. Nemrég üzentem is az aktuális nehézsúlyú magyar bajnoknak, hogy meccselnék vele. Egyszer egyébként már legyőztem, de újra nem mer ellenem kiállni. Sok itthon a »macskajancsi«, ezért is jött jól, hogy egy régi ismerősöm révén elutazhattam Angliába, ahol bejutottam egy profi istállóhoz. Összejöttem egy menedzserrel, aki lát még bennem fantáziát, lehet még meccseket is szervez majd nekem. Persze nem ez lenne az elsődleges: kipróbálnám magam menedzserként is, itthonról vinnék ki és segítenék fiatal bokszolókat. Persze csak tehetséges, minőségi öklözők jöhetnek számításba. Terv még, hogy Domonkos Tamás barátommal nyitok egy boksziskolát Győrben. A mai gyerekek elkényelmesedtek, sokat ülnek a számítógép előtt. Rájuk fér nagyon a sport, a mozgás" – tette hozzá Dobai János.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bayern és az Atlético a BL-negyeddöntőben

Sem az Arsenalnak, sem a Milannak nem sikerült visszavágni az első mérkőzésen elszenvedett vereségért. Tovább olvasom