Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Nyíregyházán győzött az ETO

Gólokban gazdag mérkőzésen 3-2-re győzött a Győri ETO FC együttese a Nyíregyháza otthonában. A zöld-fehéreknél Rudolf duplázott, illetve Priskin volt még eredményes.
A jobban játszó és több helyzetet kidolgozó Győri ETO FC együttese megérdemelt győzelmet aratott a Nyíregyháza otthonában.

Nyíregyháza - Győri ETO FC 2-3 (1-2)
Játékvezető: Vad II. (Berettyán, Márkus)

Nyíregyháza: Balogh J. (Ovszijenko, a szünetben) - Nagy Z., Fodor F., Gengeliczki, Törtei - Spitzmüller - Pákolicz (Lázár, 80.), Kostic, Koller (Huszák, 66.), Pekár - Bajzát. Vezetőedző: Csábi József.

ETO: Pogacsics - Svec, Lipták, Lang, Dinjar - Pátkai, Kamber, Windecker - Strestík (Koltai, 68.), Priskin (Kvilitaia, 81.), Rudolf (Varga R., 91.) Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Pákolicz (17.), Bajzát (69.), illetve Rudolf (8., 32.), Priskin (51.)

Sárga lap: Nagy Z. (22.), Gengeliczki (34.), illetve Kamber (9.), Pátkai (55.)

Edzői nyilatkozatok

Csábi József:  - Több sebből véreztünk, Baloghot is le kellett cserélnem rosszullét miatt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra a második félidőben nyújtott teljesítményre. Erre lehet építeni, de nekünk pontra és pontokra van szükségünk. Nem kezdtük jól a találkozót, korán kaptunk gólt, ez főleg egy ilyen képességű ETO ellen veszélyes. Buta gólokat kaptunk, de közel álltunk az egyenlítéshez. Nem erre hivatkoznék, de a két klub között óriási különbségek vannak, de ezt a pályán majdnem sikerült egyensúlyoznunk.

Horváth Ferenc: - Különleges játékot játszunk, hiszen nagyon nyerhettünk volna, erre izgulnunk kellett a végén. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, nagyon nem tetszik ez a játék. Én sajnos nem tudok gólt rúgni, ennyi helyzetet nem szabad elhibázni, ezt a játékosoknak kell megoldani. Ezen változtatunk kell, remélem minél előbb megoldjuk.


Jól kezdte a találkozót az ETO, öt perc elteltével Pátkai veszélyeztetett egy fejessel, majd a találkozó 8. percében gyönyörű gyors ellentámadás végén Rudolf szerezte meg a vezetést. Nyíregyháza végezhetett el szögletet, amelyet Lipták fejelt ki, majd Rudolf kiválóan indította a bal oldalon elfutó Pátkait, aki középre adott Priskinnek. Utóbbi önzetlenül passzolt a jobb oldalán érkező Rudolfhoz, aki kisodródva jobb lábbal nagy erővel a léc alá bombázott. (0-1)

A megszerzett előny után magabiztosan játszott az ETO, Strestík megszerezhette volna  a második győri találatot is, de Törtei az utolsó pillanatban mentett. Ezt kihasználva kissé váratlanul, a volt győri játékos, Pátkai egyenlített egy közeli fejessel. (1-1)

A folytatásban továbbra is a győriek birtokolták többet a labdát és játszottak veszélyesebben. A találkozó 22. percében ismét megszerezhette volna a vezetést, de Strestík óriási helyzetben a kaputól 5 méterre rosszul vette át Dinjar bal oldali beadását. Bosszankodhattak volna Horváth Ferenc játékosai, de inkább továbbra is támadtak, amelynek tíz perccel később meg is lett az eredménye. Rudolf szépen cselezett balról középre, majd 20 méterről jobb lábbal kilőtte a kapu bal alsó sarkát. (1-2)

Az utolsó negyedórában mindkét együttesnek volt helyzete, de további gólt nem láthattunk, így megérdemelt 2-1-es zöld-fehér vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően három perccel óriási lehetőséget szalajtott el az ETO. Kamber passza után Priskin 3 méterről tisztán a felső kapufára fejelt. A találkozó 51. percében távoli szabadrúgásból veszélyeztetett a Nyíregyháza, de Pogacsics védte a próbálkozást, sőt azonnal kirúgásból indította Priskint, aki combbal levette a labdát, majd 12 méterről jobb lábbal a kapu bal oldalába lőtt. (1-3)

Megnyugtató győri vezetés után csendben csordogált a mérkőzést, majd a sokáig csak a lesállásnál észrevehető Bajzát lövéseivel kezdett el veszélyeztetni a Nyíregyháza. Sőt, a találkozó 69. percében a bal oldali tizenhatos sarkáról egy szép csavarással végül szépített Bajzát. (3-2)

