Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Nyugodtabb vizekre evezett

Távozik a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klubtól Remsei Mónika, kétszeres olimpikon.

Tizenegy év után távozik Győrből Remsei Mónika. A Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub versenyzője huszonhatszoros magyar bajnokként és kétszeres olimpikonként hagyta el a várost, s mint elmondta, mindezt nem éppen a legjobb szájízzel tette.

Taszító közeg

„ Sokat vívódtam azon, hogy folytassam-e egyáltalán a versenyzést. A szövetség decemberig adott haladékot, hogy eldöntsem, hogyan tovább. Nos, végül úgy határoztam, hogy a most következő évet is »bevállalom«. Japánban világbajnokságot rendeznek, melyre mindenképpen szeretnék kijutni. Éppen emiatt vagyok kénytelen távozni Győrből, mert a klubban uralkodó állapotok nem kedveznek a versenysportnak. Kényszerű okai vannak tehát a váltásnak, s bevallom, ha tehettem volna, már jóval előbb eligazolok Győrből. Nem akarok utólag magyarázkodni, de az a közeg, ami a győri evezést körülveszi, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Athénban nem sikerült maradandó teljesítményt nyújtanom.

A mai evezés rendkívül kiegyensúlyozott, apróságokon múlnak a helyezések, így csak maximális koncentrá- cióval lehet eredményt elérni. Ez a nyugalom azonban hiányzott az életemből, hiszen volt, hogy szinte könyörögnöm kellett, hogy megkapjam az olimpiai műhelytámogatás t. Azt a pénzt, amit az egyesület utánam kapott. Ha ugyanis én nem jutok ki az olimpiára, akkor az a pénz nem is folyik be a klub kasszájába."
Remsei elmondta: kizárólag edzője, Tóvári Péter miatt nem igazolt el előbb Győrből.

„ Tóvári Péter volt az egyetlen, aki végig tartotta bennem a lelket, s leginkább őmiatta nem tettem meg azt, amit más talán jóval korábban megtesz. Most azonban, hogy már ő sincs a Vízügynél, nem látom értelmét, hogy Győrött evezzek tovább. Sokat gondolkoztam az elmúlt időszakban, alaposan átgondoltam mindent, s úgy döntöttem, nem így szeretném lezárni a pályafutásomat. Tizenegy évet töltöttem Győrben, ebből az első hét esztendő nagyon szép időszaka volt életemnek és pályafutásomnak. Az utolsó négy évet azonban szeretném minél előbb elfelejteni."

Remsei tehát úgy döntött: folytatja, s Csepelen tárt karokkal várták a győri evezés legeredményesebb versenyzőjét.

Jelenleg egyedül edz

„ Nemrégen kezdtem újra az edzéseket a csepeli klubnál, s ezen rövid idő alatt is tapasztalom azt, mennyivel másabb, nyugodtabb a légkör, mint volt az elmúlt időszakban Győrött. Jó lemenni a vízitelepre, ez is megerősített abban, hogy folytassam az evezést. Talán a nyugalom, s az, hogy csak az edzésekre kell koncentrálnom, az eredményekben is megmutatkozik majd.

A vb-n egyébként párosban szeretnék elindulni. Hogy athéni társammal, Stift Edittel-e, azt még nem tudom, de nem valószínű. Egy olyan társat keresek, akinek megvan az a fanatizmusa, mint nekem, s mindent alárendel a jó szereplésnek. Nekem már nincs sok hátra a pályafutásomból, az előző néhány zaklatott év után most mindenképpen egy jó eredményt szeretnék elérni Japánban, ami számomra nagyon fontos."

A versenyző edzésmunkáját hivatalosan Bene László felügyeli, de Remsei korábbi trénerével sem szakított.

„ A felkészülés mostani szakaszában egyedül dolgozom, szabad kezet kaptam, majd ha vízre megyünk, akkor lesz fontos az edzői kontroll. Bene László ebben mindenképpen segítségemre lesz, de napi kapcsolatban maradok Tóvári Péterrel is. Túl sokat dolgoztunk együtt ahhoz, hogy egyik pillanatról a másikra szakítsak korábbi tréneremmel. Érdekes, hogy a két szakember között emiatt egyáltalán nincs féltékenység, sőt, mindketten azon igyekeznek, hogy nekem a legjobb legyen."

Remsei annyit hozzátett, reméli, egyszer Győrben is rendeződnek az evezés körülményei, s a klub ismét a sportág olyan fellegvára lesz, mint korábban volt.

Végleg lezárta a múltat

„ Az elmúlt négy évben valóban rengeteg sérelem ért. Előfordult olyan képtelen eset is, hogy azért kaptunk az edzőmmel fegyelmit, mert elutaztam a válogatott edzőtáborába. Bánt, hogy a klubnak annyit nem érek, hogy elköszönjenek tőlem. Maradt bennem keserűség, ráadásul meglehet, hogy néhányak »ügyeskedésének« még én iszom meg a levét, de most csak az számít, hogy végérvényesen le tudtam zárni a győri múltat. Természetesen azoknak, akik mindig is segítették a pályafutásomat, köszönettel tartozom, s megértik, hogy miért távoztam Győrből."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgolódás a Fradinál

Zavadszky Gábor már a ciprusi Apollon Limassol csapatát erősíti, Sowunmi Thomas pedig Dubaiba ment… Tovább olvasom