Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Nyugodt körülmények, jutalmazások

A klub közgyűlése elfogadta az MTE elnökségének tavalyi beszámolóját, az idei célkitűzéseket.

A múlt évben a csőd szélén állt az egyesület, ám most megnyugtató a helyzet.

A közgyűlésen százhatan vettek részt. Dr. Szeredi Ádám egyesületi elnök bevezetőjében elmondta: a klub tavaly a csőd szélén állt s az új menedzsment célja az adósságok lefaragása volt. Az utóbbi egy év legnagyobb eredménye, hogy sikerült rendezni a számviteli, pénzügyi mérleget, s alig van tartozása az egyesületnek.

A költségvetés a tervezett 59 millió helyett 78 millió forint volt. Az egyesületnek 199 tagja van, melyből 173-an sportolók. Stipkovits Pál polgármester is kiemelte: egy éve még a megszűnés határán volt a klub, ügyészségi vizsgálat is indult ellene. Azóta sikerült stabilizálni a helyzetet. Közel hatvan céget kerestek fel, hogy szponzorálják a csapatot, ám a gondok miatt csak harmaduk támogatta az egyesületet.

„Már nyugodtan adhatják a többiek is a pénzt. Hamarosan ismét megkeressük a helyi vállalkozásokat" – mondta. Egy országos bulvárlapban a napokban megjelent: az Orbán Viktor által fémjelzett Felcsút a két választási időszak között játszik bajnokit az MTE-vel, s a pártelnök azt nyilatkozta: „tönkreverik a Motimot". Stipkovits humorosan arra kérte az új edzőt: győzzék le riválisukat. Nemrégiben városi sportdíjat adtak át Varga Bálintnak, az MTE korábbi elnökének: a polgármester szerint ezzel a gesztussal is szeretnék a timföldgyárat – akár névadó szponzorként is –  ismét a nagyobb támogatóik között tudni.

Ezután a közgyűlés elfogadta az elnökség beszámolóit, az idei szakmai célkitűzéseket, s módosította az alapszabályt. A tagdíjat ezer, a pártolói díjat minimum 20 ezer forintban határozták meg. Kun László ügyvivő elmondta: az MTE tiszteletbeli vagy örökös tagja az lehet, aki legalább tíz évig állt az egyesület szolgálatában.

Ezután elismerések és jutalmak átadására került sor: Andorka Szilárd, Burkus Máté, Jurik Ádám, Király Mónika, Kulcsár Gergely, Klemó Vencel, Nádler Barbara, Papp Gábor, Salamon Jenő, Smuk Roland, Szabados Mihály, Szalai Zsolt, Schiszler Márton kapott díjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hosszabbításban győzött a Chelsea

Reménytelen helyzetbe került a Sunderland csapata, miután otthon kapott ki a Wigan Athletic-től a… Tovább olvasom