A folytatásban a hazaiak egyre jobban kezdtek el kinyílni, ezzel teret adva a gyors győri ellentámadásoknak. Horváth Ferenc együttese sorra dolgozta ki a lehetőségeket, Rudold háromszor is nagy gólhelyzetbe került, de ha Koltai is gyorsabban reagál a kapu előtt, akkor eldőlhetett volna a mérkőzés. Ennek ellenére az utolsó percekig még levegőben lógott az esetleges hazai egyenlítés, végül sikerült megszereznie első idegenbeli győzelmét az ETO-nak. Tanulság lehet a győrieknek, hogy sokkal jobban kell értékesíteni a ziccereket, hiszen ami a mai találkozón még belefért, az legközelebb megbosszulhatja magát.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

92.p. Pátkai ívelt jobb oldalon befutó Kamberhez, aki középre fejelt Koltai felé, de a védők az utolsó pillanatban mentettek. A labda viszont Pátkaihoz pattant, aki bal lábbal kapásból lőtt a kapu bal oldala felé, de Ovszijenko vetődve szögletre hárított.

91.p. Rudolf helyére Varga R. érkezett a pályára.

90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

89.p. Rudolf nagy erejű 14 méteres lövését Ovszijenko öklözve hárította.

88.p. Pátkai szépen indította a bal oldalon elfutó Rudolfot, aki egy cselt követően célozta meg a bal alsó sarkot, de Fodor lábában elakadt a próbálkozás.

86.p. Koltai gyönyörű passza után Rudolf óriási helyzetben a kifutó Ovszijenkóba lőtt.

81.p. Priskin helyére Kvilitaia érkezett a pályára.

80.p. Pákoliczot Lázár váltotta.

77.p. Ismét Bajzát veszélyeztetett, de Lipták lábáról szögletre pattant a labda. Pontrúgás után ezúttal is tisztáztak a győri védők.

75.p. Bajzát távoli lövését ütötte szögletre Pogacsics.

72.p. Svec jobb oldali beadását Pátkai csúsztatta kapura, könnyedén fogta a hazaiak kapusa.

69.p. Szépített a Nyíregyháza. Bal oldali beadása után Pákolicz passzolt Bajzáthoz, aki a tizenhatos bal oldali sarkától bal lábbal tekert a kapu jobb oldalába. 2-3

68.p. Strestíek Koltai váltotta a győrieknél.

66.p. Koller helyére Huszák érkezett a pályára.

65.p. Pátkai jobb oldali beadását Rudolf vette át, majd fél fordulatból jobb lábbal a kapu fölé bombázott.

61.p. Pákolicz távoli nagy erejű lövését Pogacsics a mezőnybe öklözte.

59.p. Spitzmüller és Svec fejelt össze. Hosszú perceken át állt a játék ápolás miatt. A győriek játékosát még mindig kell, kilenc mezőnyjátékossal a zöld-fehérek.

57.p. Hazai támadás végén Bajzás erőtlen kapáslövését magabiztosan fogta Pogacsics.

56.p. Bajzát 17 méterről jobb lábbal kevéssel lőtt a kapu bal felső sarka mellé.

55.p. Pátkai kapott sárga lapot. Nem engedte elvégezni a hazai szabadrúgást.

50.p. Törtei távoli szabadrúgása a kapu bal alsó sarka felé csapódott, Pogacsics szépen hárított. A kapus egyből kirúgta a labdát Priskin felé, aki két hazai védő között remekül, combbal vette le a játékszert és jobb lábbal a kapu bal alsó sarkába lőtt. 1-3

48.p. Kamber jobb oldali bedobását Lipták csúsztatta meg középen, a hosszún álló Rudolf bal lábbal lőtt, de bevetődő hazai védőkről szögletre pattant a labda. Dinjar pontrúgása után a hosszún álló Kamber ívelt a jobb oldalon szépen belépő Priskin felé, aki 3 méterről óriási helyzetben a felső kapufára fejelt.

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

Szünetben cserélt Csábi József, a hazaiak mestere. Balogh rosszul érezte magát, helyére Ovszijenko érkezett a pályára.

Vége az első félidőnek!

45.p. Kostic 25 méteres távoli jobb lábas lövése kevéssel ment el a győri kapu mellett.

38.p. Törtei bal oldali beadása megcsúszott Svec lábán, a labda veszélyesen csapódott a győri kapu felé, de Pogacsics vetődve a felső lécre tolta a labdát.

34.p. Gengeliczki kapott sárga lapos figyelmeztetést Priskin felrúgásáért.

34.p. Dinjar bal oldali beadását Priskin kevéssel fejelte a kapu bal oldala mellé.

32.p. Ismét vezet az ETO! Rudolf cselezett balról középre, majd jobb lábbal 20 méterről szépen kilőtte a bal alsó sarkot. 1 - 2

23.p. Nagy Z. kapott sárga lapot Rudolf visszahúzásáért.

22.p. Dinjar szépen adott középre balról Strestíknek, aki óriási helyzetben rosszul vette át a labdát, így tisztáztak a védők.

