Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Nyugdíjban a Pro Urbe-díjas

Két megszakítással közel harminc évet töltött az ETO labdarúgócsapatánál Horváth Béla. Még 1968-ban játékosként a BVSC-ből került a győri zöld-fehérekhez, majd azt követően technikai vezetőként szolgálta az egyesületet. A közelmúltban hivatalosan is nyugdíjba vonult.

Horváth Béla (jobbra) Szűcs doktor társaságában.
– Öt évet játszottam az ETO-ban, 1973-ban az egyesület aranygyűrűvel búcsúztatott – mondta Horváth Béla. – Ezután a Rába-gyárban dolgoztam, majd 1975-ben dr. Tóth Lajos, az akkori technikai vezető úgy döntött, inkább a jogi pályát választja, engem pedig felkértek, hogy lépjek a helyébe. Nagyon örültem a feladatnak, hiszen az életemet a futball töltötte ki, és ezután a sportágban dolgozhattam. Az első szakaszban 1990-ig láttam el a klubnál a technikai feladatokat, ám akkor megszűnt a sportfőosztály, átszervezések voltak az egész egyesületen belül, s ez engem is érintett.

A klubtól ugyan eljött Horváth Béla, a focitól azonban nem távolodott el.
– Egy izgalmas feladatra kértek fel, akkor döntött a sportvezetés a számítógépes sportolói nyilvántartó rendszer bevezetéséről, s a futballon belül én voltam az egyik, aki ennek kiépítésén dolgozott – folytatta az egykori technikai vezető. – Érdekesség, hogy a játékvezetői nyilvántartó és küldőrendszer még ma is szinte változatlan formában működik.
Öt év elteltével aztán visszatért az ETO-hoz, s ismét technikai vezető lett a zöld-fehéreknél.

– Klubelnökként az a Borbényi János hívott vissza, aki azt megelőzően, még a Rába-gyár személyzeti igazgatójaként elbocsátott – mesélte a pikáns visszatérést Horváth Béla. – A tulajdonosváltás után is maradtam a klubnál, ami alighanem a szakmai tudásom elismerését jelentette.
Horváth Béla legnagyobb sikerként természetesen a nyolcvanas évek aranycsapatát említi, a játékosok és a szakmai stáb mellett ő is megkapta a Pro Urbe-díjat.

Emellett szívesen emlékszik a kilencvenes évekbeli ETO-ra is, amikor Reszeli Soós István, a mostani szakmai igazgató, akkori vezetőedző irányítása mellett a csapat őszi bajnok volt, s két ízben is csak egy hajszállal csúszott le a dobogóról. A volt technikai vezető elmondta, most, hogy rengeteg a szabadideje, nagyon hiányzik neki a labdarúgás. Éppen ezért örömmel venné, ha valahol kamatoztatni tudná tapasztalatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek az észtek ellen

A magyar válogatott szerdán 17 órakor az Üllői úton Észtországgal mérkőzik – a két csapatnak… Tovább olvasom