17.p. Egyenlített a Nyíregyháza! Törtei jobb oldali szabadrúgását a hosszán álló Gengeliczki fejelte vissza az üresen álló Pákolicz felé, aki 3 méterről fejelt a kapuba. 1 - 1

15.p. Strestík szépen cselezett jobbról a tizenhatoson belülre, de Pekár a lövés pillanatában még oda ért és szerelni tudott, de Baloghnak így is védeni kellett lábbal.

12.p. Pákolicz jobb oldali beadását Koller erőtlenül fejelte a győri kapu felé, Pogacsics könnyedén fogta a labdát.

9.p. Kamber kapott sárga lapot Spitzmüller felrúgásáért.

8.p. Vezet az ETO győri ellentámadásból! A hazaiak végezhettek el szögletet, amelyet Lipták fejelt ki Rudolf felé. A győri támadó átvételt követően indította a bal oldalon felfutó Pátkait, aki középre adta Priskinnek. Utóbbi önzetlenül tovább passzolt az érkező Rudolfnak, aki kisodródva, éles szögből 6 méterről nagy gólt lőtt jobb lábbal. 0 - 1

6.p. Dinjar bal oldai beadása után Pátkai 7 méterről kevéssel fejelt a kapu bal oldala mellé.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Nyíregyháza - Győri ETO FC

Nyíregyháza: Balogh J. - Nagy Z., Fodor F., Gengeliczki, Törtei - Spitzmüller - Pákolicz, Kostic, Pekár - Koller, Bajzát. Vezetőedző: Csábi József.
Csere: Ovszijenko (k), Jánvári, Huszák, Szokol, Lázár, Sándor I., Póti.

ETO: Pogacsics - Svec, Lipták, Lang, Dinjar - Pátkai, Kamber, Windecker - Strestík, Priskin, Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Kamenár (k), Dudás, Koltai, Martínez, Varga R., Wolfe, Kvilitia.

Előzetes
   
A vasárnapi Újpest-Ferencváros rangadó a slágerpárosítása az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának.

A két csapat a 215. egymás elleni bajnoki összecsapására készül, az örökmérleg szerint eddig 97 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született. Az előző szezonban a párharc mindkét felvonását a zöld-fehérek nyerték, ősszel több mint 22 ezer néző előtt a Puskás Ferenc Stadionban (3-1), majd a tavaszi visszavágón, a Szusza Ferenc Stadionban (1-2) is begyűjtötték a három pontot. Utóbbi sikerrel 14 éves sorozatot szakított meg a Ferencváros, ugyanis 2000 után először nyert a lila-fehérek pályáján. Ezúttal is esélyesebbnek számít a második helyen álló FTC csatárgondokkal küzdő ellenfelénél.

A vasárnapi találkozóról a vendég szektorból hiányoznak majd a Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai, amelyek a mérkőzés idejére a Groupama Aréna előtti területre, a Sas-szobor köré demonstrációt és közös meccsnézést hirdettek meg. A magukat a stadionon kívülre szorultakként aposztrofált csoportok - amelyek nem értenek egyet a vénaszkenneres regisztrációval, illetve általában a klubkártyarendszerrel - akciójukkal azt szeretnék a futballvezetők tudomására hozni, hogy "szurkolók nélkül mit sem ér az egész körítés".



A listavezető Videotonnak szintén nélkülöznie kell legkitartóbb drukkereit, a Red Blue Devils elnevezésű ultracsoport ugyanis jelezte, nem ért egyet a Magyar Labdarúgó Szövetség által bevezetett szurkolói kártya használatával és "nem vesz részt olyan mérkőzésen, ahol kötelező a szurkolói kártya". A százszázalékos székesfehérváriak Szombathelyen a Haladás vendégeként lépnek pályára szombaton.

A harmadik helyen álló MTK az újonc, még nyeretlen Dunaújvárost fogadja ugyancsak szombaton, míg a címvédő, jelenleg nyolcadik Debrecen a Kecskemét ellen, hazai pályán kezdheti meg a felzárkózást vasárnap.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának programja

péntek: PMFC-Matias - MVM-Paks 19.00, v.: Solymosi

szombat: Nyíregyháza Spartacus-Győri ETO FC 14.30, v.: Vad II.
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 16.30, v.: Szabó Zs.
MTK Budapest-Dunaújváros Pase 18.30, v.: Kassai
Szombathelyi Haladás-Videoton FC 18.30, v.: Andó-Szabó
Puskás Akadémia-Lombard Pápa Termál FC 20.30, v.: Erdős

vasárnap: Újpest FC-Ferencváros 16.30, v.: Farkas
DVSC-TEVA - Kecskeméti TE 18.30, v.: Bognár

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ért fel a Ferrari: Hamilton és Rosberg indul az élről Szingapúrban

A Mercedes gyorsasága akkor jött vissza, amikor a legjobban kellett, bár a szabadedzések és az időmérő elején még a Ferrari dominált. Tovább olvasom